Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhed

Elon Musk lancerer Grok, den sarkastiske AI-chatbot

Den siges at kunne hjælpe dig med at stille de rigtige spørgsmål og forstå, hvordan verden fungerer.

Skrevet af / 06/11/2023 - 15:18
Elon Musk lancerer Grok, den sarkastiske AI-chatbot

Vi har åbenbart brug for endnu flere AI-drevne chatbots, for nu lancerer Elon Musks X sin egen, kaldet Grok. Den er efter sigende modelleret over Douglas Adams’ humoristiske science fiction-roman The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. I bogen forsøger en fremmed race at bygge en AI-computer, der kan svare på det evige spørgsmål “hvad er meningen med livet, universet og alting”?

Ligesom bogen siges Grok at være fyndig og lidt rebelsk, så brugere, der “mangler humoristisk sans”, frarådes at bruge den. Den skal også kunne svare på kontroversielle spørgsmål, som andre chatbots afholder sig fra at svare på.

Den nuværende version, Grok-1, har kun været i brug i to måneder, så teamet hos X AI, virksomheden bag den, siger, at vi kan forvente, at den hurtigt bliver bedre. Ifølge de tilgængelige tests skulle den dog allerede overgå ChatGPT 3.5, men er stadig en smule bagud i forhold til ChatGPT 4.0.

Testresultaterne. (Tabel: X AI)

Hvis man vil teste den, er man nødt til at være tålmodig. I øjeblikket tilbydes den kun til udvalgte testere i USA. Man kan dog stille sig i kø her, hvis man har en verificeret konto på X.

Og hvorfor hedder den Grok? Det er en neologisme (nyt ord) fra Robert A. Heinleins science fiction-roman Stranger in a Strange Land. Ordet betyder noget i retning af “at meditere, at forstå intuitivt, at kommunikere med sympati”.

Læs mere om Grok her

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhedsredaktør. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nu er Google NotebookLM kommet

Krypteret beskedtjeneste truer med at forlade EU

Google: Dårlig humor er skyld i svar om lim i pizzaost

- Google lyver

Googles nye AI-funktion anbefalede bruger at putte lim på deres pizza

Nye EU-regler skal forhindre 'Minority Report'

AI, AI og mere AI i Googles planer

Nu kan du tale med ChatGPT

NASA's robottog på Månen

Google Gemini bliver mere almægtig

Skærmen gør alt - bortset fra at læse dine tanker!

AI planlægger vores ferie

Scroll to Top