Topchefen forlader B&O

B&O-direktør Tue Mantoni stopper med udgangen af juni.

Foto: B&O

Tue Mantoni, som har været øverste chef for Bang & Olufsen i fem år, forlader virksomheden til juli. Her afløses han i chefstolen af Henrik Clausen, som kommer fra Telenor.

I en selskabsmeddelelse udsendt her til morgen takkes Tue Mantoni for sit bidrag til Bang & Olufsen. Manotini blev i sin tid ansat med et løfte om at forbedre B&O’s indtjening. I stedet har firmaet været gennem en række stormfulde år med røde tal på bundlinien og frasalg af flere divisioner. Et årelangt forsøg på at finde en køber til det 90-årige firma er heller ikke lykkedes. Alligevel er der ikke tale om en fyring. I meddelelsen fortælles det, at Mantonis afgang har været under planlægning i et stykke tid, og at det er hans eget ønske at træde tilbage.

Bang & Olufsen er et fantastisk selskab, og jeg tror meget på dets fremtid. Jeg har ingen om at fortsætte mit liv som topchef på nuværende tidspunkt. Mine fremtidsplaner omfatter et stort ønske om øget fleksibilitet, som vil give mig mulighed for at vie mere tid til en række spændende opstartsprojekter samt en håndfuld bestyrelseshverv i Danmark og udlandet,” siger Tue Mantoni i meddelelsen.

Den nye topdirektør, Henrik Clausen, er i dag vicedirektør for strategi og digital hos Telenor. Han har boet i Asien i seks år, men flytter til Danmark, når han tiltræder jobbet 1. juli.

Les videre
Exit mobile version