Search
Generic filters

Byg selv på Roskilde

Tag en pause fra rocken, og byg en festivalhøjttaler - eller få et 3D-print.

Årets Roskildefestival blev åbnet denne lørdag aften, og Dyrskuepladsen er i den kommende uge hjem for 130.000 musikglade mennesker. Men man kan opleve meget andet end musik på Roskilde. For eksempel ventes 2.500 festivalgæster at bygge deres eget festivalgear, genanvende campens affald og reparere ødelagt udstyr i løbet af den kommende uge.

Det såkaldte Makerspace på festivalpladsens “Bycenter Øst” inviterer festivalgæsterne til at reparere, genanvende og bygge lokalt ved hjælp af ny teknologi og ressourcerne fra deres lejr. De kan lave campblaster, festivalmøbler, solcelleoplader, t-shirt print, LED-wired tøj, laserskårne nøgleholdere.

I Makerområdet på årets Roskildefestival kan man holde en pause fra rockmusikken og svinge loddekolden. Foto: Copenhagen Maker

Går campens gear i stykker, kan man få vejledning og låne værktøj til reparation.

Foreningen Maker, der også står bag Copenhagen Maker, ønsker at vise gæsterne, hvordan man relativt simpelt kan skabe sine egne produkter og skræddersy dem efter egne behov.

Man kan blandt andet bygge sin egen “campblaster.” Foto: Copenhagen Maker

Ud over at få lejlighed til at svinge loddekolben og skruemaskinen kan man møde f.eks. Nikolaj Sonne og hør hans syn på overvågning, og hvordan vi kan beskytte os imod den. Og Mariano Alesandro tager et kig på den ulige fordeling af mænd og kvinder i tech-industrien.

Tirsdag d. 27. juni gentager kan gæsterne bygge såkaldte “crappy kamprobotter” af elektronikkomponenter (diverse motorer, EL wire, mv.), gammelt legetøj og genbrugsmaterialer. Målet er at bygge en robot, der kan banke de andre dumme robotter i Hebocon-turneringen. Efterfølgende vil SkeletonMan levere et psykedelisk DJ-show, hvor festivalgæsterne kan danse i det selvlysende tøj, som de har lavet med EL wire i dagens workshop.

Foto: Copenhagen Maker

annonce
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Kend din type! Hvilket udstyr er uundværligt, når man flytter hjemmefra for at studere?
  Disneys nye streaming-tjeneste er på vej til Danmark. Her er, hvad du kan forvente.
  R6-serien lover endnu bedre lyd gennem 112 ændringer.
  Fra i dag kan du tegne abonnement på Disney+ Danmark.
  Den Grammy-nominerede Magnificat med Nidarosdomens jentekor og TrondheimSolistene er nu ude på Tidal med Dolby Atmos-lyd.
  Sværvægtere går sammen om bedre billyd.
  Kinesiske Xiaomi har lavet et OLED-TV, som du kan se igennem!
  McIntosh MC1502 og C22 Mk V pirrer sanserne.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Nintendo Switch

  Vejl.pris 2790 kroner kr Hverken fugl eller fisk

  Apple App Store vs. Android Market

  Vejl.pris kr Det endelige opgør
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link