TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye Bravia-tv fra Sony

Sony ruller en række spændende tv-modeller ud i Las Vegas, herunder to nye 4K-modeller.

forfatter
Publiceret 09/01/2013 - 01:27

Sony stod for nogle af sidste års bedste tv. I år fornyes sortimentet med opgraderede modeller, inkluderet to nye 4K tv.

Sonys første og største 4K tv, 84X9000, får nu selskab af to yderligere modeller. 55X9000 og 65X9000 gør 4K-oplevelsen tilgængelig i et mere kompakt format og med slankere form. De store ”påhængshøjttalere” på siden af 84”-modellen er her erstattet af integrerede højttalere, som ligger kant til kant med panelet.

Sony Bravia 65X9000 4K tv

Med henholdsvis 84”, 65” og 55” 4K tv kan trekløveret fra Sony minde lidt om de tre nylancerede UHD tv fra LG. Sonys 4K-skærme bruger i lighed med LG polariserende 3D-teknik og kan dermed byde på 3D i Full HD-opløsning i kombination med passive briller. Vi ved fra før, at Sony og LG´s 84-tommere er baseret på samme panel, så det er ikke usandsynligt, at det samme er tilfældet med 55/65 modellerne, men det kan vi ikke bekræfte endnu. Sony-skærmen har dog et vigtigt es i ærmet: Sonys egen billedbehandling, inkluderet den avancerede 4K X-Reality Pro billedchip, som vi ved selvsyn har set kan gøre underværker med at opskalere almindelig Blu-ray/Full HD-indhold til 4K opløsning.

Læs også: Test af Sony VPL-VW1000ES 4K-projektor

Ny 900-serie
Et trin under den kostbare 4K-serie finder vi 900-serien, som sandsynligvis er bedre at satse på for os almindelige lønmodtagere. Sidste års topmodel KDL-55HX955 anses af undertegnede for at være blandt de bedste LCD/LED tv på markedet. Derfor er det interessant at se, hvilke forbedringer Sony er kommet op med. Sony praler blandt andet af et nyt billedpanel de kalder TRILUMINOUS, som de hævder, har en større farvepalet end tidligere. Dette skal være muligt ved brug af en ny type lysdioder fra producenten QD Vision, kaldet Color IQ.

Sony Bravia 55W900

Årets modeller har en opgraderet X-reality Pro billedchip, med en opdateret database, som gør tv´et i stand til at genkende film, sammenligne billede med originalen og udbedre eventuelle mangler. 900-serien bruger aktiv 3D-teknik, med batteridrevne lukkerbriller.

Sony er ikke den, der fører an, når det gælder nye smart-tjenester, men de har sørget for at årets modeller nemt kan dele billedindholdet med smartphones og tablets, samt fjernstyre tv´et ved hjælp af app´en TV Sideview til Android og iOS enheder.

900-serien bliver først tilgængelig i 40, 46 og 55 tommers størrelser (det er uklart om der kommer en 65” model senere).

Sony Bravia 55W800

Lige under 900-serien kommer 800-serien. Også denne får X Reality Pro, men må klare sig med nogle enklere billedpaneler uden Trilumonous-teknik, i henholdsvis 42, 47 og 55 tommers format. 800-serien bruger passiv/polariserende 3D-briller.

Herunder følger tekniske data (bemærk at dette er amerikanske modeller, og at nogle ændringer kan ske på modeller til det europæiske marked):

X9000A series
available in 65” and 55”
W900A series
available in 55”/46”/40”
W802A series
available in 55”/47”/42”
4K (3840×2160 resolution)
4K X-Reality PRO
TRILUMINOS Display
Motionflow XR 800Hz
Passive 3D
Magnetic Fluid Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play
X-Reality PRO
TRILUMINOS Display
Motion
flow XR 800Hz
Active 3D
Long Duct Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play
X-Reality PRO
Motionflow XR 400Hz
Passive 3D
Bass Reflex Box Speaker
Clear Phase
S-FORCE Front Surround 3D
One-touch mirroring with NFC
TV SideView
Sony Entertainment Network
Super Multi Format USB Play

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Blandt de bedste OLED-TV’er vi har testet LG’s stilige OLED-TV med galleridesign er tilbage i ny 2022-udgave. OLED G2 giver funklende billedkvalitet!
Nye OLED-topmodeller fra Philips Topmodellerne fra Philips ventes til efteråret – med lyd fra Bowers & Wilkins.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend