Wearables

Det er måske for tidligt at stemple Google Glass som en komplet fiasko.
Annonce
Annonce
forfatter

Der var ingen grænser for hypen, da Googles teknologibrille først blev annonceret i april 2012. En brille, der gav udvidet information om omgivelserne, direkte på øjet. Alle ville have den. Eller de troede i hvert fald, at de ønskede at have den. For da Google Glass endelig blev tilgængelig for offentligheden i maj 2014, døde interessen. Om det var prisen på omkring 10.000 kroner, der var problemet, eller det at brillerne blev forbudt på mange offentlige steder på grund af bekymringer for privatlivets fred (den havde indbygget foto- og videokamera, samt internetforbindelse), eller om de bare så en tand for nørdede ud, er ikke godt at sige. Det eneste, der er sikkert, er, at Google i januar i år trak prototypen væk fra markedet med den besked, at den var nu klar til klar til blive opgraderet fra forsøgsstadiet. Og siden har ingen hørt noget til Google Glass.

Alle er gået ud fra, at Google Glass-projektet var skrinlagt. Men der må vi tro om igen, for Glass-projektet er i stedet blevet udskilt i en selvstændig afdeling under Tony Fadell, som havde en hovedrolle i udviklingen af ​​Apples to største succeser – nemlig iPod og iPhone.

Jeg kan huske, hvordan det var, da vi lavede iPod og iPhone. Jeg tror, ​​dette her kan blive lige så vigtigt. Men det vil tage tid at få det gjort helt rigtigt,” sagde Tony Fadell i et interview med BBC tidligere på sommeren.

Når chefudvikleren af iPod og iPhone siger, at han tror på Google Glass, er det måske på sin plads at lytte. Han hævder desuden, at han ikke bare fik smidt projektet i hovedet, men selv tilbød at videreudvikle brillen, fordi han havde troen på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.
Robotstøvsugeren er en selvkørende computer, der kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vagt.
Ring Alarm Security Kit er et fremragende komplet alarmsystem til hjemmet, som er lige til at tage ned fra hylden.
Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
Samsung har annonceret et partnerskab med Google, der nu tilføjer virksomhedens portefølje af Nest-produkter til SmartThings.
Apples nye smart-højttaler spiller i stereo eller over hele huset, og du kan snakke til den.
Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
4K-laserprojektorer har hidtil været frygtelig dyre, men det agter LG at gøre noget ved.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Samsung har fornyet deres flagskibe. Nu endelig med rumkorrektion – og AirPlay 2.
Kan det blive det næste store inden for billyd?
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Renaults ikoniske minibil bliver elektrisk, men du må vente på den.
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Når lanceringfesten holdes på nettet, kan man lige så godt gøre det ekstravagant.
Succesforfatteren bag “Bosch” udgiver ny serie på Netflix.