Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover

Mindre kan ikke gøre det

Microsoft Surface Go 2 er måske den mindste og mest fleksible Windows-hybrid på markedet. Men man kan også gå for meget på kompromis.

Skrevet af / 01/07/2020 - 09:03
Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover
Peter Gotschalk

Microsoft markedsfører Surface Go 2 som en ultrafleksibel og prisbillig Windows-computer til skoleelever og studerende. Sikkert og vist er det, at den lille tablet-computer er nem at have med i tasken. Den er ikke større end en almindelig iPad, men alligevel har den 10,5 tommer store skærm så høj opløsning, at man faktisk har rigeligt med plads til at arbejde, ikke mindst på grund af 3:2-formatet, som vi også kender fra andre af Microsofts bærbare computere.

Man skal bare huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen.

På bagsiden af enheden finder man den såkaldte kickstand, som kan slås ud i en vinkel på op til 165 grader. Tastaturet monteres med magneter i bunden af enheden, og med den dertil indrettede kickstand vinklet, så det er behageligt for øjnene at se på skærmen, får man med Surface Go 2 og Surface Go Type Cover en virkelig mobil og overraskende effektiv lille arbejdsstation, der kan bruges næsten overalt. Bare man ikke har brug for at sidde med computer og tastatur på skødet.

Eftersom enheden er så lille og slank, er antallet af porte selvfølgelig begrænset, men Surface Go 2 er dog udstyret med både USB-C og en microSDXC-kortlæser, ligesom den understøtter Wi-Fi 6. Og så er tablet-computeren forsynet med langt bedre kameraer end normale bærbare computere.

Skærmkvaliteten er langt bedre end forventet til prisen, hvilket som nævnt gør det nemt at arbejde på det relativt højopløste skærmareal, selv om skærmen fysisk kun måler 10,5 tommer.

Man skal huske at investere i et Surface Go Type Cover, når man køber sin Surface Go 2, for uden touchpad og tastatur ryger produktiviteten i kælderen. (Foto: Microsoft)

Næh, udfordringen med Surface Go 2 er ikke produktets fysiske beskaffenhed, for når det gælder fleksibilitet, er det svært at slå et produkt, der fylder så lidt og ikke vejer mere end godt 500 gram. Men selv om Microsoft markedsfører produktet som en ultralet, lille Windows-computer, så er det efter vores vurdering mere rimeligt at sammenligne Surface Go 2 med Apples iPad eller en Android-tablet fra en af de mange producenter, der har den slags på hylderne.

Surface Go 2 leveres nemlig med Windows 10-S, og det lille “S” gør en stor forskel. Det betyder nemlig i praksis, at enheden kun kan køre programmer, som er hentet fra Windows Store, Microsofts egen app-butik for Windows-programmer. Dermed minder Surface Go 2 mere om tidligere tiders Windows Mobile- eller Windows Phone-produkter og giver på ingen måde brugeren den samme brugeroplevelse som med en fuldgyldig version af Windows 10.

Samtidig kommer Surface Go 2 i denne prisklasse blot med Intels Pentium Gold-processor, der er så langsom, at selv den langsomste almindelige Windows-bærbare kan køre i cirkler om Surface Go 2, mens den stakkels enhed kæmper med sved på skærmen for at åbne et større Office-dokument.

Hvis man kan leve med at køre Outlook og Microsoft Office-produkter samt surfe på nettet med sin Windows-computer, så er Surface Go 2 muligvis et rigtigt og prisbilligt valg, men til samme pris kan man få lige så fleksible produkter, der kan meget mere (f.eks. Apple iPad), eller en mindre fleksibel, men langt mere kraftig, ægte Windows-bærbar.

Retfærdigvis er det altid en svær balancegang at prioritere mellem pris, fleksibilitet og ydelse, men her har det været målet at finde den mest fleksible Windows-enhed, der ikke går for meget på kompromis med ydelse og funktionalitet. Og i forhold til de kriterier er Microsoft Surface Go 2 ikke engang tæt på at nå i mål.

Karakter
Microsoft Surface Go 2 + Surface Go Type Cover
Basic

Home mener

Flot skærm med høj opløsning. Ekstremt let og fleksibel, og har bedre kamera end de fleste Windows-bærbare. Kommer blot med Windows 10-S, hvilket begrænser computeren til apps fra Windows Store. Intels måske langsomste processor sørger for elendig ydelse.

Også i denne test:

Acer Spin 3 vs. Microsoft Surface Go 2

Acer Spin 3 SP314-54N

Lidt for stor og klodset

Acer Spin 3 kommer med 14 tommers skærm og kan drejes 360 grader om sin egen akse. Alligevel er det så som så med fleksibiliteten.

God ydelse til prisen, fint tastatur og masser af porte. Nøjes man med at bruge den derhjemme, sikrer formfaktoren masser af fleksibilitet.
Har kun Full HD-opløsning trods en 14 tommers skærm, der gør computeren tungere og mere klodset, end godt er.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Fire headsets til dit nye kontorliv

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskærms-PC

MacBook Air er blevet lidt hurtigere men også dyrere

Vil du have ekstra skærm med din menu?

Køb en – betal for tre

To-i-en-PC med det hele

For syv.. den er hurtig!

For to år siden havde den kostet det dobbelte

Fremragende allround iMac

Mesh-netværk der tåler at blive set

Mac in Black

Scroll to Top