Search
Generic filters

: Denon AVR-1912

Denon AVR-1912

Lyd & Billede mener

Bedste lydkvalitet Flot biograflyd
Få analoge video-indgange Et par ekstra digitale lydindgange ville hjælpe

Denon’en er skabt til netværk og digitale kilder. Du kan godt slutte din gamle, støvede video til, men AVR-1912 er først og fremmest skabt til at være centrum i din digitale hjemmebiograf, hvor du kan tilslutte alle de HDMI-kilder, du kan skrabe sammen. Seks signalkilder burde være nok til de fleste.

Hvis du har en iPod, understøttes AirPlay. Dvs. at du kan tilkoble og styre enheden trådløst fra receiveren. Der er dog ikke indbygget trådløs modtager i Denon AVR-AVR-1912, så signalerne skal en tur hen omkring husets trådløse router og videre til receiveren via netkabel. Ligesom det også er tilfældet på de øvrige netværks-receivere.

Selvjusteringen tager et stykke tid, men den kommer til gengæld rundt om det hele! Fra niveau og fasetest til frekvensgang. Med en så fremragende lyd, som der kommer ud, er det ventetiden værd.

Lyden er rent ud fremragende. Der er godt med luft omkring instrumenterne og et imponerende kraftoverskud. I Roger Waters’ ”Three Wishes” kryber lydeffekterne helt om bag lytteren, og i Judas Priests ”Pestilence & Plague “ overlever lydbilledet, selv når der skrues op, og strygeorkester, heavy-trommer og elguitar konkurrerer om pladsen mellem højtalerne.

Film er endnu bedre. Surround-effekterne står klart hele vejen rundt. Når en ladvogn i The Expendables kører bort i venstre side af salen, kan man fortsætte med at høre den forsvinde langt uden for rummets grænser, og i slutscenen rammer kasteknivene lige bag dit hoved med et tydeligt TJONK.

Konklusion
Et brag af en AV-receiver. Lyden er blandt de bedste, og biografoplevelsen er i top. Der er styr på højtalerne og et tilsyneladende bundløst kraftoverskud. Læg dertil masser af indgange plus og netadgang. Det eneste, der er sparet på, er faktisk de analoge video-indgange.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!