Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Godt nyt TV-år!

April er måneden, hvor tv-producenterne lancerer deres nye modeller med en stak nye finesser og forbedret billedkvalitet. Tjek vores guide til årets tv-nyheder!

Skrevet af / 19/04/2013 - 14:07
Godt nyt TV-år!

Netop idet forårssolen titter frem, kommer der en lavine af nye tv-modeller på markedet. Mange af de prototyper, som blev lanceret på Consumer Electronics Show i januar, er nu endelig sat i produktion. De sidste rester af januarudsalget er væk, og de fleste butikskæder har tømt lagrene for udgåede sidste-års modeller. Det betyder, at hvis du planlægger at købe nyt tv, har du splinternye modeller og serier at forholde dig til.

Mens 2012 blev et sabbatår for nogle af producenterne, ser 2013 på mange måder ud til at blive et mere spændende tv-år. Her behandler vi de vigtigste trends!

Smartere tv
Smart TV har været sagen længe, men i år bliver det endelig modent. Tv’erne er i færd med at blive fuldblods computere! Med indbyggede flerkerneprocessorer (dual-core elle quad-core) får skærmen nok regnekraft til at håndtere stadig mere avancerede applikationer. Det betyder, at ting sker hurtigere, og du kan lave flere ting på én gang, såsom at se to tv-kanaler samtidig eller surfe på internettet med fjernsyn kørende oppe i hjørnet.

Tilslutningen til nettet betyder også, at du kan streame videoindhold som film og tv-serier direkte til tv’et. YouTube er altid med, men også filmtjenester som Netflix og HBO bliver nu tilgængelige på de allerfleste smart-tv’er.

Del indhold med mobil og tablet
Alle smart-tv’er har trådløs netværksopkobling og kan kommunikere med håndholdte enheder. Og forholdet mellem tv, tablet og smartphone bliver stadig tættere. Kodeordet er deling af indhold begge veje. Du kan bruge applikationer til at streame tv til tablet’en eller vise billeder og video fra mobilen på tv-skærmen – trådløst.

Desuden tilbyder de fleste producenter fjernbetjenings-apps, som lader dig styre tv’ets funktioner med din tablet. I mange tilfælde betyder det, at du kan lægge fjernbetjeningen væk og styre via den trykfølsomme skærm. Tovejskommunikation åbner for, at du kan surfe gennem kanaltilbud på din tablet, før du vælger at skifte kanal på tv’et. Du kan også lave indstillinger via app’en og undgå generende menuer oppe på skærmen.

Dobbelte tv-tunere

P1000858

Selv om tv’et nu kan hente indhold fra en række kilder via nettet, skal man ikke glemme almindelige tv-udsendelser. Flere af producenterne lancerer nu modeller med dobbelt tv-modtager. Det giver flere muligheder, f.eks. at se én kanal, mens du optager en anden, se to kanaler samtidig på samme skærm eller se tv på to skærme samtidig. Skærm nr. to kan være en tablet eller mobil og i nogle tilfælde endda et andet tv. Ny trådløs teknologi gør det nemlig muligt at dele tv-indholdet mellem to skærme uden at behøve at være tilsluttet et antennestik.

Det er imidlertid for tidligt at sige, hvordan teknikken vil fungere i praksis, for parabol- og kabelselskaberne vil garanteret have et ord at skulle have sagt, når det gælder deling af tv-signaler. Det vil de som bekendt gerne tage sig betalt for i form af en ekstra modtagerboks. Men flere af tv’erne får nu altså dobbelte kortpladser, så man kan stikke programkortet direkte i tv’et uden behov for separat boks i det hele taget. Det bliver spændende at se, hvordan leverandørerne stiller sig til det …

4K og OLED
Når det gælder billedkvalitet, fortsætter producenterne med at presse stadig højere ydelse ud af de traditionelle LCD- og plasmateknologier. Men når det er sagt, så forventer vi ikke noget kvantespring i billedkvaliteten fra de “almindelige” LCD- og plasma-tv’er. For virkelig at kunne tale om en revolution i billedkvalitet må vi over på de avancerede OLED- og 4K-skærme. Men selv om både 4K og OLED repræsenterer næste generations tv, er der nogle vigtige forskelle: Mens OLED er en avanceret panelteknik med utrolig høj billedkvalitet, er 4K (eller Ultra HD, som det også kaldes) et nyt billedformat. Opløsningen er 3840 x 2160 pixel, fire gange højere end dagens fuld HD-format – deraf navnet 4K.

Selv efter at have været “the next big thing” i en årrække ser det fortsat ud til, at OLED-tv’erne lader vente på sig. Producenterne kæmper med at få gang i en omkostningseffektiv produktion, og der er endnu ingen klare tegn på, hvornår vi faktisk får den første OLED-model fysisk på butikshylderne. Bliver det fra Samsung eller LG? Det må tiden vise.

Hvis du vil købe et virkelig fedt tv i år, er det de nye 4K-tv’er, du skal kigge efter. De første er allerede lanceret fra Sony og LG, men med 84 tommer og til endnu flere tusindlapper er de ikke for alle. Det glædelige er, at der i løbet af året vil komme mindre og frem for alt billigere 4K-skærme på 55 og 65 tommer til priser, som starter omkring 40.000 kroner.

Oppsummering
Det var et hurtigt blik på de vigtigste nye funktioner. På de næste sider følger vores guide til de forskellige producenters tv-sortiment og de vigtigste modeller for 2013. Indholdet er varierende, da der i skrivende stund er forskellig information tilgængelig fra de forskellige producenter. Men vi håber, at det vil give dig et godt overblik over, hvad du har i vente af tv-året 2013.

Næste skridt for os bliver selvfølgelig at teste disse tv’er og fortælle, hvilke der er bedst! Hvilken model vil du gerne læse mere om? Giv os gerne et tip på: redaktion@lydogbillede.dk

Samsung

Koreanske Samsung er en af de største trendsettere inden for tv, både når det gælder design og funktionalitet. Årets modeller fra Samsung bliver både større og smartere end før. 

Samsung-LED-8000

Samsung er et af de mest populære tv-mærker og har det største sortiment af alle tv-producenterne. Fælles for næsten alle Samsungs 2013-modeller er, at de bliver større og smartere. Og flere af modelserierne bliver tilgængelige i skærmstørrelser helt op til 75 tommer!

Quad-core processor
Derudover er de dyrere modeller udstyret med en superkraftig quad-core processor, som skal gøre alle tv-finesser bedre og hurtigere end nogensinde. Quad-core er en 4-kerne processor, som er i stand til at udføre flere opgaver parallelt sammenlignet med de enklere 2-kerne processorer (dual-core). Samsung hævder, at det gør den nye generation tre gange så hurtig som 2012-modellerne!

Smart Recommendation
Mere processorkraft åbner også for bedre smart-tjenester, og Samsung har benyttet anledningen til at give smart-portalen Smart HUB en ansigtsløftning. En ny finesse på årets generation er noget, Samsung kalder S-Recommendation with Voice Interaction: En stemmestyret anbefalingstjeneste, som kan anbefale dig film, serier og tv-programmer baseret på, hvad du har set tidligere. Ved hjælp af en ny brugerflade inddelt i fem sektioner – herunder en til VOD-film, en til media som billeder og musik, en app til sociale medier og en til det, du kigger på i øjeblikket – skal det være let at finde noget, du kan lide. Her kræves der nok lidt samarbejde med indholdsleverandørerne, men det bliver spændende at se, når denne finesse bliver tilgængelig i Danmark.

Dobbelt tv-tuner
Flere af de nye Samsung-modeller, herunder 8000- og 7000-serien, kommer med dobbelt tv-tuner til satellit, kabel og DVB-T. Det gør, at man både kan se og optage forskellige tv-programmer samtidig, hvilket man tidligere behøvede egne PVR-bokse til. Desuden kan man streame tv-programmer direkte til tablet og smartphone. Begge dele kræver, at du har to programkort fra en signalleverandør, som understøtter internt kort i tv’et (IDTV).

Bedre billedkvalitet
F8000-serien er ligesom tidligere generationer baseret på LCD-paneler med LED-kantbelysning. Panelerne bruger Samsungs Micro Dimming Ultimate-teknik, som giver dig en vis grad af lokal lysstyring. 2013-modellerne byder desuden på forbedret billedbehandling med nye billedforbedringskredse, som tager hensyn til, at en stor andel af smart-tv-brugere (61 procent ifølge Samsung) streamer video over nettet. De nye tv’er skal være i stand til at forbedre billedkvaliteten, selv fra disse komprimerede videokilder.

De nye Samsung-modeller understøtter bl.a. det nye videokodeks HEVC (High Efficiency Video Codec/H.265) – en ny komprimeringsstandard, der skal forbedre billedkvaliteten, selv ved lave overførselshastigheder.

Modelserier:

8000-serien

samsung-ue40f8000stxxu-right-angle

Samsung er kendt for deres design-orienterede tv’er, og specielt den linjelækre 8000-serie er blevet en bestseller herhjemme. Årets nye serie hedder F8000 og fortsætter trenden med stadig tyndere udførelse. Den har fået en meget tynd ramme omkring billedpanelet og en ny bueformet sokkel, der får tv’et til at virke, som om det næsten svæver i luften.

Den største forbedring ligger imidlertid på indersiden: Samsung har nemlig udstyret F8000-serien med en superkraftig quad-core processor, som skal gøre alle tv-finesser bedre og hurtigere end nogensinde. Quad-core er en 4-kerne processor, som er i stand til at udføre flere opgaver parallelt sammenlignet med de enklere 2-kerne (dual-core) processorer. Samsung hævder, at den nye generation er tre gange så hurtig som 2012-modellerne.

F8000-serien bliver tilgængelig i størrelser fra 46 og helt op til 75 tommer.

F8500 designmodel
Foruden den “almindelige” 8000-model kommer der en ny designmodel, F8500. Den deler tekniske egenskaber med F8000-modellen, men har endnu dyrere design med en integreret buet sokkel. Tv’ets rekordtynde ramme og det naturligt buede stativ er lavet i aluminium og går i ét med hinanden. Også bagsiden af skærmen er dækket af aluminium, så den ser ens ud forfra og bagfra. F8500 har også et låg, som holder kabeltilslutningerne ude af syne.

Samsung F8505 kommer i butikkerne fra og med andet kvartal 2013, i størrelserne 46 og 55 tommer. Priserne er foreløbig ukendt.

F7000-serien
7000-serien bliver traditionen tro en nedskaleret version af 8000-serien med noget simplere design og mindre fashionabel fod, men med mange af de samme tekniske løsninger, til en lidt lavere pris. Det vigtigste er, at 7000-serien også får quad-core processor til ekstra hurtige smart-finesser. F7000-serien kommer i 46, 55 og 60 tommers størrelse.

Samsung 85S9000: 85″ Ultra High Definition

P1000599r

Du skal have god plads i stuen for at presse Samsungs nye topmodel ind. Den er hele 85 tommer stor og lancerer et koncept kaldet Gallery Design, hvor tv’et hænger i en speciel ramme, som også indeholder højttalerne.

