Hi-Fi

300 ud af 975 medarbejdere mister jobbet, og 25 butikker lukkes forud for et salg.
forfatter

Fona har seks måneder til at rebe sejlene og redde skuden. Men inden da skal sparekniven svinges flittigt. Det er resultatet af den aftale, som den konkurstruede radiokæde i går indgik med sine kreditorer.

Indenfor et halvt år skal Fona-kæden have en ny ejer. Og selv om forretningen i mellemtiden får lov til at køre videre, bliver intet som før. 25 ud af de i alt 56 butikker skal lukkes, og 300 medarbejdere ud af en samlet stab på 975 personer skal i den forbindelse fyres.

I en pressemeddelelse udsendt fredag morgen hedder det “Planen indebærer, at der sker en tilpasning af virksomhedens størrelse igennem lukning af butikker og dermed opsigelse af en række medarbejdere.

Følgende butikker skal lukkes: Glostrup Center, Spinderiet, Amager Centret, Klampenborgvej, Albertslund, Nørreport, Herlev Bymidte, City2, Søndergade i Aarhus, Hellerup, Hvidovre, Nørrebro, Ringsted, Farum Bytorv, Køge, Holbæk, Odense C, Aalborg Storcenter, Vejle, Viborg, Fredericia, Sønderborg, Horsens, Holstebro og City Vest.

Flere af de butikker, der må dreje nøglen om, ligger på dyre strøg- eller centerplaceringer i store byer. Således lukkes Fona på Nørre Voldgade (Nørreport) i København, Søndergade (Strøget) i Aarhus og Odense C.

Kilder: Finans, Ekstra Bladet

Artikelfoto: Wikipedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.