Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

B&O i partnerskab med LG

Bang & Olufsen vil hente teknologisk kompetence på tv-fronten fra LG.

Skrevet af / 18/03/2016 - 14:03
B&O i partnerskab med LG

Danske B&O laver noget at det flotteste og mest attråværdige hjemmeelektronik på markedet, og kvaliteten plejer at være i top, men som dansk nichevirksomed er det svært at konkurrere på teknologi med globale producenter, der sælger tusind gange så mange eksemplarer af hver model.

Derfor indgår Struer-virksomheden nu et samarbejde med koreanske LG om udvikling af tv-apparater. Det sker i følge topchef Tue Mantoni for at sikre, at B&O kan fortsætte med at være i front på den meget hurtige tv-udvikling.

Læs også: Fladt og fantastisk – Test af LG 4K-OLED-tv

Det vil koste 15 millioner for B&O at etablere partnerskabet. Til gengæld for den investering får virksomheden adgang til  LG’s udviklings- og produktionsapparat. Det er meningen, at B&O’s fjernsyn i fremtiden skal designes og konceptudvikles i Struer, imens den tekniske udvikling og selve produktionen skal ske hos LG. Tue Mantoni forventer, at B&O kan spare 150-200 millioner kroner på samarbejdet, når det er fuldt etableret om tre år.

Samarbejdet med LG betyder dog ikke, at den et år gamle plan om at sælge virksomheden er skrinlagt. Virksomheden er stadig i forhandling med en eller flere potentielle købere, men der er ligger ikke noget konkret bud på en overtagelse.

Kilde: Finans

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top