Search
Generic filters

test : JBL Everest 310

Bedre men ikke fejlfrie

Væsentlige forbedringer i forhold til forgængeren, men til gengæld er der kommet nye problemer.

Lyd & Billede mener

Kan dele musikken med andre Bluetooth-hovedtelefoner. Behagelige at have på. Reelt forbedret lyd.
Virker meget plasticagtige. For mange små knapper. Irriterende baggrundsstøj.
 • Type: On-ear
 • Drivere: 40 mm
 • Tilslutninger: Bluetooth 4.1, kabel
 • Lydformat: SBC
 • Mikrofon: Ja
 • Vægt: 230 g
 • Batteritid: 20 timer
 • Web: dk.jbl.com
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 1500 kr

Da vi testede sidste års Everest 300, kunne vi godt lide funktionerne og bærekomforten, men syntes, at de var lidt upraktiske, og at lyden var bombastisk. Nu prøver JBL igen og gør det meste rigtigt. Det begynder allerede ved udpakningen, hvor man glædes over et lækkert opbevaringsetui, der kan beskytte dem på rejser. Her er også plads til både ladekablet og det lydkabel, som man kan bruge for at spare på batteriet, eller når man ikke kan eller ikke vil køre trådløst.

En ting, vi ikke kunne lide ved forgængeren, var at de fyldte meget, idet man ikke kunne folde dem fladt. Det kan man nu, omend den måde, det er lavet på, kan være et svagt punkt i konstruktionen. Ellers virker de relativt velbyggede, men hvorfor skal de være så plasticagtige? JBL har bevaret kugleleddene ved ørekopperne, så de altid sidder i den rigtige vinkel, og der er mere polstring på bøjlen, så hovedtelefonerne sidder rigtig behageligt på hovedet.

(Foto: Producent)

Betjeningen har dog taget et skridt tilbage. Everest 310 har intet mindre end seks knapper, og de sidder alle på den ene ørekop. Det lægger i den grad op til, at man famler rundt og trykker på den forkerte knap.

En af knapperne hedder ShareMe, og med den kan man parkoble Everest med andre Bluetooth-hovedtelefoner af valgfrit mærke. En smart og sjov måde at dele sin musik med en ven på. Batterilevetiden er god, og det tager to timer at lade dem helt op med USB-kablet.

Den største forandring er dog på lyden. Væk er den svulstige buldren, og i stedet lyder Everest 310 klart og afbalanceret. De har en god åbenhed i akustiske stykker og tilpas med bas i elektronisk musik. Men måske lidt for lidt til basfanatikere – er de virkelig i familie med Everest 300?

Desværre har de også en baggrundssusen, som slår igennem i mere rolige stykker, og når man først har lagt mærke til den, er det svært ikke at blive irriteret.

Konklusion

Forgængeren Everest 300 kunne vi ikke lide. Heldigvis har JBL lyttet til kritikken og har taget fat på alle de vigtige problemer. Men det er to skridt frem og et tilbage.

De kan endelig foldes sammen, så de er lette at transportere, men hængslet virker skrøbeligt. De sidder mere behageligt, men hvorfor er de så plasticagtige? Tryk på en knap for at dele musikken, men det er svært at finde den rigtige knap. Lydkvaliteten er bedre end før, men til gengæld får man en forstyrrende baggrundssusen.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Jays u-Jays Wireless - Vellydende men upraktiske
  Flotte kvalitetshørebøffer med rigtig god lyd, men også irritationsmomenter.
  Jensen Stadium BT - Godt første forsøg
  Jensens første trådløse hovedtelefoner er behagelige, men lyden bliver trættende i længden.
  Marshall Mid Bluetooth - Rocklyd på mellemhånd
  Marshall Mid har beholdt den seje læderjakke, men er blevet mildere indenunder.
  Pioneer SE-MS7BT - Når detaljerne er vigtigst
  Hvis du tror, at trådløse hovedtelefoner ikke får musikkens detaljer med, skal du høre SE-MS7BT!
  Sony WH-H800 - Stor lyd til lavere pris
  Efter en prissænkning er Sonys farverige og vellydende hovedtelefoner pludselig et kup.

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!