Panasonic TX-L47DT50Y

 itemprop
Panasonic TX-L47DT50Y

Flot farvegengivelse

Panasonics plasmaskærme er berømte for deres gode billedkvalitet, men i år har japanerne ønsket at konkurrere med Samsung og LG på ”hjemmebane” med nye, flotte LED-baserede skærme.

Flot design og byggekvalitet Bred indsynsvinkel
Begrænset sortniveau

I denne skærm bruger Panasonic deres eget billedpanel, IPS Alpha. Den fremmeste egenskab for denne skærm er den gode betragtningsvinkel, som gør, at man får et godt billede med jævne farver, selv når man ikke sidder direkte foran skærmen. Panasonic-skærmen byder også på en meget god farvegengivelse lige ud af kassen – her er det ikke nødvendigt at lave de store justeringer for at få et naturligt billede. 47DT50 har også et vældig detaljeret billede, som får den mindste detalje med fremfor kun at fokusere på de skarpeste objekter. Sortniveauet er derimod ikke helt på højde med det, som Philips og LG præsterer, og man må finde sig i, at de mørkeste scener ser lidt grå-grå ud. Det blanke glas foran skærmen giver desuden en vis spejleffekt.

Lydkvalitet
47DT50 har en overraskende god lydkvalitet af et helt tyndt tv at være. Der er ikke meget plads til højttalere i det slanke skrog, men Panasonic har monteret en fuldtonehøjttaler omme på bagsiden, som giver god og fyldig lyd, mens den dog kan blive lidt skarp i overtonerne.

Brugervenlighed
Panasonic har absolut den enkleste fjernbetjening i testen med store og tydelige knapper, som er lette at tyde selv for den ”ældre garde”, samt genvejs-knapper til de vigtigste funktioner. Ligeledes er menuerne overskuelige og nemme at forstå. Panasonic har også skjulte betjeningsknapper på bagsiden – men tænd/sluk knappen kan være vanskelig at nå, hvis tv´et hænges på væggen.

Konklusion
Panasonic-skærmen er et godt allround-tv. Det har skarpe billeder og god farvegengivelse og er nemt at betjene. Det mangler bare lidt sortniveau og kontrast for at nå helt op til de bedste.

Fakta

 • 47” 3D LED LCD, 1920 x 1080
 • MPEG4
 • 4 x HDMI
 • VGA pc-indgang
 • Smart Viera netplatform

Pris

12500 ,-

Bedste priser

   data-srcset
  6 x 46/47” LCD Komplet tv-oplevelse
  Også i denne test:
   data-srcset
  LG 47LM760
  LG 47LM760 er et meget veludstyret tv med markedets bedste smart-fjernbetjening, men det mangler lidt billedkvalitet i forhold til de bedste.
   data-srcset
  Samsung UE46ES6805
  Samsungs 6-serie er ikke bare lækkert at se på, den giver også den mest komplette smart-oplevelse i testen.
   data-srcset
  Philips 47PFL6007T/12
  Philips er tilbage i fin form med denne slanke og højtydende budgetskærm.
   data-srcset
  Sony KDL-46HX753
  Bedst når det gælder
  Hvis du er blandt dem, som sætter billedkvaliteten i højsædet, er Sony-skærmen det soleklare valg blandt testens seks deltagere.
   data-srcset
  Toshiba 46TL963
  Der har været stille omkring Toshiba et stykke tid, men nu er japanerne tilbage med en ny serie med gode specifikationer og fornuftig pris.
  Har du noget at tilføje?
  Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

  Leave a Reply

    Subscribe  
  Notify of

  Alternativ till Panasonic TX-L47DT50Y

  Retouch by: Wetouch Imagework

  Det nyeste tv fra Bang & Olufsen er en dyr sag, men kan være et godt køb, hvis man kan drage nytte af de mange fordele.

   data-srcset

  Bravia W905 er Sonys nye topmodel blandt fuld HD-tv’er, og med teknik hentet fra de nye 4K-modeller leverer W905 en usædvanlig heftig farvegengivelse!

   data-srcset

  Var 2012 et godt år på børsen? B&O’s nye luksus-tv BeoVision 11 er et interessant alternativ for dig, som både har lyst og råd til et tv ud over det sædvanlige.

   data-srcset

  En komplet hjemmebiograf med møbel, uden grimme ledninger, men af tvivlsom kvalitet.

   data-srcset

  Philips’ bedste tv-modeller kommer sent, men godt: Vi har testet det mindste og det største i den eksklusive 9000-serie.

   data-srcset

  Philips’ nye mellemvægter, 46PFL7007, er et fornuftigt prissat tv med lækkert design, flot billedkvalitet og mange af de rette finesser om bord.

   data-srcset

  For beskedne 6.000 kroner leverer Sonys 40 tommers budgetmodel klart godkendt billedkvalitet, men lyden er tynd …

   data-srcset

  Nyt tv til jul? Vi har testet seks fede og veludstyrede tv, som kan få plads under juletræet uden helt at tømme tegnebogen!

   data-srcset

  Med langt billigere og seervenlige 3D-briller er LG 47LW650 den hidtil nemmeste vej til 3D-underholdning hjemme i stuen.

   data-srcset

  LED-tv’er er blevet utrolig populære takket være deres lave strømforbrug og smalle rammer. De fleste LED-tv’er på markedet er dog kun belyst fra siderne, hvilket kan give problemer med fordelingen af lyset bag de små krystaller.

   data-srcset

  Da Samsung tilbage i januar afslørede deres nye serie af LED-tv’er i Las Vegas, var det for en måbende verdenspresse. Skærmene var ikke bare flotte at se på, men var også intelligente.

   data-srcset

  De fleste 3D-skærme på markedet benytter aktive briller for at skabe fornemmelsen af dybde hos seeren. Brillerne er dog dyre og ubehagelige at have på for mange.

  Scroll til toppen