Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

77″ trylleri fra B&O

Kan man skjule et tv på næsten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gør et overbevisende forsøg på det.

Skrevet af / 08/04/2019 - 13:00
77″ trylleri fra B&O

Bang & Olufsen trak ikke en kanin, men et helt fjernsyn op af hatten på designmessen Salone del Mobile i Milano i dag. Nærmere bestemt et 77-tommers OLED-tv med navnet BeoVision Harmony.

 

Det er lidt over halvandet år siden, B&O sidst præsenterede et nyt tv. Dengang gjaldt det BeoVison Eclipse, et 65” OLED-tv i 4K-opløsning. Siden da er skærmstørrelserne vokset, så da vi blev inviteret til Milano for at se ”en stor, men hemmelig nyhed,” var forventningen, at der nok var tale om et fjernsyn i moderne mål. Om ikke andet, så fordi anledningen var designmessen Salone del Mobile, der starter i dag. Og fjernsyn opfattes gerne som ”pænere” end højttalere.

Da vi har at gøre med B&O, skal der selvfølgelig lidt trylleri med i designet. Og BeoVision Harmonys selskabstrick er, at skærmen gemmes (delvist) væk, når tv’et ikke er i brug.

Som en sommerfugl, der åbner sine vinger, folder de to fronter i egetræ og aluminium sig ud, hvorefter selve den slanke skærm løfter sig til vejrs til synshøjde. Når TV’et slukkes, udspiller den samme fint koreograferede sekvens sig, denne gang i omvendt rækkefølge.

Når fjernsynet tændes, folder “vingerne” sig ud, og 77″ skærmen hæves til synshøjde. Foto: Bang & Olufsen

Når Beovision Harmony er slukket eller spiller musik, hviler den tynde skærm tæt på gulvet, delvist dækket af de to fronter af egetræ og aluminium.

Fylder mindre visuelt

En stor skærm er sjældent velkommen i indretningen i hjemmet. Med Beovision Harmony ønskede vi at skabe en meningsfuld genstand til hjemmet, som fylder mindre rent visuelt, men derimod forvandles til et møbel som man kan knytte sig til følelsesmæssigt”, siger John Mollanger, Bang & Olufsens Executive Vice President for Brand and Markets.

Bag de bevægelige fronter er der fyldt med teknologi, mønsteret skulle maksimere lyden fra det fuldt aktive, DSP-baserede trekanals-lydsystem. Højttalkersystemet rummer i alt seks enheder: En 1″ diskant, to 2,5″ fuldtoneenheder, en 4″ bas/mellemtone og to 4″ basenheder. Hver enhed har sin egen forstærker, og den samlede effekt i systemet er 450 W. Skærmen er som sagt i 77” størrelse og med 4K-opløsning. Og med et OLED-panel er der lagt op til formidabel billedkontrast. Panelet er, ligesom tidligere, leveret af LG.

Ideen med at skjule skærmen er langt fra ny. Bang & Olufsen trækker selv linjen tilbage til Capri-serien fra 1959, hvor tv og radio var gemt i et teaktræskabinet, der lignede et traditionelt møbel.

Med så stor vægt på lyden er Beovision Harmony udstyret integreret musiktjenester, Tune-In og Deezer. Man kan også streame fra sin smartphone via Bluetooth, Apple Airplay 2 og Chromecast. Beovision Harmony er bygget over LG’s webOS 4.5-platform, som giver adgang til populære indholdsudbydere som eksempelvis Netflix, Amazon og YouTube.

 

Op til otte BeoLab 90

Skulle de tre indbyggede lydkanaler ikke være nok, har Beovision Harmony indbygget 7.1 surround-dekoder, der gør det muligt at tilslutte op til otte Beolab højtalere, såsom Beolab 18, Beolab 50 og ­– hvis penge overhovedet ikke er nogen hindring ­– Beolab 90.

Man kan tilkoble op til otte eksterne højttalere til BeoVision Harmony. Foto: Bang & Olufsen

 

Designklassikere i Milano

Beovision Harmony udstilles på møbel- og designmessen Salone del Mobile i Milano fra 9. til 14. april som en del af udstillingen ”93 år med magi: en dialog mellem fortid og nutid.” Bang & Olufsen har arbejdet tæt sammen med museer og samlere for at skabe en udstilling med et udvalg af produkter, der har tegnet mærkets historie. Her finder man alt lige fra 1930’er-klassikere som Hyperbo 5 RG Steel og bakelitradioen Beolit 39 til 70’erne og 80’ernes designfavoritter som pladespilleren Beogram 4000 og lydsystemet Beosound 9000. Capri TV’et indgår også som en del af udstillingen.

Bang & Olufsen havde også taget en samling af klassikere fra firmaets historie med. Blandt dem tangentialgrammofonen Beogram 4000. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Priser og tilgængelighed

Beovision Harmony er tilgængelig i Bang & Olufsen-butikker fra oktober 2019. Tv’et leveres med enten en front af egetræ og aluminium eller front af Grey Melange-stof og aluminium. Den danske pris er ikke i skrivende stund helt fastlagt, men regn med ca. 140.000 kroner. TV’et fås fås med både gulvstand og vægbeslag.

Velbeslåede steampunks kan nu købe BeoLab 50 og BeoLab 90 i bronzefinish. Foto: John Alex Hvidlykke, L&B

Lyd & Billede præciserer, at rejseomkostningerne til denne reportage blev betalt af producenten.
John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TCL 115X955: Gigant-TV klar til Danmark

Se hvad vi fandt hos LG i Tyskland

Smugkig på LG's nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer - nogle større?

Nu i butikkerne: TCL X955-serien

Smugkig på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Vores OLED TV'er er de bedste til film

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips' 2024 TV-modeller

Her er de bedste (og vildeste) TV'er, vi fik at se i Las Vegas

Blændende og knivskarpt!

Sådan er Panasonics nye "Fire TV"

0
Scroll to Top