Search
Generic filters

Sony Playstation Move

 itemprop
Sony Playstation Move

Sony Playstation Move

Hardware
I stedet for at genopfinde den dybe tallerken benytter Sony deres Playstation Eye USB kamera sammen med den nye Move-controller, som bruges sammen med PlayStation 3. For enden af controlleren, som mest af alt ligner en selvlysende dildo, sidder en gummibold med indbyggede lysdioder. Denne bold kan kameraet aflæse i rummet og dermed tracke dine bevægelser, hvilket gøres ufatteligt præcist, hvis lyset i rummet er godt.

Spiller du eksempelvis bordtennis, omdannes dine bevægelser meget livagtigt til et bordtennisbat på skærmen. Modsat Nintendos Wii-konsol kan Move også aflæse, hvor langt du står fra skærmen. En irriterende ting er dog, at du stort set før hvert spil startes skal begynde med at kalibrere controlleren til kameraet. Det sløver mere end det gavner.

Kvalitet for pengene
Playstation Move-controller og kamera fås i en startpakke til ca. 500 kroner i butikkerne. Ved siden af kan du købe Sonys svar på Nintendos Nunchuck, Navigations-controlleren, der koster ca. 300 kroner. Vil du have flere Move-controllere koster de ca. 400 kroner stykket. Sony hævder selv, at deres er den billigste løsning, og kan du nøjes med én controller, er det da også sandt nok. Du kan jo selv gange op og se hvor mange penge du skal af med.

Målgruppe
PlayStation henvender sig primært til hardcore gamere, og noget tyder på, at Move ikke prøver at rykke meget ved dette. Jovist, den første sending spil indeholdt da også nogle nuttede partyspil, der kunne appellere lidt bredere, men det primære fokus tyder alligevel på at ligge på skydespil som Killzone 3 eller Resident Evil 5. Som flere spil kommer på markedet, kan det dog hurtigt gå hen og ændre sig.

Pladskrav
Move lægger sig lidt imellem Wii og Kinect, hvad angår pladskrav. Der skal dog gerne være et rimeligt areal foran skærmen, og skal I spille to personer sammen, bør der også være godt med plads til siderne, så I undgår at stå og slå hinanden i hovedet med Move-controllerne. En ting som belysning er dog også vigtigt, idet kameraet kan have lidt svært ved at aflæse de lysende bolde, hvis det er for mørkt.

Aktivitetsniveau
Ligesom med Wii, handler det med Move kun om at bevæge armene. Du kan derfor sidde komfortabelt i en lænestol og spille de fleste spil. Det er anstrengende over længere tid, og med mindre du er vant til at holde armene i udstrakt stilling, bør du huske at lægge Move-controlleren fra dig i ny og næ.

Spil
Som den sidst ankomne, er udbuddet til Kinect stadig ganske begrænset, og plages desværre af en del ringe titler, som i sidste øjeblik har fået påhæftet den nye styreform som et salgstrick. Eksempler som det nyeste spil om Harry Potter og Konamis pinlige Crossboard 7 demonstrer fint hvad jeg mener.

annonce
annonce

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Nintendo Wii

  Pris: 1295 kr Annonce
   data-srcset

  Microsoft Xbox Kinect

  Pris: 2229 kr Annonce

  Opsummering

  Pris: kr Annonce

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sony Playstation Move

   data-srcset

  Stor spilleglæde på næsten ingen plads – og til en pris, der er til at overse. Hvorfor nøjes med en spilkonsol?

  Er du mest til Sony, Nintendo eller Microsoft? Måske er valget allerede truffet for dig.

  (Foto: Producent)

  Nvidia Shield anno 2017 er bedre og mindre end sin forgænger.

  (Foto: Producent)

  Nintendo Switch er ikke som andre spilkonsoller. Den er helt sin egen!

  (Foto: Producent)

  PS4 Pro er hverken fugl eller fisk og har derfor svært ved at finde ud af, hvilket ben den skal stå på.

  (Foto: Producent)

  Virtual reality på PS4 er indtil videre en god med kort fornøjelse

   data-srcset

  Alienware Alpha skulle bringe pc-spillene ind i stuen med sit konsolformat, men i stedet bragte den os ud af fatning.

   data-srcset

  “This is for the players,” siger Sony om ​​PS4, og de mener det. Som medieafspiller er den nemlig elendig.

   data-srcset

  I en tid hvor salget af håndholdte spillemaskiner er faldende, ikke mindst takket være avancerede mobiltelefoner, vælger Sony nu at sende en ny konsol på gaden. Vi har haft Vita forbi redaktionen.

   data-srcset

  Hvis 3D nogensinde skal blive en succes, kræver det blandt andet, at vi kan smide de ubehagelige briller. Det har Nintendo for længst indset, og har nu sendt verdens første brilleløse 3D-maskine på gaden.

   data-srcset

  Det tog sin tid, men Microsoft og Sony er endelig kommet ud af starthullerne, og har meldt deres ankomst i arenaen. Kampen om den bevægelsesfølsomme styreform kan endelig begynde, og det er på tide at finde ud af, om Sony, Microsoft eller Nintendo har trukket det længste strå i kampen om gamernes gunst.