Video

Nu er det på tide at skynde sig ned i radioforretningen for at hamstre bånd til Betamax-afspilleren, for lige om lidt er det slut.
forfatter

Betamax? For de, der ikke er helt klar over, hvad overskriften handlede om, er det et 40 år gammelt båndformat for videokassetter, som i sin tid kæmpede med VHS om verdensherredømmet. Sonys Betamax-videokassetter blev betragtet af mange som teknisk overlegne i forhold til de konkurrerende formater, Video 2000 og VHS.

Som mange vil huske, var det VHS, der sejrede i kampen om publikums gunst, og i sidste ende blev salgs- og lejefilm udelukkende tilgængelige på VHS-bånd.

Men de professionelle fortsatte trofast med at bruge Betamax.

Nu er en imidlertid slut med formatet, som så dagens lys i 1975. I marts 2016 Sony stopper produktionen af Betamax-kassetter, og de har for længe siden ophørt med at producere Betamax-maskiner,  som i sin tid sådan ud:

Foto: Sony
Foto: Sony

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.