Nyhed

Nu kan du se “Last Christmas” i glitrende 4K-kvalitet

Har du lige købt et nyt 4K-TV? Så kan du indvie det med WHAM!’s “Last Christmas” i remastered 4K-version!
forfatter

“Last Christmas” er en af de største juleslagere (eller juleplager) gennem tiderne og bidrog til at gøre Wham! og George Michael til verdenskendte popstjerner.

I forbindelse med sangens 35-års jubilæum sidste år (ja, det er faktisk så længe siden) så Sony deres snit til at give den ikoniske musikvideo en ansigtsløftning. Det meste af videoen blev nemlig filmet med 35 mm filmkameraer og har kunnet restaureres til glitrende 4K-kvalitet.

George Michael døde selv alt for tidligt – den 25. december (juledag!) 2016, kun 53 år gammel – men hans musik lever videre. Om “Last Christmas” er en julefavorit eller en juleplage, skal vi ikke udtale os om, men den bidrager til at få mange af os i julestemning!

Whamageddon

“Last Christmas” har også givet inspiration til konkurrencen Whamageddon. Det er et spil, der spilles i julesæsonen, hvor deltagerne prøver at gå fra den 1. til den 25. december uden at høre “Last Christmas” med Wham! (cover-versioner tæller ikke). Hvis en deltager hører sangen i perioden, er vedkommende ude af spillet og må lægge hashtagget #Whamageddon på sociale medier for at indikere, at han/hun har tabt.

Her er videoen, der er tilgængelig på YouTube (men så taber du selvfølgelig konkurrencen). OBS: Ses allerbedst på et ægte 4K-TV!

 

Og her er originalen fra 1984 til sammenligning:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.