Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2023: Relumino – Samsung lancerer TV for svagtsynede

En ny billedtilstand til Samsung TV'er vil gøre skærmbilledet lettere at tyde for folk med nedsat syn.

Skrevet af / 10/01/2023 - 12:35
CES 2023: Relumino – Samsung lancerer TV for svagtsynede

Samsungs budskab på CES i år handlede om at gøre forbrugernes liv enklere, og “bringe ro til vores forbundne verden”. De har allerede i nogle år tilbudt den synsforstærkende app Relumino til deres VR-briller, og på CES 2023 lancerede de en lignende finesse til deres TV’er.

Læs også Nu kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify giver overraskende muligheder - en slags 'Ambilight' til Samsung TV?
Læs også Større OLED-skærme fra Samsung Samsung præsenterer både Neo QLED, Micro LED og OLED TV'er i Las Vegas, deriblandt en ny 77-tommer!

Samsung Relumino Mode: egen billedtilstand for svagtsynede

TV-apparater bliver stadig mere avancerede og får stadig bedre billedkvalitet, og adgangen til spændende underholdning er nærmest uden ende. Men det er ikke alle, som får lige stor glæde af alt dette: For en svagtsynet person kan det være vanskeligt at tyde detaljerne i mørke billeder, eller forstå handlingen i scener med dunkel belysning og svag kontrast.

Relumino Mode er en ny billedtilstand fra Samsung som er specielt tilpasset til de svagtsynede. Når denne billedtilstand aktiveres, fremhæver den konturer, linjer og farver, som gør billedet lettere at tolke.

For en person med normalt syn, kan det minde om et tegnefilmsagtigt filter, men for en person med nedsat syn, kan dette være akkurat dét, man har brug for, for at tyde og forstå handlingen.

Relumino Mode kommer til Samsungs Neo QLED 8K og 4K TV’er senere i år. 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Sagde du 8K? Denne her har 16K!

Bang & Olufsen lancerer sit største TV nogensinde

Samsung MicroLED: Blændende billedkvalitet, men det koster ...

Smugkig på TCL's nye TV'er i Stockholm

Har du råd til denne?

TCLs 2023 TV-modeller er lige straks klare i Norden

Scroll to Top