Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Panasonic bekræfter plasma-stop i 2014

Panasonic standser videre udvikling af plasma-paneler og vil standse produktionen i 2014, siger en kilde hos producenten.

Skrevet af / 11/04/2013 - 22:55
Panasonic bekræfter plasma-stop i 2014

Den seneste tid har der verseret rygter om, at Panasonic planlægger at standse produktionen af plasmaskærme. Nu tager en af cheferne hos den japanske producent bladet fra munden.

Næstkommanderende hos Panasonic Display, Kiyoshi Okamoto, siger til websitet The Verge, at årets ”limited edition” topmodel ZT60 bruger ”det sidste plasmapanel” fra tegnebordet fra udviklingsafdelingen, og at videre forskning og udvikling af plasma stopper med denne generation.

Okamoto påpeger imidlertid, at der er forskel i udvikling og produktion, og at Panasonic vil fortsætte med at producere plasma videre i 2014.

Efter Lyd & Billedes erfaring har Panasonic for vane at genbruge ”sidste års top-panel” i billigere modeller i efterfølgende modelår. Sådan set er det ikke utænkeligt, at referencepanelet fra ZT60-serien (som er baseret på erfaringer fra Pioneers Kuro plasmaskærme) kan finde vej til flere modeller næste år, hvis Panasonic skulle bestemme sig for at holde fast ved produktionen en tid endnu. Men det er det selvfølgelig for tidligt at sige noget sikkert om.

Vil satse på OLED
Ifølge Okamoto vil OLED være et nøgleprodukt for Panasonic i fremtiden, og flere af plasma-ingeniørerne er allerede blevet overført til Panasonics nye OLED-division, som vil blive det nye satsningsområde indenfor tv-udvikling.

P1000722-460x258

Panasonic har allerede præsenteret en 4K OLED prototype i samarbejde med Sony og har udtalt, at de ser på OLED og Ultra-HD opløsning som en naturlig kombination, mens de ser OLED med Full HD-opløsning som et kompromis.

Endnu ikke død
Indtil OLED-teknologien får ordentlig fodfæste, er der imidlertid ingen grund til at affeje køb af nyt plasma-tv: Teknologien vil ikke have udspillet sin rolle, før den bliver slået på billedkvalitet, og vi tror, det kan gå længere end til 2014, før man kan købe et OLED-tv til sammenlignelig pris. Indtil videre vil plasma fortsætte med at være et vigtigt alternativ til LCD-baserede tv på baggrund af den gode billedkvalitet, og vi regner ikke plasma for ”død”, før Panasonic trækker stikket en gang for alle.

Læs også: Fede tv-nyheder fra Panasonic

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL's 163" X11H demonstreret i Kina

Nu kender vi priserne på årets nye OLED-TV fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

0
Lyd & Billede
Scroll to Top