Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: A.C. Ryan PlayOn! HD2

Magen til skrammel!

A.C.Ryan er ikke særlig kendt herhjemme, men roses overalt på internettet for at lave nogle særdeles kompetente medie-afspillere. Det skulle naturligvis afprøves …

Skrevet af / 17/06/2011 - 19:55
A.C. Ryan PlayOn! HD2
Peter Gotschalk

Modellen hedder PlayOn!HD2 og er nyeste skud på stammen fra A.C.Ryan. På papiret ser det rigtig fornuftigt ud, og når man pakker kassen ud, bliver man da også imponeret. Mediespillerens overflade er smukt udført i sort pianolak, og bagsiden prydes af alle tænkelige ind- og udgange. Indeni finder vi en stor harddisk, hvor du kan gemme alle dine mediefiler. Det lyder jo fint. Hvad kan gå galt?

Elendige menuer
Desværre falmer det udmærkede førstehånds-indtryk ganske hurtigt, efter at man får sat strøm til kassen. Det første, man bemærker, er hvor meget den larmer. Det minder om en gammeldags stationær computer, hvilket de færreste vil have stående i stuen. Det går simpelthen ikke.

Det næste er menuerne. Kigger man lidt tilbage, er det en voldsom forbedring i forhold til forrige genration, men for pokker hvor er det dog stadig kedeligt og uoriginalt. At det samtidig går dræbende langsom at navigere rundt, gør ikke sagen bedre. At kassen skulle være udstyret med gigabit-internetforbindelse (trådløs forbindelse kræver dongle og koster ekstra), har jeg ligeledes svært ved at se. Da jeg endelig fandt frem til mine MKV-filer på serveren, tog det flere sekunder at få kassen til at afspille dem. Det kan mit fjernsyn altså klare hurtigere på en trådløs forbindelse.

Et andet punkt, der fortjener kritik, er den dårlige fjernbetjening. Kvaliteten er elendig, og knapperne er ulogisk fordelt over den aflange plasticflade.

Formildende omstændigheder?
Når først man får mulighed for at afspille sine filer, fortrækker de sure miner dog en smule, og eksempelvis muligheden for hurtigt at skifte lydspor og undertekster samt søge i store MKV-filer virker godt. Det er dog funktioner, jeg forventer som minimum, og derfor ikke noget, der kan rette snuden på denne synkende skude. Jeg vil derfor håbe for A.C.Ryan, at de sætter deres software-ingeniører i gang med det samme og ser at få fikset nogle af de mange fejl, der præger kassen, som den står nu.

Konklusion
Jeg forstår ærlig talt ikke alle de rosende ord, man kan læse om denne kasse rundt om på internettet. Jovist, den kan en masse, men softwaren er simpelthen så fyldt med fejl, og jeg stødte hovedet mod muren så mange gange, at jeg til sidst gav op. Den er sløv, den larmer og et mareridt at bakse med. Tag imod min anbefaling og hold jer langt væk. Denne her kasse skulle aldrig have forladt fabrikken.

Lyd & Billede mener

Afspiller alt, hvad du smider efter den Langsomme og ulogiske menuer Støj fra blæseren Elendig fjernbetjening

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Scroll to Top