Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Ultrasejt systemkamera kun til HD-video

Få har hørt om Blackmagic, men det unikke Pocket Cinema Camera har alt, der skal til, for at gøre det berømt. Bare se her:

Skrevet af / 16/04/2013 - 13:52
Ultrasejt systemkamera kun til HD-video

Pocket Cinema Camera er Blackmagics første kamera, som er rettet mod massemarkedet. Men til 995 dollar alene for kamerahuset, er det først og fremmest entusiasterne, som lader sig interessere. Men det er, som vi skal se, slet ingen ublu pris. For Pocket Cinema Camera er ikke som de fleste systemkameraer. Langt fra.

Selve kamerahuset er omtrent lige så stort som et Olympus PEN og er også bygget omkring en tilsvarende 16 megapixels CMOS billedsensor og har samme Micro Four Thirds-objektivfatning. Det betyder, at det kan bruge over 40 forskellige mFt-objektiver fra Olympus, Panasonic og andre og er således for et vaskeægte systemkamera at regne.

BM-mft-lens-mount

Der er bare en væsentligt forskel på Pocket Cinema Camera og alle andre. Det støtter nemlig ikke stillbilleder, kun HD-video i 16:9 bredformat, med en aktiv billedflade på 12,5 x 7,4 mm. Men det er ikke almindelig video, vi taler om her, kameraet støtter nemlig Apples råfilformat ProRes 442, hvor bitraten er ekstremt høje 220 Mbit per sekund, som betyder, at et 64 GB SD-kort er fyldt efter 50 minutters optagelse.

BM-videorig-tripod

Kameraet støtter også Cinema DNG og er udstyret med ind- og udgange en videograf må have. Mikrofonindgang, hovedtelefonindgang, fjernstyring og muligheden for at bruge videoobjektiver med adapter, som vist på billedet herover.

Blackmagic siger, at kameraet leverer billeddynamik svarende til 13 eksponeringstrin, og sammenlignet med 10 eller 11 fra virkeligt gode spejlreflekser, er det en smule imponerende.

BM-foran-bak

Blackmagic Pocket Cinema Camera er ikke til salg før til juli, dansk pris er ikke kendt, men vi satser på at komme tilbage med en test i løbet af sommeren/efteråret 2013.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

0
Lyd & Billede
Scroll to Top