TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Termostaten hjælper mod høfeber

Skal jeg lufte ud, eller søge tilflugt under dynen? Smarte termostater fra Tado og deres tilhørende app holder øje med pollen og skadelige stoffer.

forfatter
Publiceret 03/05/2021 - 10:00

For den femtedel af befolkningen, der lider af høfeber, er forårets komme en nyhed, vi modtager med blandede følelser. Det grønne er da pænt, men næsen løber, og øjnene klør i takt med, at græsset gror.

Heldigvis er der ting, man selv kan gøre for at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De intelligente termostater fra tyske Tado er en af de lidt overraskende hjælpere. De kan nemlig holde dig ajour med luftkvaliteten og pollenforureningen, der hvor du bor.

Ud over at styre varmen giver de også et indblik i den aktuelle koncentration af de seks vigtigste forurenende stoffer i udendørsluften: fine og indhalerbare partikler, ozon, nitrogenoxid, kulilte og svovldioxid.

Et højt tal for udendørs luftkvalitet betyder, at det er et godt tidspunkt at lufte ud. En lav værdi betyder omvendt, at det er bedst at holde vinduerne lukkede.

Termostatens app viser også en pollenprognose for dagen og de næste to dage. Personer med allergi kan se pollenniveauet for græs, urter og træer i deres nærområde.

Det er sikrest at lufte ud om morgenen, når koncentrationen af pollen i luften er lavest. Termostaterne skruer i øvrigt  automatisk ned for varmen, hvis et vindue er åbent, så man ikke spilder energi på at forsøge at varme haven op.

Bør jeg åbne vinduet for at lufte ud, eller er luften bedre herinde? (Skærmskud: Tado)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye lamper af gamle CD’er og fiskenet med 3D-print teknologi Lysproducenten Signify introducerer under navnet Philips MyCreation en kollektion af 3D-printede lamper i genbrugte og genanvendelige materialer.
Smart overvågning og webkameraer Toucan Solutions lanceres i Norden med smart-hjem-produkter.
Nye robotstøvsugere fra iRobot iRobot udvider sortimentet med to nye robotstøvsugere i mellemklassen.
Få solopgangen ind i soveværelset Midsommernyhederne fra Philips Hue byder på morgensol i soveværelset og lyse nætter på terrassen.
Måske den bedste robotstøvsuger Den temmelig dyre Roborock S7 MaxV Ultra er den smarteste robotstøvsuger til dato.
Gør rent ved hjælp af laser Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen – der er sjovere ting end at gøre rent. Men heldigvis findes der mennesker, som faktisk gør deres bedste for at gøre det hele både nemmere og sjovere.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend