Search
Generic filters

: Primare I32

Teknik som tager prisen

At begynde med en helt ny forstærkerteknologi er dristigt, men Primare lykkes virkelig med deres projekt.

Primare har valgt at satse på at lave noget helt nyt. Valget havnede på Klasse-D, men med en helt ny teknik, som man valgte at kalde UFPD. Man har indhentet en vis hjælp udefra for at kunne skabe UFPD, men det er Primares egen R&D afdeling, som bærer hovedansvaret.

UFPD
UFPD – Ultra Fast Power Device går i korte træk ud på, at man integrerer forstærkning og filter og har en 26 dB feedback gain loop over hele audio båndbredden, som nøje kompenserer for ændringer i filterudgangen. Det resulterer i, i modsætning til almindelig klasse-D, både høj båndbredde og en lige frekvensgang. Desuden bliver THD lav over hele audiobåndet, og man får en frekvensgang, som ikke bliver påvirket af højttaler belastningen.

Strømforsyningsteknikken kalder man for PFC – Power Factor Control. Den kontrollerer strømmen fra netindgangen, således at det altid er en ren siniusvej med samme frekvens og fase som netstrømmen.

Det ”nye” ydre Primaredesign er en elegant videreudvikling af deres tidligere fremgangsrige look. Deres apparater ser ganske enkelt lækre ud i hjemmemiljøet, og deres rasende elegante display-løsninger kunne mange producenter lære meget af.

Lydmæssigt har Primare flytter grænserne et godt skridt fremad sammenlignet med deres tidligere modeller. Med UFPD har man fundet et koncept som holder, og det er logisk, at systemet breder sig til hele produktprogrammet. Den øvre grænse for mid-fi bliver nogen gange virkelig uskarp og flydende med Primare I32, som spiller med en homogenitet og klangrigdom, som er slående. Du får både detaljer og en krop i lyden, som gør at musikken præsenteres på en måde, som opleves vældig ægte. Naturligvis findes der en øvre grænse for, hvad den kan klare. Det er ikke en gengivelse i high-end sfæren, men nogen gange kan man komme til at tro det. I23 har en pris, som absolut ligger i det højeste lag for, hvad den almindelige forbruger er villig til at betale for en integreret forstærker. Imidlertid har jeg vanskelig ved at tro, at man kommer så meget længere for den udgift, som Primare kræver. For en musiklytter med normalindtægt – eller jeg skulle måske sige normale prioriteringer – giver den en oplevelse af en kaliber, som gør investeringen mere end retfærdig.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Hegel P30 + H30 - Slår perleporten ind
  Hegel har lavet sit bedste forstærkersæt nogensinde. P30 og H30 åbner den musikalske perleport og sender samtidig kraftsalver, som kan høres ned i helvede.
  Cambridge Audio Azur 740A - Yndig kraft
  Cambridge Audio 740A er til prisen en meget kraftig forstærker. Den lyder desuden fabelagtig godt.

  Læs også

  For mange vil den nyeste iMac være den bedste stationære Mac – trods en ikke uvæsentlig ulempe.
  TAG Heuer Connected er mere end et smart træningsur, det er også et nydeligt armbåndsur.
  JBL melder sig ind i ANC-hovedtelefonernes topklasse med et par hovedtelefoner, der er sjove at lytte til og fjerner støjen effektivt.
  Panasonics topmodel er guf for de virkelig kræsne TV-entusiaster: HZ2000 giver superlækre billeder i ægte studiekvalitet!
  HP Sprocket Select har absolut ingen nytteværdi. Og den mobile fotoprinter leverer faktisk halvdårlige billeder. Alligevel er den ret fantastisk.
  Efter en tur i Honda e virker det meste andet gammeldags.
  Asus ZenBook 14 UMA425 er en lækker og stilfuld maskine, der vil være perfekt til studier eller som arbejds-laptop på farten.
  Shure Aonic 50 har måske den bedste lyd, vi har hørt fra støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.

  Nu kan du downloade Disney+

  Disneys nye streaming-tjeneste er omsider tilgængelig til
  download på en række forskellige platforme. Her finder du den!   
  Læs mere >>
  close-link