Teslas biler ringer hjem, hvis de bliver stjålet

Teslas biler har indbygget mobilforbindelse, som bruges til at opdatere softwaren automatisk - eller afsløre biltyve.

Tesla laver ualmindeligt lækre biler, der er så proppede med teknologi, at de endda også er blevet testet her i bladet i gadget-sektionen.

Men den rullende computerkraft skal opdateres ind imellem, så bilen kan lære nye tricks eller få bedre køreglæde via software. Derfor kommer bilerne med indbygget SIM-kort, der giver hver Tesla en direkte linie til fabrikken. I Skandinavien er det mobilselskabet Telia, der samarbejder med Tesla.

En af fordelene ved at give bilen sin egen telefonlinje er, at biltyvene godt kan glemme at stjæle en Tesla. Hvis bilen bliver stjålet, kan fabrikken til enhver tid spor dens placering på jordkloden.

Når bilens software skal opdateres, tager det typisk en halv times tid at installere opdateringen, hvorefter bilen er udstyret med nye features. Når det ellers passer brugeren. Så man risikerer ikke, at bilen pludselig står stille midt i et vejkryds, på vej til et møde.

De seneste opdateringspakker har blandt andet indeholdt en adaptiv fartpilot, et nyt navigationssystem med real-time opdatering af trafiksituationen, remote start med din mobiltelefon og meget andet. Alt sammen uden at bilen skal på værksted,” fortæller Esben Pedersen, som er kommunikationschef for Tesla Motors i Skandinavien.

Telia offentliggjorde på årets Mobile World Congress i Barcelona rapporten Connected Things, der behandler IoT-teknologien inden for blandt andet transport, sundhed og sikkerhed, og som dokumenterer, at vi i Norden allerede nu har flere internetopkoblede enheder, end der er indbyggere i regionen.

Les videre
Exit mobile version