Sådan virker Apple TV

Vi har prøvet Apples nye mediespiller og spilkonsol.

Den gamle Apple TV-model var en glimrende mediespiller, hvis man kunne nøjes med de funktioner, som Apple havde forsynet den med. Men den var ikke specielt meget bedre end andre mediespillere på markedet, og med tre år på bagen virkede den efterhånden begrænset og konventionel. Det nye Apple TV er noget helt andet!

Foto: Apple

For det første kommer Apple TV nu med en egen App Store, så tredjeparts-udviklere kan levere nye apps og indhold i en lind strøm. For det andet har fjernbetjeningen fået en mikrofon, så man kan søge via stemmestyring og Siri uden at skulle have besværet med skærmtastaturet på tv’et. Og sidst, men ikke mindst, kan fjernbetjeningen bruges som spilcontroller, hvilket sender det nye Apple TV lige lukt i flæsket på spilkonsoller som Nintendo Wii.

https://www.youtube.com/watch?v=YV47Q8mNO1I

Så nemt som i videoen herover er det at finde film, man gider at se. Man kan søge på titler, genrer, skuespillere og instruktører – og herudover forfine søgeresultatet, hvis man fik for mange træffere.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Og Siri leder ikke bare i Apples eget iTunes-univers, men også i streaming-apps som Netflix og HBO. Sådan skal en mediespiller fungere! Nu må vi bare håbe, den kommer til Danmark inden alt for længe.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Fjernbetjeningen er forbilledligt enkel og kan alligevel udover at styre Apple TV også bruges til at tænde for tv’et og skrue op og ned for lyden. For at navigere rundt i menuer er det bare at stryge fingeren over fjernbetjeningens øverste del, som fungerer som touchpad! Den kan sågar bruges til at styre spil på tv-skærmen.

Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Men spiller man for eksempel et sportsspil, kan man bruge hele fjernbetjeningen – blandt andet svinge og bruge den som ketcher til at slå til en bold. Eller holde den med begge hænder og styre i et bilspil – som var den et rat. Det er selvfølgelig ikke nyt i spilverden, men det bringer det nye Apple TV ind i en hel ny dimension for Apple. Det skal blive spændende at følge med i, hvordan det udvikler sig.

Les videre
Exit mobile version