TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Intel vil overvåge dig i stuen

I hvert fald mens du ser fjernsyn. På den måde skal tv-reklamer kunne blive langt mere målrettede end nogensinde før.

forfatter
Publiceret 08/06/2012 - 14:15

Intel arbejder på en tv-boks med indbygget kamera, som angiveligt skal kunne overvåge, hvem som ser et bestemt program på et givent tidspunkt, for at dernæst at kunne målrette tv-reklamer præcis til den eller de pågældende personer.

Intels tv-boks kommer ikke til at kunne identificere individer, men den kan skelne mellem børn og voksne samt mænd og kvinder og nogenlunde præcisere personernes alder.

Ifølge Reuters har Intel de seneste måneder ført forhandlinger med ikke mindre end fem forskellige, amerikanske udbydere af kabel-tv i et forsøg på at overbevise dem om at indgå i et samarbejde med teknologi-giganten om de kommende tv-bokse. Intel håber på en udrulning af systemet til de første kunder allerede i år.

Og inden du så tænker, at du i hvert fald aldrig, aldrig ville lade dig overvåge af din kabel-udbyder i dit eget hjem, så overvej lige, hvor mange der måske alligevel ville slå til, hvis det til gengæld betød, at de kunne få deres tv-pakker helt eller næsten gratis?

Er der en pris på dit privatliv?

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Star Wars-TV fra LG The Force is strong with this one...
Er det her Samsungs bedste TV hidtil? Efterfølgeren til et af sidste års bedste TV’er har netop gæstet testbænken. Samsung QN95B har fået en række forbedringer, men samtidig er der et par ting, der ærgrer os lidt.
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Panasonic afslører årets TV-modeller Panasonic introducerer en række opgraderede OLED- og LCD-modeller, der er skræddersyet til gaming.
Nyt OLED-TV fra B&O Bang & Olufsen har opdateret deres bedste TV med et helt nyt OLED-panel fra LG. Og prisen bliver … hamper.
På jagt efter et nyt TV? Tjek vores top 10-liste! Her finder du de ti bedste TV-modeller lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend