KD-48A9: Lille OLED-kraftkarl fra Sony

Sonys mindste og hidtil bedste (?) OLED-TV kommer i august.
forfatter

Det er ikke alle, der drømmer om en stor 65-tommer på væggen: Nogle vil hellere have et kompakt TV, hvad enten det skyldes pladsmangel eller æstetiske hensyn. Men de behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af den grund!

Nu har Sony nemlig udklækket et lille TV i high-end-klassen. Med et kontrastrigt OLED-panel på sparsomme 48 tommer og med usynlige højttalere på indersiden kan KD-48A9 hurtigt blive et af de vildeste kompakte TV’er på markedet i år.

Sony KD-48A9. (Foto: Sony)

Sony KD-48A9 er den mindste model i den nye A9-serie, også kendt som Master Series, der udgør Sonys allerbedste OLED-skærme. Flere skærmstørrelser er ventet i løbet af efteråret, men den første er altså denne splinternye 48-tommer: Det er nemlig først nu, i 2020, at denne størrelse bliver tilgængelig i OLED-kvalitet. Sony-skærmen kan forudbestilles nu med forventet levering i slutningen af august.

Potent billedkvalitet

A9-serien benytter Sonys vildeste billedprocessor, X1 Ultimate, der byder på billedforbedrende finesser som bl.a. Pixel Contrast Booster (forbedrer farve og kontrast i lyse områder) og X-Motion Clarity, der sørger for jævne og glidende bevægelser. Den har også Ambient Optimization, som automatisk tilpasser billed- og lydgengivelsen efter lys- og akustikforhold i omgivelserne. KD-48A9 er i øvrigt et Android-baseret TV med Google Assistant, Google Play Butik og Chromecast indbygget. Det understøtter både Dolby Vision og Dolby Atmos lydprocessering, også med HDMI eARC lydudgang, men såvidt vi kan tyde Sonys specifikationer har det ikke de sidste nye HDMI 2.1-indgange, men bare almindelige 2.0b. Det er lidt synd, da LG’s varslede 48 tommers OLED48CX kan skilte med fuld HDMI 2.1-understøttelse.

Skjulte højttalere

Det er glædeligt, at KD-48A9 kommer med Acoustic Surface Audio – Sonys usynlige højttalere – på indersiden. Små ”aktuatorer” vibrerer billedpanelet i takt med lydsignalet og sørger for, at lyden sendes direkte ud fra panelet. Således kan den kompakte 48-tommer sandsynligvis klare sig godt uden eksterne højttalere – i hvert fald hvis vi kan følge vores positive lyderfaringer med tidligere Sony OLED’er. Alt dette er med til at gøre KD-48A9 til et interessant alternativ i kompaktklassen. Men smager det, så koster det!

Pris og tilgængelighed

Sony KD-48A9 får en vejledende pris på 14.000 kroner og kan forudbestilles i udvalgte lande i Europa. Det forventes at være fuldt tilgængeligt inden udgangen af august.

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.
Annonce
Annonce

Læs også