TEST: Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

Mindre kan ikke gøre det

Microsoft Surface Go 2 er måske den mindste og mest fleksible Windows-hybrid på markedet. Men man kan også gå for meget på kompromis.
Karakter
Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover
Lyd & Billede mener
Flot skærm med høj opløsning. Ekstremt let og fleksibel, og har bedre kamera end de fleste Windows-bærbare.
Kommer blot med Windows 10-S, hvilket begrænser computeren til apps fra Windows Store. Intels måske langsomste processor sørger for elendig ydelse.
Specifikationer
  • Processor: 1,7 GHz Intel Pentium Gold 4425Y
  • Skærm: 10,5″ PixelSense (1920 x 1280)
  • Hukommelse: 8 GB RAM
  • Harddisk: 128 GB SSD
  • Grafik: Intel UHD Graphics 615
  • Styresystem: Windows 10 Home i S-tilstand
  • Mål og vægt: 24,5 x 17,5 x 0,83 cm / 544 g
  • Batteri: 27 Wh
  • Øvrigt: Mp bagkamera + 5 Mp frontkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C, microSDXC-kortlæser, 3,5 mm minijack
  • Web: microsoft.dk
Annonce
Annonce
forfatter

Microsoft markedsfører Surface Go 2 som en ultrafleksibel og prisbillig Windows-computer til skoleelever og studerende. Sikkert og vist er det, at den lille tablet-computer er nem at have med i tasken. Den er ikke større end en almindelig iPad, men alligevel har den 10,5 tommer store skærm så høj opløsning, at man faktisk har rigeligt med plads til at arbejde, ikke mindst på grund af 3:2-formatet, som vi også kender fra andre af Microsofts bærbare computere.

Man skal bare huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen.

På bagsiden af enheden finder man den såkaldte kickstand, som kan slås ud i en vinkel på op til 165 grader. Tastaturet monteres med magneter i bunden af enheden, og med den dertil indrettede kickstand vinklet, så det er behageligt for øjnene at se på skærmen, får man med Surface Go 2 og Surface Go Type Cover en virkelig mobil og overraskende effektiv lille arbejdsstation, der kan bruges næsten overalt. Bare man ikke har brug for at sidde med computer og tastatur på skødet.

Eftersom enheden er så lille og slank, er antallet af porte selvfølgelig begrænset, men Surface Go 2 er dog udstyret med både USB-C og en microSDXC-kortlæser, ligesom den understøtter Wi-Fi 6. Og så er tablet-computeren forsynet med langt bedre kameraer end normale bærbare computere.

Skærmkvaliteten er langt bedre end forventet til prisen, hvilket som nævnt gør det nemt at arbejde på det relativt højopløste skærmareal, selv om skærmen fysisk kun måler 10,5 tommer.

Annonce
Man skal huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen. (Foto: Microsoft)

Næh, udfordringen med Surface Go 2 er ikke produktets fysiske beskaffenhed, for når det gælder fleksibilitet, er det svært at slå et produkt, der fylder så lidt og ikke vejer mere end godt 500 gram. Men selv om Microsoft markedsfører produktet som en ultralet, lille Windows-computer, så er det efter vores vurdering mere rimeligt at sammenligne Surface Go 2 med Apples iPad eller en Android-tablet fra en af de mange producenter, der har den slags på hylderne.

Surface Go 2 leveres nemlig med Windows 10-S, og det lille “S” gør en stor forskel. Det betyder nemlig i praksis, at enheden kun kan køre programmer, som er hentet fra Windows Store, Microsofts egen app-butik for Windows-programmer. Dermed minder Surface Go 2 mere om tidligere tiders Windows Mobile- eller Windows Phone-produkter og giver på ingen måde brugeren den samme brugeroplevelse som med en fuldgyldig version af Windows 10.

Samtidig kommer Surface Go 2 i denne prisklasse blot med Intels Pentium Gold-processor, der er så langsom, at selv den langsomste almindelige Windows-bærbare kan køre i cirkler om Surface Go 2, mens den stakkels enhed kæmper med sved på skærmen for at åbne et større Office-dokument.

Hvis man kan leve med at køre Outlook og Microsoft Office-produkter samt surfe på nettet med sin Windows-computer, så er Surface Go 2 muligvis et rigtigt og prisbilligt valg, men til samme pris kan man få lige så fleksible produkter, der kan meget mere (f.eks. Apple iPad), eller en mindre fleksibel, men langt mere kraftig, ægte Windows-bærbar.

Retfærdigvis er det altid en svær balancegang at prioritere mellem pris, fleksibilitet og ydelse, men her har det været målet at finde den mest fleksible Windows-enhed, der ikke går for meget på kompromis med ydelse og funktionalitet. Og i forhold til de kriterier er Microsoft Surface Go 2 ikke engang tæt på at nå i mål.

Annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Acer Spin 3 SP314-54N

Lidt for stor og klodset

Acer Spin 3 kommer med 14 tommers skærm og kan drejes 360 grader om sin egen akse. Alligevel er det så som så med fleksibiliteten.

God ydelse til prisen, fint tastatur og masser af porte. Nøjes man med at bruge den derhjemme, sikrer formfaktoren masser af fleksibilitet.
Har kun Full HD-opløsning trods en 14 tommers skærm, der gør computeren tungere og mere klodset, end godt er.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Den kinesiske elektronikgigant har meddelt sine leverandører, at de skal regne med et markant fald i bestillinger af komponenter til smartphones i år.
E-bogslæser til farverige illustrationer.
Motorola Moto G30 kommer med 64 Mp kamera og 90 Hz skærm.
Galaxy A52 og Galaxy A72 får 90 Hz, mens skærmen på Galaxy A52 5G kommer helt op på 120 Hz.
Hvis du ikke vil nøjes med et virkelig godt TV til din gaming, så har Philips en løsning, der ikke er til at overse. Desværre har de selv overset et par vigtige detaljer.
Så dukkede den første PC med GeForce RTX 3080 op. Og den rykker igen hegnspælene for 3D-ydelse i spil.
Vil du have et TV, der ikke ser ud som et TV? Så kan Samsungs formstærke The Serif være et frisk alternativ.
Bag det kedelige ydre banker en kraftig processor og et udmærket grafikkort – men de kan ikke slippe fri.
ASUS PA32UCX med Mini-LED er til professionelle og er kort sagt den bedste PC-skærm, jeg har set. Men heller ikke den er perfekt.
Det har aldrig været lettere at filme i 4K fra luften.
For enkelte vil Yamaha-forstærkeren mangle noget væsentligt, men det er ikke lydkvaliteten, vi tænker på.
Mola Mola Kula er et unikum af en forstærker. Vi har sandsynligvis aldrig hørt sådan en overflod af detaljer før!
Dette års Samsung Galaxy S21-serie er tilgængelig i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra. Her kan du læse, hvilken model der passer bedst til dine behov.
Bang & Olufsen har lånt inspiration fra 1970’erne og skabt en tillidsvækkende musikmaskine, man kan tage med sig.
Med Samsungs nye projektorer kan man få et enormt billede direkte på væggen hjemme i stuen.
Her er den moderne surround-forstærker til dig, der vil have rigtig god lyd i hjemmebiografen, men som er fornuftig med pengepungen.