F8500 PDP:  Nye plasma-TV’er

P1000646r

Foruden det righoldige udvalg af LED LCD-baserede skærme har Samsung også fornyet deres plasmaskærme. Plasmaserien PDP 8500 er udstyret med akkurat de samme smart-finesser som LED-serierne fra Samsung, inklusive kraftige quad-core processorer og opgraderede smart-tjenester. Designmæssigt er de identiske med Samsungs nye F8500 LED-serie. Her er det imidlertid kun billedet, der skal være blikfang, og derfor har plasmamodellerne en mere diskret, mørkegrå udførelse. Soklen er en integreret del af tv’et, men kan afmonteres ved vægmontering.

Samsung har tilsyneladende sat alle sejl for at gøre billedkvaliteten så god som muligt. De hævder at have opnået en lysstyrke, der er på niveau med LED-tv, desuden med væsentligt forbedret sortniveau takket være en ny kontrastfilm. Den første påstand skal vi nok tage med et gran salt, men det bliver spændende at teste, hvordan F8500-serien klarer sig mod Panasonics plasmamodeller for modelåret 2013.

Samsung PDP 8500 plasma kommer i 51 og 64 tommers størrelse.

LG

Sydkoreanske LG er en vigtig tv-producent og udmærker sig ved at være hurtige til at tage ny teknologi i brug. Årets modeller fokuserer som tidligere på smart-funktioner, øjenvenlige Cinema 3D og ikke mindst design. 

LG-oppslag

LG fortsætter med at være ihærdig konkurrent til “den anden” koreanske producent og er stadig foran med nye og aggressivt prissatte modeller. Næsten samtlige LG-modeller kommer i år med dual-core processor, hvilket gør, at selv de billige modeller er godt rustet til krævende smart-applikationer. Hvordan LG’s dual-core klarer sig mod Samsungs quad-core processor, ved vi ikke, før vi har testet dem i praksis.

På designsiden fokuserer LG på det, de kalder Cinema Screen Design, som kort sagt betyder mere billede og mindre skærmramme.

Forbedret fjernbetjening

lgmagicremote2013-1l

Sidste års LG-modeller udmærkede sig ved den måske bedste smart-fjernbetjening på markedet, nemlig pegefjernbetjeningen Magic Remote. Årets topmodel får en opgraderet version, som også inkluderer stemmestyring. En indbygget mikrofon lader dig indtale forskellige kommandoer til tv’et. Det bliver spændende at se, hvordan LG har udviklet denne finesse i forhold til Samsungs stemmekontrol.

Cinema 3D
LG var de første til at satse på fjernsyn med passiv, polariserende 3D-teknik, som både er billigere og mere behagelig for øjnene end den aktive teknik. Cinema 3D, som LG kalder det, er nu blevet standard på næsten samtlige modeller. Ulempen er halveret vertikal opløsning (1920 x 540). Eneste undtagelse er Ultra HD-modellerne, som kan vise 1920 x 1080 opløsning til begge øjne.

Flere 4K-modeller
LG var først ude med en produktionsklar 4K/Ultra HD-skærm, den gedigne 84LM960W, som vi omtale i forrige nummer af Lyd & Billede. En ren billedmæssig nydelse, som desværre er alt for stor og dyr til at passe ind i stuen hos de fleste.

Blandt de mest spændende nyheder fra LG i år er derfor de to nye, mindre 4K-modeller. De byder på glitrende 4K-opløsning (3840 x 2160) i mere stuevenlige størrelser på 55 og 65 tommer. Priserne bliver væsentlig mere tiltalende end 84 tommers modellen, og vi antager, at de starter omkring 40.000 kroner. Nøjagtig pris og tilgængelighed er foreløbig ukendt.

Modelserier:

LA960W
Lige under 4K-modellerne kommer LA960W, som er topmodellen blandt de “almindelige” fuld HD-tv’er fra LG. Det bliver “designmodellen” i LG-sortimentet med en ganske tynd ramme på bare 2,8 mm! Den bruger ægte LED-baglys i stedet for den sædvanlige kant-LED teknik. Med tusindvis af lysdioder inddelt i 80 individuelle zoner bag billedpanelet er LG-skærmen sikret en suveræn kontrast, og takket være den specielle Nano LED-teknik har man alligevel kunnet bevare en tynd formfaktor. Derfor bliver skærmen ikke væsentligt tykkere end et almindeligt kant-LED tv og har desuden indbygget kamera til Skype videosamtaler.

LA960W kommer i størrelserne 47 og 55 tommer, og førstnævnte har en vejledende udsalgspris på 24.999 kroner.

LA860W

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lige under topmodellen kommer 860W. Her er Nano-LED teknikken skiftet ud med almindelig LED-kantbelysning. Bonussen er, at 860W-serien bliver tilgængelig i langt flere størrelser – fra 47 helt op til 70 tommer – også med indbygget videokamera. Vi tror, at det kan blive en af bestsellerne fra LG i år med priser fra omkring 15.000 kroner.

Under LA860W følger LA790W, LA740V samt 690- og 660-serien, som alle har dual-core Smart TV og Cinema D, men med enklere billedpaneler.

Philips

Philips er en traditionsrig tv-producent, som fortsætter med at lancere mange innovative modeller med ekstra høj billedkvalitet. 

Philips-Lifestyle-oppslag

Philips’ tv-division har gennemgået flere forandringer de seneste år. Den hollandske producent skilte først tv-divisionen ud i et eget selskab for derefter at sælge den helt fra. Udviklingsafdelingen og rettighederne til at sælge Philips-tv’er er nu overtaget af det nye selskab TP Vision. Teknikken og mærket lever imidlertid videre, og årets sortiment ser faktisk ud til at blive det mest spændende længe!

Miracast
En af de mest cool finesser ser ud til at blive den trådløse teknologi Miracast, der gør det muligt at streame indholdet på tv-skærmen direkte til Android-baserede smartphones og tablets, såvel som til andre tv-skærme i huset (Apple-produkter understøtter ikke Miracast, som er en konkurrent til deres AirPlay). Dette omfatter alt tv-indhold, inklusive kopibeskyttet (DRM) videoindhold, som tidligere var forbeholdt kun én skærm. Tv nr. 1 fungerer som server, mens tv nr. 2 bliver “klient”. Philips-tv’erne kommer med tv-tunere til kabel, parabol og DVB-T afhængigt af model.

Keyboard Remote/Pointing Remote
I fjor lancerede Philips den såkaldte Keyboard Remote, en todelt fjernbetjening med tastatur på bagsiden – praktisk til indtastning af søgeord, passwords og lignende, når man navigerer i smart-portalen. Årets modeller har desuden en forbedret pegebetjening, som forenkler navigering i menuer og hjemmesider.

Modelserier:

9008-serien
Philips’ topmodeller plejer ofte at ligge højt på tv-hitlisten. I skrivende stund ved vi endnu lidt om Philips’ topserie, men det er helt sikkert, at den indeholder fuld HD-tv’er med LED-baglys og Moth-Eye Filter kontrastfilm såvel som 4K-baserede modeller med kant-LED. Disse er der endnu sparsomt med info om, og vi får sandsynligvis ikke mere at vide før IFA-messen i Berlin til september.

8908 DesignLine – heftig designmodel

P1000970

Philips’ nye designmodel er lavet af én eneste stor, sømløs glasplade, som kan hænges på væg, stativ eller kort og godt stilles op mod væggen. Tv’ets nedre del er gennemsigtig, og skærmen har Ambilight omgivelseslys på tre sider. 8908-serien kommer i 47 og 55 tommers format med priser på henholdsvis 14.995 og 19.995 kroner – bestemt et spændende prisleje for et design-tv.

8008-serien
8008-serien fra Philips er allerede lanceret og er en veludstyret model med ramme i rustfrit stål samt en U-formet sokkel i ét stykke. 8008-serien bruger kant-LED billedpaneler kombineret med tresidigt Ambilight omgivelseslys, der er en finesse, som Philips har været alene om i mange år. På udstyrssiden får den tv-modtagere for både DVB-T, parabol og kabelnet og todelt fjernbetjening med pegefunktion.

Priser:
47PFL8908: 14.995 kroner
55PFL8908: 19.995 kroner

Sony

Sony stod for nogle af sidste års bedste fjernsyn, og især topmodellen KDL-55HX955 var en af vores favoritter. I år fornyes sortimentet med en række opgraderede modeller, inklusive to nye 4K-tv’er. 

Sony-oppslagsbilde

Sonys første og største 4K-tv, 84X9005, får nu selskab af yderligere to modeller. 55X9005 og 65X905 gør 4K-oplevelsen tilgængelig i et mere kompakt format og med slankere form. De store “påhængshøjttalere” på siden af 84-tommeren er her erstattet med integrerede højttalere, som ligger kant til kant med panelet.

Sonys 4K-skærme bruger – i lighed med LG’s – polariserende 3D-teknik og kan dermed byde på 3D i fuld HD-opløsning i kombination med passive briller. Skærmene kommer med Sonys avancerede 4K X-Reality Pro billedsensor, som vi ved selvsyn har set kan gøre underværker med at opskalere almindelig Blu-ray/fuld HD-indhold til 4K-opløsning.

Modelserier:

Bravia  W900-serien
Et hak under den kostbare 4K-serie finder vi 900-serien, som nok er bedre at pejle sig ind på for os almindelige lønmodtagere. Sidste års topmodel KDL-55HX955 anses af undertegnede for at være blandt de bedste LCD LED-tv’er på markedet. Derfor er det interessant at se, hvilke forbedringer Sony er kommet op med. Sony praler bl.a. af et nyt billedpanel kaldet Triluminous, som de hævder har en større farvepalet end tidligere. Det skal være muligt ved brug af en ny type lysdioder fra producenten QD Vision ved navn Color IQ.

Årets modeller har en opgraderet X-Reality Pro billedchip, som gør tv’et i stand til at genkende film, sammenligne billeder med originalen og udbedre eventuelle mangler.

W900-serien bruger aktiv 3D-teknik med batteridrevne lukkerbriller. Sony er ikke blandt de første, når det gælder nye smart-tjenester, men de har sørget for, at årets modeller kan dele billedindhold gnidningsløst med smartphone og tablet, samt at tv’et kan fjernstyres ved hjælp af app’en TV SideView til Android- og iOS-enheder.

W900-serien bliver først tilgængelig i 40, 46 og 55 tommer.

Sony Bravia 55W805
Lige under 900-serien kommer 800-serien. Også den får X-Reality Pro, men må klare sig med noget enklere billedpanel uden Triluminous-teknik i henholdsvis 42, 47 og 55 tommers format. 800-serien bruger passive/polariserende 3D-briller.

Panasonic

Japanske Panasonic er først og fremmest kendt for deres glimrende plasmaskærme, men de laver også mange gode LED-baserede tv’er. I år sker der også spændende ting på smart-fronten fra Panasonic. 

Samsung

Til 2013 har Panasonic givet deres menusystemer en kraftig overhaling. Når du tænder tv’et, mødes du af menuforsiden My Home Screen, som du selv kan tilpasse med det indhold, du er mest interesseret i. Panasonic-skærmene har indbygget kamera med ansigtsgenkendelse og skifter profil efter, hvem der sidder foran tv’et. Menuforsiden kan laves helt personlig. Det vil sige, at du kan lægge dine favorit tv-kanaler ind og genveje til applikationer (YouTube, Netflix, Facebook osv.) såvel som bogmærker til de mest besøgte hjemmesider. Du kan også lægge dit eget baggrundsbillede ind, uploadet til tv’et via SD-kort.

