Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Sony SRS-XB33

Den bedste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den bedste trådløse rejsehøjttaler i sin klasse.
Sony SRS-XB33 spread
Karakter
Sony SRS-XB33
Lyd & Billede mener
Imponerende god og fyldig lyd. Fin batterilevetid. Flere kan kobles sammen.
Lyden kan trænge til en justering, før den lyder optimalt. Temmelig langsom opladning.
Specifikationer
  • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 NFC (SBC, AAC, LDAC)
  • Udgangseffekt: 2 x 8 W
  • Funktioner: App-styring, stereokobling, party-mode, powerbank-funktion
  • Resistens: IP67 (støv- og vandtæt)
  • Batterilevetid: 24 timer (USB-C)
  • Mål og vægt: 24,6 x 9,7 x 10,6 cm / 1,1 kg
  • Web: sony.dk

Sony har opdateret deres bærbare Extra Bass-højttalere. SRS-XB32 løb med sejren i vores gruppetest af bærbare højttalere sidste efterår med sin lange batterilevetid på 24 timer og sin gode lyd. Men hverken den eller dens søskende havde USB-C-opladning; det er derimod på plads i den nye serie.

XB33 har samme batterilevetid som forgængeren, men er mere robust. Den er betrukket med imprægneret stof og virker mere modstandsdygtig. Læg også mærke til, at den er støv- og vandtæt.

SRS-XB33 er Extra Bass-familiens mellemste familiemedlem. Den hører ikke blandt de allermindste bærbare højttalere og er faktisk lidt større end JBL Charge 5, men den kan fint være i en rygsæk og fylder ikke meget i håndbagagen.

Sony SRS-XB33 Black vertical

(Foto: Sony)

Funktioner og brugervenlighed

Højttaleren har en USB-port, der kan oplade mobiltelefonen. Opladning af selve højttaleren tager lang tid med det medfølgende 1,5 ampere kabel – op til fem timer. Man kan købe et USB-C-kabel, der understøtter 3 ampere og dermed oplade lidt hurtigere, hvis ens oplader understøtter det.

Annonce

Android-brugere kan nemt koble til trådløst med NFC; man holder bare telefonen hen til NFC-logoet på højttaleren. iPhone-brugere skal forbinde sig på den sædvanlige måde.

Flere højttalere kan kobles sammen trådløst, enten i party-mode eller i stereo. Der er indbygget blinkende party-lys, som man kan ændre farve og rytme på i app’en. Det kan også slukkes helt.

Lydkvalitet

Ligesom SRS-XB23 lyder XB33 temmelig tamt og fladt med Extra Bass slået fra. Sørg derfor for, at funktionen er aktiveret. Så er klangbalancen varm og fyldig, og højttaleren den mest underholdende, vi har testet i denne klasse. Jeg foretrækker at skrue diskanten et par trin op og bassen et trin ned, så det ikke bliver for svulstigt.

Lyden er imponerende sprælsk. Elektronisk musik lyder sejt og taktfast, og den emmer af rock. Sangstemmer lyder rundere og bedre end på JBL Charge 5 – XB33 er simpelthen en bedre højttaler. Den har både bas og lydtryk, og formår at skille instrumenter og stemmer bedre fra hinanden.

Og hvis du spekulerer på, om Marshall Emberton er bedre til rock, så synes jeg heller ikke det. Uanset hvilken slags musik man kan lide, er Sony-højttaleren bedre. Vel at mærke efter nogle justeringer af lyden i app’en.

Annonce
Sony SRS-XB33 lifestyle

(Foto: Sony)

Konklusion

Sony SRS-XB33 har imponerende god og fyldig bas, og strækker sig længere, end størrelsen tilsiger. Den jorder de nærmeste konkurrenter på lydkvalitet.

Download app’en for at få mest muligt ud af højttaleren. Her kan man ændre rytme, mønster og farve på de blinkende lys. Eller slukke dem helt. Man kan også lave indstillinger af lyden, hvilket kan være nødvendigt for at få det sidste ekstra.

SRS-XB33 er simpelthen den bedste højttaler af sin slags lige nu. Derfor opjusterer vi karakteren til seks fra den femmer, den fik sidste efterår.

Også i denne test:

JBL Charge 5

Fest på farten

JBL Charge 5 spiller højt og kraftigt, og det er den, du vil have med til fest og ballade.

Kraftig lyd, god batterilevetid, flere kan kobles sammen.
Lidt skarp diskant, ingen lydindstillinger i app’en.

Marshall Emberton

Udseendet rocker mere end lyden

Det umiskendelige Marshall-design vil appellere til mange rockfans. Men lyden af Emberton kunne godt have været mere rock-agtig.

Rå lyd, robust bygget og med et udseende, der vil tiltale rockfans.
Tynd mellemtone.

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar højttaler i et praktisk format. Google Assistant er indbygget for smart styring af hjemmet.

Kombinerer bærbar brug med Google Assistant for praktisk styring af det smarte hjem. Lyden er afbalanceret, og ladepladen er praktisk.
Vi savner dynamik og kontrol på lyden; det bliver noget tamt. Understøtter ikke hurtigopladning.

Sony SRS-XB23

Anstændig lyd i handy format

Den cylindriske SRS-XB23 er mindre og mere handy end sine storebrødre. Men den mangler lidt på lydsiden.

Med lidt justering er lyden ganske medrivende med en fyldig bas, der ikke dominerer alt for meget.
Langsom opladning. Kræver lydindstilling for at lyde godt.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.