Hulu blokerer VPN-brugere

En af de største amerikanske streamingtjenester lukker udenlandske brugere ude.

Meddelelsen “denne video er ikke tilgængelig i din region” er mange af os stødt på. Streamingtjenester som Netflix, Amazon Instant Video og Hulu holder alle øje med, hvorfra brugeren forsøger at tilgå indholdet. Det skyldes, at de rettigheder, de har købt til at vise diverse film og tv-serier, kun gælder i bestemte lande eller områder.

Indtil nu har man dog kunnet omgå disse landegrænser ved at anvende VPN, Virtual Private Network. Teknologiens egentlige formål er at skabe sikre forbindelser, så ingen kan overvåge trafikken, men som en rar lille bivirkning kan man også indstille en VPN-forbindelse sådan, at det ser ud som om trafikken kommer fra et andet land end dér, hvor man rent faktisk opholder sig. Derfor er der et pænt marked for VPN-udbydere som Overplay og Hide My Ass, som hjælper brugere fra for eksempel Danmark med at få adgang til amerikansk Netflix, etc.

Men nu har Hulu blokeret al trafik fra de mest kendte VPN-leverandører. Forsøger man at tilgå tjenesten via VPN, så få man en meddelelse om at slå VPN-forbindelsen fra, hvis man vil have adgang.

Om det bare er Hulu, der er trætte af alle smugkiggerne (som vel at mærke er betalende kunder) eller om det er filmbranchen, som er ved at lægge pres på streamingtjenesterne for at få dem til at rydde op, er endnu uklart. Hulu selv har ikke officielt udtalt sig om blokeringen, som blev indført uden varsel.

Hvis du har oplevet noget lignende med en eller flere VPN-udbydere og amerikanske streamingtjenester, så hører vi gerne om det i kommentarfeltet herunder.

Kilde: torrentfreak.com

Les videre
Exit mobile version