Branchenyt

Den norske Elkjøp-kæde overtager Fona. 10 butikker får lov at overleve som Elgiganten-butikker.
forfatter

Så er der godt nyt for elektronikelskere og tech-dyrkere: Fona-kæden overlever, og det endda i en udgave, der bliver en lille smule mindre barberet end antaget. Den norske Elkjøp-kæde, hvis butikker vi kender som Elgiganten, overtager 10 af Fonas butikker og deres medarbejdere.

Siden 1. februar har Fona været truet af konkurs og lukning. Selskabet har siden da været i betalingsstandsning, og advokatfirmaet Bech-Brunn har været udpeget af Skifteretten til at finde en køber.

Det er nu lykkedes, men processen har ikke været nem, og der er undervejs blevet hugget hæle og klippet tæer i massevis. Ud af de oprindelige 56 butikker bliver kun 10 således videreført, og næsten 600 af 975 ansatte afskediges. Også Fonas serviceværksted lukkes. Selv om det betyder, at Fona frem over stort set kun vil være at finde i københavnsområdet, er det dog en opblødning i forhold til sidste uges melding, hvor det lød, at kun otte butikker fik lov at bestå. De nye på listen er butikken på Strøget i Aarhus, samt ved Nørreport i København.

Med dagens udmelding fra Elkjøp skulle de 10 butikker være sikret. Navnet Fona, der har præget gadebilledet siden 1926, udgår dog, og butikkerne tager navneforandring til Elgiganten. Inden da skal handlen dog godkendes af Konkurrencestyrelsen, da Elkjøp/Elgiganten dermed kommer til at sidde på en endnu større del af det danske elektronikmarked. Elkjøp ejer dog i forvejen 40 procent af Fona.

Sammen med butikkerne overtager Elkjøp garanti- og serviceforpligtelser på varer købt i Fona. De øvrige 46 butikker, der nu skal lukkes, er i gang med at blive solgt eller videreudlejet.

Kilder: Finans, DR

Foto: Wikimedia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.