Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Alle rygterne på Googles store dag

Googles store udviklerkonference åbner i dag onsdag i San Francisco, og vanen tro skal vi forvente os en masse spændende nyt. Få overblikket her.

Skrevet af / 15/05/2013 - 13:41
Alle rygterne på Googles store dag

Google I/O er den helt store konference for udviklere, som åbner her til aften dansk tid (klokken 18).

De sidste mange år har konferencen været ensbetydende med store nyheder fra Google og alene sidste år satte en meget høj barre. Her kom både den anmelderroste Nexus 7, en smuk Android-opdatering samt kæmpefiaskoen Nexus Q-medieafspilleren.

Forventningerne er uden tvivl høje efter sådan en omgang i 2012, men mange analytikere mener dog også, at det ikke vil blive en så omfattende lancering af nye produkter i år. Alene det at Google Glass blev fremvist sidste år, gør det i 2013 blot til en officiel lancering.

Men her er nogle af de rygter og mulige lanceringer, som Google vil komme med i dag:

Google Glass
Udviklere, early adapters og andre fremtrædende tech-personer har brugt Google Glass i et stykke tid og kommer sikkert med en form for konkretisering af brillerne. Hvad kan vi bruge dem til, hvilke apps vil være tilgængelige osv.

Ligeledes kunne vi håbe, at Google selv melder noget officielt ud, så vi andre kan gøre klar til at bære briller og ikke mindst spare op.

Babel
Der har været snak om en samling af alle Googles chattjenester, der skulle gå under navnet Google Babel. Her vil både Drive, Gmail og Google+ dermed bruge det samme kommunikationsværktøj. Lancering af denne software skulle være meget sandsynligt, men flere sites rapporterer, at den samlede chattjeneste skulle overtage navnet Hangout, som er Google+’s Skype-konkurrent.

Google Maps-opdatering
Sidste år var et rigtig stort år for kort, hvor både Apple og Google gik hårdt mod hinanden med lignende 3D-features, så i år gælder det om at komme videre og fortsætte den bølge. Opdateringen skal tilgodese touch-skærme og fjerne de mange navigationsværktøjer. I stedet skulle der være tale om en mere ren Google Maps-oplevelse.

Nyt Android
Det er blevet kotume, at Google I/O hvert år lancerer en form for opdatering til Android, og i år er ingen undtagelse. Men spørgsmålet er om hvor stor en opdatering, der er i vente denne gang. Der var i første omgang snak om den næste Android-version kaldet Key Lime Pie, men i øjeblikket stikker de oplysninger i alle retninger, så vi er på ingen måde sikre på, hvor Android-lanceringerne er henne i aften.

Android Game Center
Et af de mest troværdige rygter om den forestående konference er, at Google vil annoncere et officielt Android-spilcenter, hvor brugerne kan dele deres scores, konkurre mod hinanden og endda spille multiplayer-spil. Ifølge rygterne får centret navnet Google Game Center for Android og bliver en pendant til iOS’ Game Center.

Hardware
Selvom der i år skulle være mere fokus på software end hardware, er det store spørgsmål, om Google vil præsentere en efterfølger til den succesfulde Nexus 7, som er lavet i samarbejde med ASUS. Hvis det er tilfældet, bliver det dog formentlig snarere en mindre opdatering til den billige syv tommer-tablet end noget helt nyt, vi får at se.

I flere måneder har der også været snak om den mystiske Motorola X-telefon, som efter al sandsynlighed er ved at blive udviklet. Hvis vi får den at se til årets I/O, er der dog formentlig tale om et hurtigt smugkig og ikke en decideret lancering. Nogle rygter taler også om en Google tv-boks i stedet for Nexus Q, der blev vist frem sidste år.

Denne nyhed bringer vi i samarbejde med TV 2 Beep.

 

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AI planlægger vores ferie

Styr computeren med hjernen

Solpaneler i øjnene?

Googles AI fantaserer sig frem til spil

Ny AI udfordrer GPT-4

Google lancerer mini-AI

Kinas supercomputer slår rekord

AI-generator skaber realistiske videoer

ChatGPT får hukommelse - som kan slås fra

Kan dette pandebånd kontrollere drømme?

Googles chatbot skifter navn til Gemini

ISS modtager opgraderet computer

0
Lyd & Billede
Scroll to Top