Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

Test: Samsung BDP-8300N

Multikunstneren

BDP-8300N er en Blu-ray-afspiller ud over det sædvanlige. Foruden Blu-ray og smart-portalen Smart HUB har den også indbygget harddisk og tv-modtager!

Skrevet af / 25/12/2012 - 00:00
Samsung BDP-8300N
Audun Hage

Samsung leverer en række Blu-ray-afspillere med fancy og anderledes udseende. I forhold til dem er BDP-8300N en mere traditionel firkantet boks, som til gengæld er rig på finesser. BDP8000-serien kommer i udgaver med henholdsvis 320, 500 og 1000 gigabyte lagerplads, og her tester vi den mindste. Det er lidt forkert at kalde disse maskiner Blu-ray-optagere, da de ikke kan optage fra eller til de kopibeskyttede discs. Derimod kan du, ud over at se film fra disc, også se og optage tv-programmer.

Samsung-afspilleren har dobbelt tv-tuner, så man kan optage og se et andet program samtidig, i teorien. Den er kompatibel med det digitale kabelnet, men selv om den også har DVB-C kabeltuner indbygget, understøttes denne ikke af kabelleverandøren Canal Digital og kan derfor ikke benyttes som PVR til den leverandør.

BDP-8300N er hurtig til at starte, men bruger lidt længere tid på at læse filmen end de allerbedste. Harddisk og ekstra indmad har desuden en bagside: Samsung-optageren støjer lidt mere end almindelige Blu-ray-afspillere, både i form af harddisk og blæserstøj.

Smart HUB
Samsungs smart-portal er blandt de ledende på området, og Blu-ray-afspilleren kommer med mange af de samme tjenester som Samsungs smarte tv’er. Allermest handy er Netflix’ og HBO’s apps (sidstnævnte er eksklusiv for Samsung i en periode), der åbner en hel verden af film og serier, som du kan se, når det passer dig.

Billedkvalitet
Samsung-afspilleren er meget veludstyret, men på billedsiden er den mere ordinær. Billedkvaliteten fra Blu-ray er helt udmærket, men vi savner lidt brillans og skarphed sammenlignet med afspillerne fra Sony og Panasonic. Opskaleringen af almindelige dvd’er er heller ikke det bedste, vi har set.

Konklusion
For dem, som kan drage nytte af muligheden for at se og optage tv-programmer – f.eks. dem, der mangler en tv-modtager i deres hjemmebiograf – er Samsung BDP-8300N et godt valg. For os, som først og fremmest vil se film via disc eller netværk, retfærdiggør Samsung-afspilleren ikke helt merudgiften, da billedkvaliteten mere er på niveau med en almindelig budgetafspiller.

Lyd & Billede mener

Flere underholdningsmuligheder God smart-portal Ekstra støj

Også i denne test:

3 smarte Blu-ray-afspillere

Panasonic DMP-BDT500

Feinschmeckeren

Panasonics nye topmodel DMP-BDT500 giver meget høj billed- og lydkvalitet til en fornuftig pris.

Glitrende billedkvalitet Hurtig og stillegående
Mangler Netflix (foreløbig)
Læs hele testen

Sony BDP-S790

Høj ydelse

For 2.100 kroner får du Sonys topmodel BDP-S790, en hurtig afspiller med høj billedkvalitet.

Skarpe billeder
En del drivværksstøj
Læs hele testen

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Scroll to Top