Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F

 itemprop
Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F

Vægkunst á la Dali

Du behøver ikke længere at være millionær for at have en Dali på væggen. Dette kunstværk koster kun nogle tusindlapper. Dalis væghøjttalere rager noget ud, hvilket giver mere kabinetvolumen. Det koster lidt elegance, men giver fyldigere lyd.

Distinkt lyd Duer uden subwoofer
Kasseagtige kabinetter Ikke opløsning som de bedste

Vægmodellen fra danske Dali har to diskantelementer – en dome- og en bånddiskant – hvilket kan give lavere forvrængning, fordi hvert diskantelement har et mere tilpasset arbejdsområde.

Højttalerne kommer som et symmetrisk par, hvor hver af dem er vinklet indad mod lyttepositionen for at få en mere korrekt akse. Sørg for at placere hver højttaler på den rigtige side.

Kabinetterne rager godt ud fra væggen. Fordelen er større kabinetvolumen og dermed mere bas og fyldigere lyd. Ulempen er, at det ikke er så elegant sammen med fladskærmen, men stadig et hak pænere end reolhøjttalere hængt op på væggen.

Brugervenlighed
At vægmontere højttalerne tage mindre tid end at sige “Dali Ikon On-Wall MK 2”. Skru en skrue ind i væggen og hæng dem op. At skjule kablerne kræver selvfølgelig lidt mere arbejde.

På bagsiden af højttalerne sidder et par veldimensionerede terminaler til spader , afisolerede kabler eller bananstik. Sidstnævnte kan være en udfordring, da de rager ud og gør vægmontering vanskeligt.

Subwooferen E-12 F er ganske stor og tager sin del af synsfeltet. Den virker mindre prangende i hvid højglans, men det hiver 300 kroner mere ud af budgettet. Den indstilles let på bagsiden. I vores lytterum virkede det fint med delefrekvensen sat et sted mellem 80 og 100 Hz.

Lydkvalitet
Med Daft Punks seneste electro-funk album pumpende ud af forstærkeren slår det os, at Dali-højttalerne faktisk også kan byde på noget basgengivelse uden subwoofer. For selv om bassen ikke er dyb, er den med til at give lilletrommen og de lyseste tamtammer masser af punch. Elbassen har også et godt groove. Tonebalancen er god, og har du ikke lyst til en subwoofer, bør du overveje dette sæt.

annonce

Endnu bedre og mere funky bliver det dog med den store subwoofer E-12 F, som giver godt med tryk og går pænt i dybden. Bare sørg for, at den ikke indstilles for højt i forhold til højttalerne, da det kan lyde lidt monotont med noget kabinetfarvning, som så bliver hørbart.

annonce

Højttalerne lyder overraskende åbent og klart. Både vokoder-stemmen på “Game of Love” og Pharrell Williams’ stemme på sommerens store hit “Get Lucky” gengives distinkt og velartikuleret. I diskantområdet har highhatten og kantslaget på lilletrommen godt med attack, og højttalerne er i det hele taget meget fokuserede i det øvre register.

Måske endda lidt overfokuserede, for der kan til tider være lidt for meget energi i sibilanterne. Heather Novas ellers så smukke og luftige stemme får lidt overdrevne s’er og mangler MartinLogans og Audiovectors opløsning. Det samme må siges om klaverspillet fra Dena Piano Duo på Mozart/Grieg vol. II. Tangenterne danser let og legende, med god krop nedadtil i registeret og god sammenhæng. Men med lidt få klangnuancer, og lydbilledet har ikke det samme perspektiv som de bedste.

Konklusion
Dali Ikon On-Wall MK2 kan spille alene uden subwoofer takket være et større kabinet end de fladeste højttalere, som giver dem lidt mere bas. Til gengæld rager de noget længere ud fra væggen.

Dali-højttalerne har en let og fri spillestil med klare og distinkte overtoner. Lidt for meget energi i diskanten, men ikke voldsomt. Og med den rette forstærker (f.eks. Denon) kan det nedtones.

annonce

Sammen med subwooferen E-12 F er bassen meget standhaftig og rytmisk. Den lave samlede pris gør denne pakke til et rigtig godt køb.

Fakta

 • 2½-vejs trykkammer
 • 28 mm dome + 45 mm bånddiskant
 • 6,5" bas
 • Frekvensområde: 58 Hz – 30 kHz (-3 dB)
 • Impedans: 6 ohm
 • Følsomhed: 88,5 dB
 • Subwoofer: 12" bas m. 300 W forstærker

Pris

9097 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  7 væghøjttalere En mur af lyd
  Også i denne test:
   data-srcset
  Audiovector On-Wall + Ki-Sub
  Audiovector gengiver musikken med fabelagtig opløsning, og integrationen mellem subwoofer og højttalere er så sømløs, at det næsten lyder, som om det er store gulvhøjttalere, vi lytter til. En forhammer i silkegevandter!
   data-srcset
  System Audio Exact
  Testens største væghøjttalere er ægte sværvægtere. Til gengæld klarer de sig uden subwoofer.
   data-srcset
  Martin Logan SLM + Dynamo 700W sub
  Med high-end bånddiskanter tager MartinLogan overtonerne til nye musikalske højder. Lag på lag af lydbilledet afsløres let og lækkert. Men pas på – subwooferen kan drille.
   data-srcset
  Klipsch G-28 + SW-308 SUB
  Med høj følsomhed og en hurtig responstid har disse højttalere ikke brug for en kraftig forstærker for at sætte gang i festen. Musikken nærmest sprøjter ud af Klipsch-højttalerne, der selv uden subwoofer giver en god live-følelse.
   data-srcset
  KEF T301 + T-2 subwoofer
  Mens flere af testdeltagerne er relativt store “kasser” til vægmontering, er KEF T301 papirtynde. Og det rette valg for de designbevidste. Desværre er lyden også i den flade ende …
   data-srcset
  DLS Flatbox + Flatsub 8
  DLS Flatbox byder på en stor, varm og fyldig lyd, og med en potent subwoofer på holdet giver disse svenskere ekstra meget for pengene.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till Dali Ikon On-Wall mk2 + Sub E-12 F

   data-srcset

  Kompromisløs kompakthøjttaler

  Disse højttalere er i en klasse for sig, godt ­hjulpet af en løsning, der er lige så smart, som den er enkel.

   data-srcset

  Højttaler i himmelklassen

  Danske Audiovector har kastet deres kærlighed på løbende opgraderinger. Vi kan dog ikke tro andet, end at deres high-end 3-serie nu har nået sit klimaks.

   data-srcset

  Koncertlyd i reolen

  Technics laver ikke bare en af de bedste bordhøjttalere i sin klasse, de laver to!

   data-srcset

  Videoanmeldelse: Himmelsk trådløs lyd

  Vi er blevet imponeret af trådløse højttalere før, men B&W ­Formation Duo er det første højttalerpar, der tager os til himmels.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

  (Foto: Producent)

  Hvorfor acceptere middelmådig lyd, bare fordi du ikke vil have store, prangende højttalere i stuen?

  (Foto: Producent)

  Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Det er utroligt, så god lyd man kan få fra en kompakthøjttaler, hvis man er villig til at gå op i pris.

  (Foto: Producent)

  Devialet Phantom Reactor er et atomkraftværk i lillebitte indpakning.

  (Foto: Producent)

  Dynaudios trådløse, aktive højttalere har kappet endnu et par navlestrenge.

  Scroll til toppen