Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Sådan kommer Oculus Rift til at se ud

Oculus Rift-hovedsættet, som satte skub i virtual reality, er snart klar. I går blev den næsten-færdige udgave præsenteret i San Francisco.

Skrevet af / 12/06/2015 - 11:27
Sådan kommer Oculus Rift til at se ud

Virtual Reality er hot. Og intet er hottere end Oculus Rift, der lover at være det første hovedsæt, der på overbevisende vis placerer dig i en anden virkelighed. Vi har skrevet om Oculus Rift (hovesættet) flere gange, men kun set prototyper og udviklerversioner. For selv om udviklingen har stået på i flere år, er den kommercielle udgave ikke klar.

Nu har Oculus Rift (firmaet) torsdag fremvist en udgave, der skulle ligne den, der vil kunne købes, når den officielle lancering finder sted. Og selv om de ikke har opgivet en konkret dato endnu, skulle det ligge fast, at det bliver i første kvartal af 2016.

oculus_rift2
Så er Oculus Rift næsten klar. Men vi får den først at se i det nye år. Foto: James Martin / C|net

Pris og hardwarekrav ukendt
Der kommer altså ikke til at ligge Oculus Rift-hovedsæt under juletræet i år. Men måske det vil være en ide at ønske sig penge. For ét er prisen på selve hovedsættet, som heller ikke er meldt officielt ud endnu. Men den ventes at lande omkring 2.000 – 3.000 kroner (det endelige tal kommer an på, hvad konkurrenterne vil tage for deres hovedsæt). Oven i prisen skal man have en pænt kraftig pc i gamer-klassen. Og den kan snildt koste 10.000 kroner eller mere.

Ved præsentationen i San Francisco blev det også oplyst, at Oculus Rift vil blive leveret sammen med en Xbox One-controller. Det gør det let og forholdsvis velkendt at komme i gang med spil i det virtuelle univers. Og sammen med Windows 10’s mulighed for at streame spil fra Xbox One til en anden skærm vil det betyde, at du ikke fra starten sidder og mangler underholdning til det kostbare hovedsæt. Men det vil stadig kræve en Xbox One at streame fra, og spillene vil ikke udnytte 3D-mulighederne i Oculus Rift.

oculus_rift3
Oculus Touch er en 3D-controller til Oculus Rift. Foto: James Martin / C|net

Oculus-folkene fremviste også en prototype på en særlig Oculus Touch-controller, som indeholder et tommelfingerjoystick, og fire knapper. Men mere interessant er det, at den også registrerer brugerens håndbevægelser – så du får hænder at vifte med i den kunstige verden.

Oculus Rift er det første VR-hovedsæt, der kan opdatere de to skærme foran øjnene hurtigt nok og følge dine hovedbevægelser til at give overbevisende illusion af at befinde sig i en parallel virkelighed. Men billederne skal også beregnes. Hardwarekravene til den tilsluttede computer er heller ikke offentliggjort endnu.

Imens vi har ventet på Oculus Rift, er flere konkurrenter kommet på banen. Nogle kan endda købes i dag. Men de fleste er, som Oculus Rift, kun prototyper. De første tilgængelige hovedsæt er i praksis mobilholdere, hvor man indsætter sin smartphone og bruger den som både skærm og computer.

Oculus har offentliggjort denne teaser-video forud for E3-spilmessen, som finder sted i Los Angeles i næste uge:

Læs også: Om lidt begynder den anden verden

Kilde: c|net, Gizmodo

Artikelfoto: James Martin / C|net

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

Lyd & Billede
Scroll to Top