Search
Generic filters

TEST : Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

Mindre kan ikke gøre det

Microsoft Surface Go 2 er måske den mindste og mest fleksible Windows-hybrid på markedet. Men man kan også gå for meget på kompromis.

Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

Lyd & Billede mener

Flot skærm med høj opløsning. Ekstremt let og fleksibel, og har bedre kamera end de fleste Windows-bærbare.
Kommer blot med Windows 10-S, hvilket begrænser computeren til apps fra Windows Store. Intels måske langsomste processor sørger for elendig ydelse.
 • Processor: 1,7 GHz Intel Pentium Gold 4425Y
 • Skærm: 10,5″ PixelSense (1920 x 1280)
 • Hukommelse: 8 GB RAM
 • Harddisk: 128 GB SSD
 • Grafik: Intel UHD Graphics 615
 • Styresystem: Windows 10 Home i S-tilstand
 • Mål og vægt: 24,5 x 17,5 x 0,83 cm / 544 g
 • Batteri: 27 Wh
 • Øvrigt: Mp bagkamera + 5 Mp frontkamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB-C, microSDXC-kortlæser, 3,5 mm minijack
 • Web: microsoft.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5798.95 kr

Microsoft markedsfører Surface Go 2 som en ultrafleksibel og prisbillig Windows-computer til skoleelever og studerende. Sikkert og vist er det, at den lille tablet-computer er nem at have med i tasken. Den er ikke større end en almindelig iPad, men alligevel har den 10,5 tommer store skærm så høj opløsning, at man faktisk har rigeligt med plads til at arbejde, ikke mindst på grund af 3:2-formatet, som vi også kender fra andre af Microsofts bærbare computere.

Man skal bare huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen.

På bagsiden af enheden finder man den såkaldte kickstand, som kan slås ud i en vinkel på op til 165 grader. Tastaturet monteres med magneter i bunden af enheden, og med den dertil indrettede kickstand vinklet, så det er behageligt for øjnene at se på skærmen, får man med Surface Go 2 og Surface Go Type Cover en virkelig mobil og overraskende effektiv lille arbejdsstation, der kan bruges næsten overalt. Bare man ikke har brug for at sidde med computer og tastatur på skødet.

Eftersom enheden er så lille og slank, er antallet af porte selvfølgelig begrænset, men Surface Go 2 er dog udstyret med både USB-C og en microSDXC-kortlæser, ligesom den understøtter Wi-Fi 6. Og så er tablet-computeren forsynet med langt bedre kameraer end normale bærbare computere.

Skærmkvaliteten er langt bedre end forventet til prisen, hvilket som nævnt gør det nemt at arbejde på det relativt højopløste skærmareal, selv om skærmen fysisk kun måler 10,5 tommer.

Man skal huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen. (Foto: Microsoft)

Næh, udfordringen med Surface Go 2 er ikke produktets fysiske beskaffenhed, for når det gælder fleksibilitet, er det svært at slå et produkt, der fylder så lidt og ikke vejer mere end godt 500 gram. Men selv om Microsoft markedsfører produktet som en ultralet, lille Windows-computer, så er det efter vores vurdering mere rimeligt at sammenligne Surface Go 2 med Apples iPad eller en Android-tablet fra en af de mange producenter, der har den slags på hylderne.

Surface Go 2 leveres nemlig med Windows 10-S, og det lille “S” gør en stor forskel. Det betyder nemlig i praksis, at enheden kun kan køre programmer, som er hentet fra Windows Store, Microsofts egen app-butik for Windows-programmer. Dermed minder Surface Go 2 mere om tidligere tiders Windows Mobile- eller Windows Phone-produkter og giver på ingen måde brugeren den samme brugeroplevelse som med en fuldgyldig version af Windows 10.

Samtidig kommer Surface Go 2 i denne prisklasse blot med Intels Pentium Gold-processor, der er så langsom, at selv den langsomste almindelige Windows-bærbare kan køre i cirkler om Surface Go 2, mens den stakkels enhed kæmper med sved på skærmen for at åbne et større Office-dokument.

Hvis man kan leve med at køre Outlook og Microsoft Office-produkter samt surfe på nettet med sin Windows-computer, så er Surface Go 2 muligvis et rigtigt og prisbilligt valg, men til samme pris kan man få lige så fleksible produkter, der kan meget mere (f.eks. Apple iPad), eller en mindre fleksibel, men langt mere kraftig, ægte Windows-bærbar.

Retfærdigvis er det altid en svær balancegang at prioritere mellem pris, fleksibilitet og ydelse, men her har det været målet at finde den mest fleksible Windows-enhed, der ikke går for meget på kompromis med ydelse og funktionalitet. Og i forhold til de kriterier er Microsoft Surface Go 2 ikke engang tæt på at nå i mål.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Acer Spin 3 SP314-54N - Lidt for stor og klodset
  Acer Spin 3 kommer med 14 tommers skærm og kan drejes 360 grader om sin egen akse. Alligevel er det så som så med fleksibiliteten.

  Læs også

  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.
  Nikons billigste full-frame Z-kamera er bedst i sin klasse på ét område, men har nogle mangler og koster stadig for meget.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  HP Sprocket Select

  Vejl.pris 1099 kr Et uimodståeligt unødvendigt produkt

  ASUS ZenBook 14 UM425IA-PURE3

  Vejl.pris 9999 kr Luksuriøs minimalisme

  Acer ConceptD CP7 (CP7271K P)

  Vejl.pris 16000 kr Dyr og dejlig skærm til grafik og video

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vejl.pris 10297 kr Til krævende spillere på budget
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.