Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Intel vil overvåge dig i stuen

I hvert fald mens du ser fjernsyn. På den måde skal tv-reklamer kunne blive langt mere målrettede end nogensinde før.

Skrevet af / 08/06/2012 - 14:15
Intel vil overvåge dig i stuen

Intel arbejder på en tv-boks med indbygget kamera, som angiveligt skal kunne overvåge, hvem som ser et bestemt program på et givent tidspunkt, for at dernæst at kunne målrette tv-reklamer præcis til den eller de pågældende personer.

Intels tv-boks kommer ikke til at kunne identificere individer, men den kan skelne mellem børn og voksne samt mænd og kvinder og nogenlunde præcisere personernes alder.

Ifølge Reuters har Intel de seneste måneder ført forhandlinger med ikke mindre end fem forskellige, amerikanske udbydere af kabel-tv i et forsøg på at overbevise dem om at indgå i et samarbejde med teknologi-giganten om de kommende tv-bokse. Intel håber på en udrulning af systemet til de første kunder allerede i år.

Og inden du så tænker, at du i hvert fald aldrig, aldrig ville lade dig overvåge af din kabel-udbyder i dit eget hjem, så overvej lige, hvor mange der måske alligevel ville slå til, hvis det til gengæld betød, at de kunne få deres tv-pakker helt eller næsten gratis?

Er der en pris på dit privatliv?

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktør for L&B Home. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top