TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

4K medieafspiller fra Sony

Sonys nye medieafspiller giver dig film i glitrende Ultra-HD opløsning.

forfatter
Publiceret 09/04/2013 - 10:51

4K og Ultra-HD TV´er er det store samtaleemne på tv-fronten i år. Nu ser det endelig ud til, at der også kommer videoindhold til dem.

Sony har netop lanceret FMP-X1, en medieafspiller, som håndterer videofiler med Ultra-HD opløsning (3840 x 2160) og sender dem videre til en kompatibel skærm over HDMI.

Afspilleren er netværks/harddiskbaseret og downloader film til en indbygget harddisk af foreløbig ukendt størrelse. Den komme med en række forinstallerede titler (Bad Teacher, Battle: Los Angeles, The Bridge on the River Kwai, The Karate Kid (2010), Salt, Taxi Driver, That’s My Boy, The Amazing Spider-Man, The Other Guys og Total Recall), hvilket ikke er noget at råbe hurra over, men alligevel et skridt i den rigtige retning.

Den egentlige hensigt med FMP-X1 er imidlertid at bane vejen for Sonys nye 4K downloadtjeneste, som kommer til efteråret. Denne giver mulighed for at købe og downloade 4K-film over nettet og skal efter planen byde på et større udvalg af Ultra-HD (såvel som almindelig Full HD) opløste film fra Sony Pictures og andre producenter.

Sony er foreløbig sparsomme med specifikationerne på afspilleren, og vi vil selvfølgelig gerne vide, om den byder på noget ekstra i form af teknisk ydelse og billedkvalitet sammenlignet med den kommende PlayStation 4, som rygterne siger også vil få adgang til tjenesten.

Prisen kender vi derimod: FMP –X1 skal koste 699 dollar (ca. 4.200 kroner) på det amerikanske marked. Samtidig bekræfter Sony, at deres to nye, billigere 4K modeller, XBR-55X900A og XBR-65X900A, kommer til salg den 21. april i USA, til henholdsvis 4.999 og 6.999 dollar (ca. 30.000 og 42.000 kroner). Europæisk lancering sker formodentlig ikke før til efteråret.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Se Sonys nye 4K-projektorer Sonys nye 4K-projektorer lover den ultimative hjemmebio-oplevelse og tilbyder bl.a. laserlys til en helt ny pris.
Tag billedet med dig overalt Samsung The Freestyle er en smart projektor, når man har brug for hurtig og nem videounderholdning i stort format – men den har også nogle begrænsninger.
McIntosh opdaterer MX100 med Control4 Nu kan du integrere hjemmebioprocessoren i dit smarte hjem.
Ny Blu-ray-afspiller fra Reavon Den nye UBR-X110 er blevet opgraderet med mulighed for at afspille SA-CD’er.
Vanvittig surround-processor fra McIntosh MX180 A/V Processor understøtter 8K-video.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend