Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Verdens første øje-styrede pc

Svenske Tobii er først i verden til at lancere pc´er, som kan styres med øjet!

Skrevet af / 24/05/2013 - 13:56
Verdens første øje-styrede pc

De nye pc´er, Tobii I-12 og I-15, kan styres med synet! Tobii kalder teknologien Gaze Interaction, og den fungerer ved at lade brugeren styre pc´en via en indbygget øjestyringsenhed.

Det kan for fuldt funktionelle mennesker virke som et dyrt legetøj, men det er her tale om computere, som er optimeret til personer med nedsat bevægelighed. Tænk cerebral parese, Retts syndrom, Amyotrofisk lateral sklerose eller slagtilfælde/afasi. Folk med disse sygdomme er afhængige af alternativ og supplerende kommunikation for at blive hørt og kunne leve et mere selvstændigt liv.

Altid tilgængelig, altid på
Om det gælder kommunikation ansigt til ansigt eller med personer, som befinder sig langt borte, skal I-Series kunne tilpasse sig brugerens livsstil. Maskinen kan bruges indendørs, udendørs, i sengen, ved middagsbordet – hvor som helst, når som helst.

Mere social kommunikation
Tobii I-Series skal gøre det nemt at være social. Et stort udvalg af software og funktioner gør det nemt at kommunikere til dagligt, både gennem tale eller via e-mail, tekstmeddelelser, chat, Skype eller gennem telefonsamtaler med avanceret Bluetooth-teknologi. Brugeren kan også tage billeder og dele dem via e-mail eller sociale medier, surfe på nettet, spille spil, bruge almindelige pc-programmer og styre omgivelserne omkring dig.

Du kan læse mere om de nye pc’er her.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top