Marco Polo bliver første HDR-serie

Streaming-gigantens første serie i 4K-opløsning med High Dynamic Range kommer i 2016. Se vores video-interview med Netflix' kommunikationschef.

I forbindelse med Copenhagen Future TV-konferencen, som bliver afholdt i Tivoli Hotel & Congress Center i dag, fik vi mulighed for at mødes med Joris Evers, europæisk kommunikationschef for Netflix, som vi allerede kendte fra et møde i Barcelona, hvor han fremviste en mulig kommende Netflix-brugerflade til tablets.

I dag handlede det så om Netflix’ nye brugerflade til smart-tv’er og webbrowsere. I interviewet herunder kan du selv se de nye brugerflader blive demonstreret, men i korte træk er tv-brugerfladen blevet mere aktiv – for eksempel begynder indhold selv at afspille, når man har valgt en bestemt film eller tv-serie, uden at brugeren behøver at foretage sig noget – mens web-brugerfladen, som ikke er blevet ændret siden 2011, nu ligner app-versionerne af Netflix.

Vi vidste allerede, at Netflix i fremtiden vil satse mere og mere på indhold i 4K-opløsning, men i dag blev det så bekræftet, at Netflix vil gøre 4K-kvaliteten endnu bedre ved hjælp af HDR (High Dynamic Range). At Netflix på et tidspunkt ville levere HDR-indhold vidste vi allerede, men i vores interview afslørede Joris Evers, at det første 4K HDR-indhold fra Netflix bliver 2. sæson af Netflix-serien Marco Polo, som får premiere i 2016.

4K HDR vil kræve en lidt højere bitrate end normal 4K (18 Mb/s sammenlignet med 15,6 Mb/s). Tv’er, der understøtter Netflix HDR, vil automatisk genkende og udnytte det ekstra dynamikområde. Både Samsung, LG og Sony lancerer sådanne HDR-kompatible skærme i løbet af i år.

De nye Netflix-brugerflader vil blive tilgængelige for danske Netflix-brugere i løbet af juni måned.

Les videre
Exit mobile version