Sony på skrump vil 25-doble sin indtjening

Sony har allerede solgt sin computerdivision. Og tv og mobiltelefoner kunne blive de næste ofre. Fremtiden er film, spil og musikstreaming.

Sony er kendt som en af de største og mest alsidige producenter af forbrugerelektronik. Firmaet laver alt fra mobiltelefoner til kæmpefjernsyn – begge i øvrigt med billedkvalitet i den absolutte top. Men sådan bliver det næppe ved med at være. Sony vil i fremtiden lave færre produkter – men langt flere penge.

Tv og mobil står for skud
Sony er i gang med en slankekur, der foreløbig har kostet 5.0000 jobs, og har ført til et frasalg af firmaets computerafdeling. Og det er kun begyndelsen. De næste ofre kunne nemt blive tv-divisionen og mobilafdelingen. I stedet vil Sony satse stærkere på sine abonnementsbaserede tjenester som PlayStation Network og musikstreaming, samt firmaets base af hollywoodfilm.

Vil ikke kæmpe mod Apple og Samsung
Sonys topchef Kazuo Hirai siger til Reuters, at firmaet ikke fremover vil kæmpe om at vokse på områder, hvor de allerede har tabt kampen. Det gælder for eksempel smartphones, hvor Sony, møder stærk modstand fra såvel billigere producenter og markedsledere som Apple og Samsung. Selv om Sonys Xperia-smartphones får glimrende anmeldelser, er Sony blandt de mindst sælgende mobilproducenter.

Sonys Xperia-modeller har måske de bedste kameraer på smartphonemarkedet, men kunderne går enten til Apple og Samsung eller billigere konkurrenter.

Direkte adspurgt vil Kazuo Hirai ikke afvise, at firmaet overvejer helt at forlade tv- og mobilmarkedet. Sony frasolgte sidste år sin pc-division til investeringsselskabet Japan Industrial Partners. Trods ejerskiftet lever Vaio-mærket videre, og vi har netop set den første Vaio-computer uden Sonys logo.

Vil 25-doble overskudet
Ved at sælge tabsgivende afdelinger og satse mere koncentreret håber Sony på at kunne vende skuden økonomisk. Firmat har haft underskud på regnskabet seks ud de seneste syv år. Den tendens er skulle nu være vendt, og Sony forventer et mindre overskud på 20 mia Yen (ca. 1,1 mia kr), når næste regnskab aflægges i marts. Når slankekuren er tilendebragt, venter Hirai, at der i 2018, at der står 500 milliarder Yen (27,5 mia kr) på årets bundlinie. Altså henved en 25-dobling i forhold til i år.

Kilde og fotocredit: Reuters

Les videre
Exit mobile version