En anden ting, som er forbedret, er Panasonics fjernbetjenings-app til iPad og iPhone. Den opdaterede app kan styre alle funktioner og lader dig lave indstillinger og menuvalg uden forstyrrende menuruder på tv-skærmen. Panasonic-app’en giver adgang til alle avancerede billedparametre, hvor du kan se de ændringer, du laver, umiddelbart i fuld skærm. Det er specielt smart, når man vil ændre billedindstillinger.

Dobbelt tv-tuner
En anden stor nyhed på Panasonics topmodel for 2013 er dobbelt tv-tuner. Årets ST-, GT-, VT-, WT- og DT-modeller kommer med dobbelt tv-modtager til både satellit (DVB-S2), kabel (DVB-C2) og DVB-T, med to indbyggede CI+ kortlæsere. Det giver flere interessante muligheder, som vi har nævnt tidligere i artiklen. Panasonic lader dig desuden optage tv-programmer og lagre dem på en krypteret harddisk, som kan deles med andre Panasonic tv’er over netværk med DLNA.

Modelserier:

ZT60

P1000874rr

Bliver Panasonics nye, eksklusive topmodel, med hvad japanerne kalder Studio Master billedpanel. På denne model har Panasonic elimineret luftlaget mellem billedpanel og frontglas, hvilket gør, at tv’et slipper mindre lys ind og mere lys ud. Det har resulteret i forbedret kontrast, samtidig med at man undgår “dobbeltbillede” som følge af lysrefleksioner. Vi fik ZT60 at se side om side med 65VT60 og Pioneers gamle topmodel KRP60, og der er ingen tvivl om, at billedkvaliteten er i den øverste top med rekorddybt sortniveau.

ZT60 kommer kun i en 60 tommers udgave og bliver i første omgang produceret som en Limited Edition med 20.000 eksemplarer på verdensplan. Prisen er ikke endeligt fastsat, men der tales om et beløb omkring 40.000 kroner.

 

VT60

Lige under topmodellen kommer Panasonics “ordinære” topserie, den naturlige arvtager til VT50-serien. De nye VT60-modeller lader til at have store ligheder med forgængeren, med samme type Infinite Black Ultra plasmapanel, men får nu indbygget Skype-kamera og egen touch-fjernbetjening med stemmestyring. VT60 kommer i 55, 60 og 65 tommers format.

ST60

panasonicst60-1

Panasonics budgetvenlige ST50-serie er blevet meget populær, og vi endte med at kåre den prisgunstige 65ST50 til “Årets bedste plasma”. Arvtageren ST60 bliver Panasonics billigste serie med 3D og ser ud til at fortsætte dér, hvor den gamle slap, med et plasmapanel af typen Infinite Black Pro. Det bliver spændende at se, hvordan den nye serie placerer sig prismæssigt i forhold til den gamle. ST60 bliver tilgængelig i 50, 55, 60 og 65 tommer.

WT60
Panasonics topmodel blandt LED LCD-skærme kommer i 47 og 55 tommers udgaver med 200 Hz panelfrekvens og hele 3600 Hz (!) scanning backlight. WT60 har et slankt design med helt gennemsigtig fod. Nyt på WT60-serien er et specielt fasefilter, som forbedrer farve og kontrast uafhængigt af synsvinkel. WT60 er desuden spækket med finesser som Skype videokamera og kommer med Twin HD-tuner til både satellit, kabel og DVB-T, og to indbyggede CI+ kortlæsere.

DT60

panasonicdt60-1

DT60 erstatter den populære DT50-serie og bliver Panasonics “bang for the buck” serie på LCD-siden. Den kommer nøjagtig som WT60 med dobbelte tv-tunere og alle de muligheder, det indebærer. Forskellen er et noget enklere billedpanel med 100 Hz panelfrekvens/1600 Hz Scanning backlight, og at der ikke er indbygget Skype-kamera.

Priser er endnu ikke fastsat.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

TCL C855 går op til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nu kan du se OLED-TV på en flyveturen

Mere Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

0
Lyd & Billede
Scroll to Top