Search
Generic filters

Lasse Svendsens anlæg

 itemprop
Lasse Svendsens anlæg

Moderne miks

Det er altid en udfordring at finde det perfekte miks, når man skal sammensætte et stereoanlæg, hvor lydkvaliteten er i højsædet.

Hvad den almindelige forbruger vil vælge, kan vi kun gætte på. Men det, vi ved, er, at mange dem, der kan bruge 30.000 kroner til et anlæg har meget at glæde sig til, enten de er repræsentative for flertallet eller ej. Der findes nemlig meget fint udstyr indenfor budgettet, men man kan ikke uden videre være sikker på, at alt passer sammen. Man bør derfor tage en tur i butikkerne med en liste af produkter, som har fået gode tests og få hørt dem i forskelige kombinationer, før man bestemmer sig.

Anlægget
Det er et godt udgangspunkt, og fremgangsmåden jeg selv valgte. For med en testvinder kan jeg ikke tage fejl, tænkte jeg, og valgt PSB Imagine T som højttalere i mit anlæg.

Så langt så godt, men det skulle straks blive værre. Målet var ikke bare bedst mulig lyd for pengene, men jeg ville også have et anlæg, som på den ene side spillede højt og barskt nok til at man let kom i feststemning, og samtidig ikke gjorde kammermusik eller opera til skamme. Et allroundanlæg om du vil. Men at finde forstærker blev ikke så let. Ikke fordi der ikke findes gode alternativer i den aktuelle prisklasse, men jeg vil have en kraftig og fyldig lyd. Efter et par uger kvaler forkaster jeg et halvt dusin forstærkere og endte efter megen hovedbrud med Yamaha A-S1000 med 2 x 90 W. En nydelig forstærker i retrodesign, som jeg følte ville gøre klangen fra højttalerne endnu større. Det skulle vise sig at være et smart valg.

Lige så smart mener jeg det er at bruge Mac Mini som mediecenter i anlægget. Da den er en fuldblods computer, har man fuld funktionalitet, netadgang og muligheden for at lagre sit eget musikbibliotek på harddiske. Musikafspilningen styres med en iPhone eller en trådløs Bluetooth-mus. Musik kan afspilles fra iTunes, YouSe Play eller Wimp uden ekstraudstyr. Og så har man ægte internet på tv´et i stuen. Den eneste ulempe er, at man ikke får Blu-ray afspilning og den støtter ikke AirPlay fra en iPhone eller iPad.

For at lydkvaliteten ikke skal lide under computeren som lydkilde, valgte jeg en Musical Fidelity V-DAC digitalkonverter koblet til Mac Mini med Monsters optiske kabel.

Geir Gråbein Nordbys kommentar
Først og fremmest varter anlægget op med flot dynamik og sprød bas. Jeg oplever ikke bassen som virkelig dyb, det er i mellemtonen morskaben ligger. Sammenlignet med Auduns Dynaudio-anlæg med subwoofer, går Lasses anlæg ikke lige så dybt og mangler også lidt af bassens tonale opløsning. Til gengæld er underholdningsfaktoren større fra redaktørens komposition.

Går vi videre op over i toneområdet, er der fin opløsning, og alle instrumenter lyder stort. Der er imidlertid ikke samme luftige rum rundt om instrumenterne som med Auduns anlæg, der har en lidt bedre opløsning

annonce

Audun Hages kommentar
Her er der stor skala over lydbilledet, med en enorm bredde og dybde. Lyden har desuden større tyngde og mere fundament i bassen end den mere kompakte Dynaudio-løsning.

annonce

Lyden er vældig usminket og direkte. Sammen med den dynamiske Yamaha-forstærker bliver dette en vældig potent kombination for dig, som kan lide rock n roll, men for mig blev det en anelse for anstrengende til tider. I mine ører lyder det hele lidt mere balanceret, når vi kobler Marantz-forstærkeren ind foran Imagine T.

  Også i denne test:

   data-srcset

   data-srcset

  Audun Hages anlæg

  Pris: 28595 kr Annonce
   data-srcset

  Geir Gråbein Nordbys anlæg

  Pris: 24592 kr Annonce

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Lasse Svendsens anlæg

  (Foto: Producent)

  Det kompakte anlæg fra Pinell er det bedste i sin klasse.

  (Foto: Producent)

  Denons dværganlæg udfordrer Sonos-højttalere og soundbars på deres hjemmebane.

  (Foto: Producent)

  Sonoros anlæg er et godt valg for alle, der vil have alt på ét sted, så længe man er klar over begrænsningerne.

  (Foto: Producent)

  Tivolis anlæg har alt, hvad de fleste ønsker sig, men også nogle mangler.

   data-srcset

  Man behøver ikke at give afkald på hverken lydkvalitet eller muligheder med et moderne stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Her er de trådløse stereoanlæg, der giver de bedste musikoplevelser, uden at du skal smadre sparegrisen.

  (Foto: Producent)

  Ixion lyder mere græsk end norsk, men det trådløse anlægs dna er arvet fra den norske radioproducent Tandberg.

  (Foto: Producent)

  Et B&O-anlæg, som du faktisk har råd til, og hvor lydkvaliteten matcher den ydre elegance.

  (Foto: Producent)

  Trådløst anlæg med en lydkvalitet, der langt overgår den lille størrelse.

   data-srcset

  Men prisen er også det halve kongerige.

   data-srcset

  Montana Sound-anlægget er skabt til at blive puttet af vejen i reolen, hvorfra det leverer god lyd helt diskret.

   data-srcset

  Et af de bedste små, bærbare trådløse anlæg, vi har testet.

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link