BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

TEST : Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

Mindre kan ikke gøre det

Microsoft Surface Go 2 er måske den mindste og mest fleksible Windows-hybrid på markedet. Men man kan også gå for meget på kompromis.

Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

Lyd & Billede mener

Flot skærm med høj opløsning. Ekstremt let og fleksibel, og har bedre kamera end de fleste Windows-bærbare.
Kommer blot med Windows 10-S, hvilket begrænser computeren til apps fra Windows Store. Intels måske langsomste processor sørger for elendig ydelse.
 • Processor: 1,7 GHz Intel Pentium Gold 4425Y
 • Skærm: 10,5″ PixelSense (1920 x 1280)
 • Hukommelse: 8 GB RAM
 • Harddisk: 128 GB SSD
 • Grafik: Intel UHD Graphics 615
 • Styresystem: Windows 10 Home i S-tilstand
 • Mål og vægt: 24,5 x 17,5 x 0,83 cm / 544 g
 • Batteri: 27 Wh
 • Øvrigt: Mp bagkamera + 5 Mp frontkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C, microSDXC-kortlæser, 3,5 mm minijack
 • Web: microsoft.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5798.95 kr

Microsoft markedsfører Surface Go 2 som en ultrafleksibel og prisbillig Windows-computer til skoleelever og studerende. Sikkert og vist er det, at den lille tablet-computer er nem at have med i tasken. Den er ikke større end en almindelig iPad, men alligevel har den 10,5 tommer store skærm så høj opløsning, at man faktisk har rigeligt med plads til at arbejde, ikke mindst på grund af 3:2-formatet, som vi også kender fra andre af Microsofts bærbare computere.

Man skal bare huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen.

På bagsiden af enheden finder man den såkaldte kickstand, som kan slås ud i en vinkel på op til 165 grader. Tastaturet monteres med magneter i bunden af enheden, og med den dertil indrettede kickstand vinklet, så det er behageligt for øjnene at se på skærmen, får man med Surface Go 2 og Surface Go Type Cover en virkelig mobil og overraskende effektiv lille arbejdsstation, der kan bruges næsten overalt. Bare man ikke har brug for at sidde med computer og tastatur på skødet.

Eftersom enheden er så lille og slank, er antallet af porte selvfølgelig begrænset, men Surface Go 2 er dog udstyret med både USB-C og en microSDXC-kortlæser, ligesom den understøtter Wi-Fi 6. Og så er tablet-computeren forsynet med langt bedre kameraer end normale bærbare computere.

Skærmkvaliteten er langt bedre end forventet til prisen, hvilket som nævnt gør det nemt at arbejde på det relativt højopløste skærmareal, selv om skærmen fysisk kun måler 10,5 tommer.

Man skal huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen. (Foto: Microsoft)

Næh, udfordringen med Surface Go 2 er ikke produktets fysiske beskaffenhed, for når det gælder fleksibilitet, er det svært at slå et produkt, der fylder så lidt og ikke vejer mere end godt 500 gram. Men selv om Microsoft markedsfører produktet som en ultralet, lille Windows-computer, så er det efter vores vurdering mere rimeligt at sammenligne Surface Go 2 med Apples iPad eller en Android-tablet fra en af de mange producenter, der har den slags på hylderne.

Surface Go 2 leveres nemlig med Windows 10-S, og det lille “S” gør en stor forskel. Det betyder nemlig i praksis, at enheden kun kan køre programmer, som er hentet fra Windows Store, Microsofts egen app-butik for Windows-programmer. Dermed minder Surface Go 2 mere om tidligere tiders Windows Mobile- eller Windows Phone-produkter og giver på ingen måde brugeren den samme brugeroplevelse som med en fuldgyldig version af Windows 10.

Samtidig kommer Surface Go 2 i denne prisklasse blot med Intels Pentium Gold-processor, der er så langsom, at selv den langsomste almindelige Windows-bærbare kan køre i cirkler om Surface Go 2, mens den stakkels enhed kæmper med sved på skærmen for at åbne et større Office-dokument.

Hvis man kan leve med at køre Outlook og Microsoft Office-produkter samt surfe på nettet med sin Windows-computer, så er Surface Go 2 muligvis et rigtigt og prisbilligt valg, men til samme pris kan man få lige så fleksible produkter, der kan meget mere (f.eks. Apple iPad), eller en mindre fleksibel, men langt mere kraftig, ægte Windows-bærbar.

Retfærdigvis er det altid en svær balancegang at prioritere mellem pris, fleksibilitet og ydelse, men her har det været målet at finde den mest fleksible Windows-enhed, der ikke går for meget på kompromis med ydelse og funktionalitet. Og i forhold til de kriterier er Microsoft Surface Go 2 ikke engang tæt på at nå i mål.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Acer Spin 3 SP314-54N - Lidt for stor og klodset
  Acer Spin 3 kommer med 14 tommers skærm og kan drejes 360 grader om sin egen akse. Alligevel er det så som så med fleksibiliteten.

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple MacBook Air 13″ (2020)

  Vejl.pris 8999 kr Stadig mest for pengene

  Samsung Galaxy Book Ion NP930XCJ-K01SE

  Vejl.pris 12100 kr Vejet og fundet for let

  Apple MacBook Air 13″ (2020) vs. Samsung Galaxy Book Ion

  Vejl.pris kr Duel: MacBook Air mod Samsung Galaxy Book Ion

  Netgear Nighthawk MK63

  Vejl.pris 3199 kr Wi-Fi 6 vi har råd til
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.