System Audio Exact

 itemprop
System Audio Exact

Væghøjttalere for voksne

Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.

Fyldig og dynamisk lyd Saftig basgengivelse
Store og tunge

Dansk Audio System er kendt for deres innovative højttalerløsninger, og chefkonstruktør Ole Witthöft går ofte en anden vej end andre producenter. Netop det er Exact et godt eksempel på. Denne granvoksne højttaler er tænkt som en kompromisløs væg- og fronthøjttaler såvel som centerhøjttaler til SA’s topmodel blandt gulvhøjttalerne, Explorer. Og det koster: Den er blandt de dyreste kandidater i testen, selv uden aktiv subwoofer.

Brugervenlighed
Da vi pakker Exact ud, står det klart, at det her er højttalere af en lidt anden kaliber end de andre i testen. De er fysisk store, og vægten på 12 kg stykket tilsiger, at de skal forankres solidt til væggen. Solide skruer og rawlplugs følger med i kassen.

Exact har en flot finish på niveau med dyre hi-fi-højttalere og anvender high-end højttaler-elementer fra Explorer-modellen. Med dobbelte 5¼ tommers bas-elementer i et rummeligt kabinet har den betydelig mere slagkraft end de andre højttalere i testen. Til gengæld er den langtfra lige så diskret.

Lydkvalitet
Fordelen ved øget “slagvolumen” er også let at høre: Det her er de eneste højttaler i testen, der klarer sig fint uden separat sub. Her er bassen hos Daft Punk både stram og fyldig med god tyngde. SA Exact går selvfølgelig ikke så dyb ned i frekvens som de aktive subwoofere, men til gengæld fylder de rummet rigtig godt og går i ét med resten af lydbilledet. Selv krævende klavermusik gengives let og elegant, med fremragende krop og balance, hvor både høje og lave toner er perfekt integreret. Desuden har Exact-højttalerne en godt opløst diskantgengivelse – måske ikke så luftig som Audiovector og MartinLogan, men tæt på og med god sammenhæng ned til mellemtonen.

Trommerne hos Daft Punk har ordentlig snert, samtidig med at vokaler kommer godt frem og ud fra væggen. Her taler vi om dynamik, der kan matche et par velvoksne gulvhøjttalere! Ulempen ved den potente bas er mulige vibrationer fra bagvæggen, hvilket bringer os tilbage til det med forankring: I nogle tilfælde kan væggen spille med og farve basgengivelsen, hvis højttalerne ikke er ordentlig monteret. Men når de sidder, giver Exact en meget fyldig, jævn og stor bas fra begge sider.

Store “fuldfrekvens” højttalere som disse stiller også store krav til forstærkeren, og vi lagde mærke til, at de to gange 35 watt fra Naim Unitiqute 2 kunne være i underkanten ved høje lydniveauer. Det her er nemlig højttalere, der indbyder til at spille højt! En god forstærker på 100 watt eller mere anbefales.

Konklusion
System Audio Exact er de mest komplette væghøjttalere i testen, men også de største med en bred margin. Exact rager 17 cm ud fra væggen, og med en vægt på over 10 kg skal de have et solidt fæste. Til gengæld spiller de som store gulvhøjttalere, og med en dyb og saftig basgengivelse er der ikke brug for en subwoofer for at spille op til dans.

annonce

Hvis man kan leve med, at højttalerne er større og mere dominerende af udseende, er de et glimrende valg for dem med store tv-skærme!

annonce
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • 2-vejs væghøjttalere
 • 1" diskant
 • 2 x 5¼" bas/mellemtone
 • Impedans: 8 ohm
 • Følsomhed: 87 dB
 • Frekvensområde: 45 Hz – 35 kHz
 • Mål/vægt: 610 x 225 x 170 mm / 10,5 kg

Pris

15998 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  7 væghøjttalere En mur af lyd
  Også i denne test:
   data-srcset
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!
   data-srcset
  Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub
  Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.
   data-srcset
  Klipsch G-28 + SW-308 SUB
  Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.
   data-srcset
  Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
  Vægkunst á la Dali
  Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.
   data-srcset
  KEF T301 + T-2 subwoofer
  Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …
   data-srcset
  DLS Flatbox + Flatsub 8
  DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till System Audio Exact

   data-srcset

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

   data-srcset

  Højttaler i himmelklassen

  Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

  (Foto: Producent)

  Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

  (Foto: Producent)

  Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

  (Foto: Producent)

  Devialet Phantom Reactor er et atomkraftværk i lillebitte indpakning.

  (Foto: Producent)

  Dynaudios trådløse, aktive højttalere har kappet endnu et par navlestrenge.

  Scroll til toppen