Test : Samsung HT-E6500

Med rørforstærkning

Med rør i forforstærkertrinet og automatisk højttaleropsætning skiller Samsung sig ud i dette selskab. Det trækker op, mens blæserstøj trækker indtrykket noget ned.

Lyd & Billede mener

God, klar lyd Automatisk højttalerkalibrering
Lidt blæserstøj Hørbart drivværk
 • 5.1-system
 • 3D, BD-Live, FM-radio
 • Wi-Fi og iPod dock
 • HDMI: 1 ud (ARC), 2 ind
 • Ikke fjernbetjenings-app
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5499 kr

Samsung-anlægget er lækkert at se på, og højttalerne har en langt mere tillidsvækkende vægt end Philips-systemet. Subwooferen er også mere robust bygget.

Elektronikken har noget så specielt som rør i forforstærkertrinnet. Det er nok mest en gimmick, men kan give en mere behagelig lyd. Det skaber også mere varme, hvilket Samsung kompenserer for med en mere hørbar blæser. Desværre er også drivværket mere hørbart end hos de andre, og det opfordrer til et højere lydniveau på film og musik.

Brugervenlighed
Velkomstskærmen starter med at lade os vælge sprog, og dansk understøttes. Derefter tjekkes softwaren for seneste version, og opdateringer kommer, hvis der er nogen. Tilslut kalibreringsmikrofon, placér den ved ørehøjde i siddeposition og kør kalibrering. Nemmere kan det næppe gøres.

Billedkvalitet
Trailer-stemmen lyder væsentlig klarere med Samsung end med Philips. Centerhøjttalerne har en bedre mellemtonegengivelse, og subwooferen er ikke lige så svulstig i fremtoningen. Resultatet er et langt bedre samarbejde mellem de to, som gør, at stemmen bare lyder som én stemme og ikke delt mellem to frekvensområder.

Battleship på Blu-ray. Når marinesoldaterne tager ud for at undersøge det, der senere viser sig at være et fjendtligt krigsskib fra rummet, er der klarere lyd fra vandet, som slår mod gummibåden, end med Philips. Dialogerne er klare, og bagkanalerne bidrager fint til at gøre illusionen af surround komplet. Stemmer med lidt mere energi i nedre mellemtone (barytonstemmer) kan lyde noget hermetiske, da det udløser kabinet-resonans fra højttalerne. Men det er totalt set mange hak bedre end Philips-anlægget. Og når angrebet starter med bulder og brag i bassen, går hverken højttalerne eller subwooferen i knæ som hos Philips. Det her er godt.

Musik i stereo er også langt klarere og mere åben med Samsung. Det er ganske godt. Eneste minus på både musik og film er støj fra blæseren, og man kan høre, at disken kører rundt i drivværket, når lydniveauet er lavt.

Konklusion
Lyden af Samsung HT-E6500 er klar og tydelig, med åbne og fine dialoger og et stort lydbillede på film. Musik i stereo lyder fint; specielt kan vi lide lyden af damevokaler. Den specielle løsning med rør i forforstærkertrinnet kan have haft en positiv virkning, og plus i bogen for automatisk højtalerkalibrering. Der er desværre lidt blæserstøj, og drivværket er hørbart. Derfor må man spille lidt højere med Samsung end de andre.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
  Også i denne test:
  Panasonic SC-BTT590 - Med eksotiske materialer
  Panasonic har benyttet en eksotisk blanding af bambus og trækul i højttalermembranerne. Og det funker.
  Yamaha BRX-610 + NS-P40 - Fleksibel kraftkarl
  Yamaha står for testens eneste anlæg med aktiv subwoofer, og hvor elektronik og højttalere kan købes separat. Og lyden er stenhård!
  LG BH8220BN - God lyd og dyrt udseende
  Det eneste anlæg i børstet aluminium kommer fra LG. Da det desuden lyder godt, er det et spændende valg.
  Philips HTS5563 - Billig på alle måder
  Anlægget fra Philips koster ikke meget. Det mærkes på ydelsen.
  Pioneer BCS-323 - “Usynlig” men dårlig lyd
  Pioneer har testens mindste højttalere. Det har ikke ligefrem en positiv effekt.

  Læs også

  Marantz Model 30 er en pragtfuld forstærker for både øjne og ører, og byggekvaliteten overgår det meste.
  En netværksspecialist og et high-end lydfirma har sammen begået en smart-højttaler i hi-fi-kvalitet.
  For prisen på et par støjreducerende hovedtelefoner leverer Philips Fidelio X3 uendelig meget bedre lyd.
  Anden udgave af den mindste Citation smart-højttaler giver Sonos kamp til stregen.
  Xperia 5 II er ikke alene lige så god som Xperia 1 II – på flere punkter er den faktisk bedre!
  Sonus faber Lumina III er det oplagte højttalervalg til mindre rum.
  Sony A85 er et glimrende OLED-TV med et flot billede og klar, men usynlig lyd!
  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.