TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Alt om Samsungs Smart TV

Samsungs nye TV-serie byder på nyt design, større skærme, bedre billedkvalitet og en helt ny, "betydelig smartere" Smart Hub platform.

forfatter
Publiceret 08/01/2013 - 15:14

Samsung er som sædvanlig en af trendsætterne indenfor tv på CES-messen. Og hvilket udvalg! Samsung viser LED, OLED, UHD og plasma frem i en række formater. Antallet af modeller over 60 tommer øges, foruden en UHD-model på hele 110 tommer, S9000.

Hvis man ser bort fra de eksklusive OLED og Ultra-HD tv et øjeblik, er det nok den nye 8-serie, som er mest interessant for de fleste. Samsungs 8000-modeller er en bestseller herhjemme, og årets nye serie hedder F8000.

Den nye F8000-serie fortsætter trenden om stadig tyndere design, med helt tynd ramme rundt om panelet og en ny sokkel, som får tv´et til at virke som det næsten svæver i luften.

Den største forbedring ligger i imidlertid på indersiden. Samsung har nemlig udstyret F8000-serie med en superkraftig quad-core processor, som gør alle tv-finesserne bedre og hurtigere end nogensinde. Samsung hævder, dette gør den nye generation hele tre gange hurtigere end 2012-modellerne!

Samsungs SmartHUB-facelift bliver også tilgængelig som opgradering på 2012-modeller.

Evolution kit
For de 2012-kunder, som pludselig føler sig snydt, kan Samsungs Evolution Kit være en udvej. Dette opgraderingsmodul kan købes til 2012-modellerne og indeholder den samme quad-core processor og giver adgang til den nye, ansigtsløftede Smart Hub portal.

Ifølge Samsung strækker planen for Evolution Kit sig frem til 2016. med andre ord vil Samsung lancere en ny Evolution kit hvert år, som vi antager, er bagud kompatibel mindst ét modelår tilbage i tid. Hvornår Evolution Kit lanceres i Norden er endnu ikke bestemt, men målsætningen skal være at rulle den ud i løbet af andet kvartal 2013, parallelt med lanceringen af F8000-serien.

Smart Recommendation
En ny finesse på årets generation er noget Samsung kalder ”S-Recommendation with voice Interaction”: En stemmestyret anbefalingstjeneste, som kan anbefale dig film, serier og tv-programmer, baseret på hvad du har set tidligere. Ved hjælp af et nyt grænsesnit inddelt i fem sektioner. En til VOD-film, en til media, som dine billeder og musik, en til apps, en til sociale medier og en for det, du ser på i øjeblikket, skal det være let at finde noget, du kan lide. Her kræves der nok lidt samarbejde med indholdsleverandørerne, men det bliver spændende at se, når denne finesse bliver tilgængelig i Danmark.

Bedre billedkvalitet
F8000-serien er som tidligere generationer baseret på LCD-paneler med LED-kantbelysning. Panelerne bruger Samsungs Micro Dimming Ultimate teknik, som giver en vis grad af lokal lysstyring.

2013-modellerne byder desuden på forbedret billedbehandling, med nye billedforbedringskredse, som tager hensyn til, at en stor andel (61 % ifølge Samsung) af smart tv-brugere streamer video over nettet. De nye tv skal være i stand til at forbedre billedkvaliteten selv fra sådanne komprimerede videokilder. Vin af vand? Det vil vise sig!

F8000-serien bliver tilgængelig i størrelser fra 46 og helt op til 75 tommer. Quad-core processoren bliver også tilgængelig i den noget enklere F7500-serie i 46, 55 og 60 tommer.

Samsung 85S9000: 85” Ultra High Definition
Endelig viser Samsung også en Ultra HD-skærm! Den nye model er 85 tommer stor og har et udvalgt design Samsung kalder ”Gallery Design”. Tv´et hænger i en speciel ramme, som også indeholder højttalerne. Den ser rigtig godt ud, må vi indrømme. Og hvis 85 tommer ikke er tilstrækkelig, viser Samsung en 110 tommer UHD LED i sin messehal. Der går også rygter om en 95”.

OLED TV
Samsungs 55” OLED TV blev kun nævnt i en bisætning på scenen under Samsungs CES pressekonference. Der blev ikke sagt noget om lanceringsdato eller pris. Her må vi grave lidt videre!

Nye plasma-tv

Samsungs nye plasma topmodel, F8500.

Foruden det righoldige udvalg af LED/LCD-baserede skærme har Samsung også fornyet sin plasma-portefølje. Årets modeller får en ganske kraftig ansigtsløftning med et design, som adskiller sig markant fra LED-modellerne. Plasmamodellerne virker mere biograf-orienterede og har et lidt mere nedtonet, mindre flashy udtryk. Foden er nu lavet til en mere integreret del af tv´et, men kan demonteres ved vægmontering.

Samsung har tilsyneladende sat alle sejl for at lave billedkvaliteten så god som muligt. De hævder at have opnået en lysstyrke, som er på niveau med LED-tv samtidig med væsentlig forbedret sortniveau. Den første påstand skal nok tages med et vist gran salt, men det bliver spændende at teste, hvordan F8500-serien klarer sig mod Panasonics plasmamodeller for modelåret 2013.

Samsungs nye Smart TV er i butikkerne fra andet kvartal 2013.

Artiklen opdateres.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye QLED-TV'er fra ... Sharp? Sharp er tilbage i Norden og præsenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og indbygget lyd fra Harman Kardon!
TCL lancerer 98-tommer til rekordlav pris Drømmer du om seriøs hjemmebiograf? TCL slår et slag for de helt store TV-skærme med 98C735.
LG afslører nyt design-TV En potentiel udfordrer til Samsung The Frame?
Star Wars-TV fra LG The Force is strong with this one...
Er det her Samsungs bedste TV hidtil? Efterfølgeren til et af sidste års bedste TV’er har netop gæstet testbænken. Samsung QN95B har fået en række forbedringer, men samtidig er der et par ting, der ærgrer os lidt.
Første test af QD-OLED Sonys nye topmodel A95K er blandt de første TV’er med den nye QD-OLED-teknologi. Og en billedkvalitet, som vi knap nok har set magen til!
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend