NYHED

Panasonic går i Netflix-mode

Panasonics kommende OLED-skærme vil understøtte Netflix Calibrated Mode.

Panasonics OLED-skærme for 2019 nærmer sig butikshylderne. Årets nye modeller kan bl.a. skilte med endnu bredere understøttelse af forskellige videoformater, heriblandt Dolby Vision på et Panasonic-TV for første gang. Men det stopper ikke dér …

Netflix Calibrated Mode

I dag meddelte Panasonic, at deres OLED-modeller også vil understøtte Netflix Calibrated Mode ved lanceringen. Det er Netflix’ “egen” billedindstilling, som sikrer, at billedkvaliteten fremstår, præcis som producenten/instruktøren har tiltænkt, eller “as the director intended”, som det er så fint hedder. F.eks. er Duffer-brødrene, der står bag Netflix-succesen Stranger Things, meget optaget af, at serien præsenteres på den rigtige måde.

Et tryk på Netflix Calibrated Mode slår al unødvendig billedbehandling fra – inklusive den forhadte interpolering/bevægelsesudjævning eller “sæbeopera-effekt”, som mange kalder det – og sikrer et mest muligt neutralt billede.

Netflix Calibrated Mode sikrer den mest nøjagtige billedkvalitet fra streaming-giganten.

Naturlig billedkvalitet har været Panasonics mantra i årevis, og deres OLED-modeller er nogle af de mest neutrale, vi har haft på testbænken, med en farvepræcision, der ligner professionelle studiemonitors. Netop derfor er det noget usikkert, hvad en særlig Netflix-tilstand kan tilføre af præcision eller bedre billedkvalitet, i modsætning til f.eks. “almindelig” Dolby Vision eller Biograf-indstilling.

Vores egne testerfaringer indtil videre er, at det gør relativt lidt forskel på et i forvejen “veldrejet” TV. Men det kan stadig være rart at have valgmuligheden, især hvis man vil slippe for at rode med indstillinger.

De Panasonic-modeller, der vil understøtte Netflix Calibrated Mode, hedder GZ2000, GZ1000 og GZ950.

Les videre
Exit mobile version