Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

ZT60: Ny plasma-topmodel fra Panasonic

Panasonic satser fortsat på plasma og lancerer 16 nye plasmamodeller i Las Vegas, inkluderet en ny high-end serie, som lover billedkvalitet i referenceklasse.

Skrevet af / 10/01/2013 - 10:00
ZT60: Ny plasma-topmodel fra Panasonic

Mens konkurrenterne fører sig frem med banebrydende OLED og 4K teknologier, har Panasonic en lidt mere lavmælt tilstedeværelse på CES-messen. Selv om de i lighed med Sony lancerer en 56” 4K OLED prototype, blev det øvrige tv-sortiment kun nævnt ”i forbifarten” under Panasonics pressekonference.

På Panasonics messestand er der imidlertid fortsat spændende ting at se for de plasma-interesserede. Panasonic lancerer traditionen tro mange plasmaserier i forskellige prisklasser, hvor disse tre er de mest interessante i første række:

ZT60
Dette bliver Panasoncs nye flagskip, hvor man tilsyneladende har sat alle sejl for at lave det bedste plasmabillede nogensinde. ZT60 serien får et nyt billedpanel, som Panasonic kalder Studio Master Panel. Her bruges en ny produktionsteknik, hvor frontglasset er monteret direkte på plamapanelet, uden noget imellem. Dermed skal plasmaens tendenser til dobbelte billeder (med uklarhed som følge af dette) være elimineret. ZT60 har et nyt skærmfilter for yderligere at reducere reflektioner. Desuden bruges en ny type fosfor, som skal give bedre gengivelse af den røde grundfarve. ZT60 kommer med THX-godkendt billedmodus til både 2D og 3D video. Avanceret ISF-kalibrering er også på plads, og ZT60 kan, som sidste års modeller, kalibreres med software fra SpectraCal. TZ60-serien kommer i 65 og 60 tommers størrelse, hvor sidstnævnte er en ny størrelse i Panasonics tilfælde.

VT60
Lige efter den nye topmodel kommer den naturlige arvtager til VT50-serien. De nye VT60-modeller lader til at have store ligheder med forgængeren, med samme type Infinite Black Ultra plasmapanel. VT60 kommer i 55, 60 og 65 tommers størrelse (ingen 50 tommer annonceret i øjeblikket).

ST60
Panasonics budgetvenlige ST50-serie er blevet meget populær, og vi endte med at give den største af dem alle, 65ST50, prisen som ”Årets bedste plasma” – kort og godt fordi den byder på rigtig meget af billedkvaliteten fra topmodellerne, til en meget god pris (under 20.000 kroner). Årets nye ST60-serie bliver Panasonics billigste serie med støtte for 3D-video og ser ud til at fortsætte der, hvor den gamle slap, med et plasmapanel af typen Infinite Black Pro. Det bliver spændende at se, hvordan den nye serie placerer sig prismæssigt i forhold til den gamle. ST60 bliver tilgængelig i 50, 55, 60 og 65 tommers størrelse.

Nye smartfunktioner
Fælles for alle de tre Panasonic-modelserier er en ansigtsløftet version af netportalen Smart Viera. Topmodellerne kommer desuden med Touch Pad trykfølsom fjernbetjening og Voice Interaction stemmekontrol samt ansigtsgenkendelse af forskellige brugere. Den nye app Swipe & Share 2.0 gør det nemt at dele video, billeder frem og tilbage mellem tv´et og iOS/Android enheder.

Mens OLED og 4K tv´ene forventes at have temmelig høje priser et par år endnu, er nyhederne fra Panasonic interessante for de af os, som faktisk overvejer at købe et nyt tv i løbet af året – specielt hvis man er optaget af bedst mulig billedkvalitet.

(Priser og danske lanceringsdatoer er foreløbig ukendte. Vi gør opmærksom på, at alle data gælder de amerikanske modeller og at ændringer på specifikationer og tilgængelige størrelser kan forekomme på de europæiske versioner.)

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top