Branchenyt

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong får alligevel ikke lov til at overtage Bang & Olufsen.
forfatter

Efter mange måneders forhandling har Bang & Olufsen i dag slået hånden af den kinesiske rigmand Qi Jianhong og hans selskab Sparkle Roll.

Selskabet forhandler ikke længere med Sparkle Roll om en overtagelse, meddeler man i dag i en fondsbørsmeddelelse.

Efter i lang tid at have fortalt, at man forhandlede med en mulig køber, kunne B&O endelig for en uge siden meddele, at man havde solgt en aktiepost til Sparkle Roll Group. Men salget var mindre end den komplette overtagelse, de fleste havde ventet. Kun 13,1 procent af aktierne skiftede ejer. Det gjorde Qi Jianhong til ejer af i alt 18,7 procent af den 90-årige Struer-virksomhed, men så heller ikke mere.

Analytikere spekulerede i, om købet var en føler på prisen, inden et tilbud på resten af aktierne. Men den spekulation er der lukket af for nu. Bestyrelsen har besluttet af ophøre med dialogen med Sparkle Roll. I stedet fremhæver man de tiltag i retning af at gøre virksomheden rentabel, som man har gennemført i det seneste år – og som i følge bestyrelsen “gør firmaet i stand til at begynde en ny udviklingsfase.”

Kilde: Finans

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også