Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub

 itemprop
Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub

Lad musikken svæve!

Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.

Superb opløsning Fremragende tonekvalitet
Subwoofer bedst med surround-receiver

Det er MartinLogan Motion SLM, der løber med prisen for testens bedste look. De vejer kun 3 kilo; alligevel ser de både dyre og elegante ud med deres flotte linjer, børstede aluminiumfront og eksklusive bånddiskant i midten.

Elementerne er placeret symmetrisk, så højttaleren kan monteres sidelæns og bruges som centerhøjttaler i en 5.1-opsætning. Af de fire bas-elementer monteret parvis på hver side af den eksklusive bånddiskant er to af dem i drift, mens de to andre er passive slaver, der fungerer som basreflekser for at udjævne trykforskelle i kabinettet, når højttalerne slås til og fra.

At højttalerne kun går til 110 Hz i basområdet, gør at de ikke lyder komplet uden subwoofer. Til det formål har vi fået tilsendt Dynamo 700w med 10 tommers bas-element, der som udgangspunkt sidder i bunden og retter baslyden nedad. Men fødderne kan flyttes, så subwooferen kan lægges ned og spille lyden ud i rummet i stedet. Det fungerede bedst for os. Lydsignalet til subwooferen kan i øvrigt overføres trådløst. Modtageren er indbygget i sub’en, og sender medfølger.

Brugervenlighed
Ligesom Klipsch G-28 er MartinLogan SLM en LCR-højttaler, der er symmetrisk og kan agere både venstre, center- og højre højttaler. Bordbeslag medfølger til vandret placering, mens højttalere kan hænges lodret på en skrue i væggen. Tre kilo pr. højttaler er ikke meget, men hvis du har gipsvægge, bør skruen alligevel forankres.

Subwooferen viser sig at byde på visse problemer. Det virker, som om signalet forsinkes noget i subwooferen, og det fasegab, der opstår i frekvensovergangen mellem subwoofer og højttalere, kan ikke lige fikses ved at justere fasen bag på subwooferen. Så hvis du køber Dynamo 700w, anbefaler vi en surround-receiver eller en digital stereoforstærker med tilsvarende mulighed for at indstille forsinkelse på de enkelte kanaler.

Lydkvalitet
Et flygel er ikke bare sådan lige at gengive, og to samtidig er dobbelt så svært. Alligevel lykkes det MartinLogan at genskabe lyden af de to klaverer i Dena Piano Duos Grieg- og Mozart-fortolkninger. Og hvor Dalis overtonegengivelse er sprød og distinkt, men mangler noget opløsning, har MartinLogan det hele og lidt til i diskantområdet. Højttalerne har en fabelagtig udklingning af overtonerne, og de mange klanglag i det vigtige mellemregister kommer godt frem. Opløsningen er superb! Vi mangler bare lidt mere pondus i bunden fra klavererne.

Det bekræftes yderligere af Daft Punks electro-funk, der gengives med flot dynamik og glimrende opløsning fra mellemtonen og op, og med en stor og massiv dybbas fra subwooferen, men uden at vi helt får mellembassen på plads. Der er en faseforskydning, som gør, at bastonerne mister definition. Det løser sig med en surround-receiver.

annonce

Konklusion
MartinLogan Motion SLM er eksklusive væghøjttalere med glimrende opløsning i hele toneområdet. De tager enhver udfordring i stiv arm, både komplekst og hurtigt klaverspil og vokale kraftpræstationer. Dynamikken er rigtig god, og højttalerne får de mange klanglag i musikken frem.

annonce

Subwooferen graver dybt ned i basområdet i forhold til sin kompakte størrelse og henter bastonerne frem. Men signalet kommer ud med en lille tidsforskydning, hvilket gør den vanskelig at integrere ordentligt med højttalerne. Derfor anbefaler vi den med en surround-receiver eller en anden forstærker, der kan sætte individuel forsinkelse på højttalere og subwoofer.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Test-abonnement
Gratis i en måned
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • 2-vejs basrefleks
 • 1,4" bånddiskant
 • 2 x 4" bas
 • 2 x 4" radiatorbas
 • Frekvensområde: 110 Hz – 25 kHz (± 3dB)
 • Impedans: 4 ohm
 • Følsomhed: 94 dB
 • Subwoofer: 10" bas m. 120 W forstærker

Pris

15900 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  7 væghøjttalere En mur af lyd
  Også i denne test:
   data-srcset
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!
   data-srcset
  System Audio Exact
  Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.
   data-srcset
  Klipsch G-28 + SW-308 SUB
  Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.
   data-srcset
  Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F
  Vægkunst á la Dali
  Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.
   data-srcset
  KEF T301 + T-2 subwoofer
  Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …
   data-srcset
  DLS Flatbox + Flatsub 8
  DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub

   data-srcset

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

   data-srcset

  Højttaler i himmelklassen

  Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

  (Foto: Producent)

  Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

  (Foto: Producent)

  Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

  (Foto: Producent)

  Devialet Phantom Reactor er et atomkraftværk i lillebitte indpakning.

  (Foto: Producent)

  Dynaudios trådløse, aktive højttalere har kappet endnu et par navlestrenge.

  Scroll til toppen