Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

NYHED

Storfusion i hi-fi

Onkyo og Pioneer skal være en del af Sound United, som også omfatter Denon og Marantz.

Skrevet af / 16/05/2019 - 14:27
Storfusion i hi-fi

Der er amoriner i luften i hi-fi-verdenen. Hi-Fi-koncernen Sound United bejler for øjeblikket til Onkyos hjemmeaudio-division. Og hvis det går, som begge ønsker, bliver mærkerne Onkyo og Pioneer snart føjet til Sound United-familien, der i forvejen tæller mærkerne Denon, Marantz, Classé, Polk Audio, Boston Acoustics og Definitive Technology.

Den foreløbige aftale vil gøre begge selskaber i stand til hurtigt at fortsætte forhandlingerne om de endelige betingelser og aftaler. Kevin Duffy, som i dag er administrerende direktør for Sound United, bliver topchef for den sammenlagte forretningsenhed.

Vi er glade for at kunne føje de respektable brands Onkyo og Pioneer til vores portefølje. Sound United er en af de førende producenter af kvalitetsprodukter inden for audio/video, og vi tror, at den kombinerede forretning vil gøre, at vi kan tilbyde vores kunder og forhandlere innovation og lydkvalitet som ingen andre på markedet,” siger Kevin Duffy.

I pressemeddelelsen nævnes trådløse, stemmestyrede højttalere og soundbars som et område, der skal investeres i. Vi forestiller os, at dette kan oversættes til stemmestyrede Onkyo- og Pioneer-produkter med HEOS om bord. Sammenlægningen vil også betyde noget nær total dominans på hjemmebioområdet, hvor Onkyo, Pioneer, Denion og Marantz tilsammen sidder på en meget stor del af markedet.

Læs også: Test af fire flagskibsreceivere

Inden der kan skrives under på ægtepagten, skal myndigheder og Onkyos aktionærer høres i sagen, så den formelle bekræftelse kommer nok i udgangen af juni.

Fusionen sker samtidig med, at ét koncernens mærker, Marantz, siger farvel til sin lydmæssige frontfigur genne 41 år, Ken Ishiwata.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

0
Lyd & Billede
Scroll to Top