Nyhed

Termostaten hjælper mod høfeber

Skal jeg lufte ud, eller søge tilflugt under dynen? Smarte termostater fra Tado og deres tilhørende app holder øje med pollen og skadelige stoffer.
forfatter

For den femtedel af befolkningen, der lider af høfeber, er forårets komme en nyhed, vi modtager med blandede følelser. Det grønne er da pænt, men næsen løber, og øjnene klør i takt med, at græsset gror.

Heldigvis er der ting, man selv kan gøre for at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. De intelligente termostater fra tyske Tado er en af de lidt overraskende hjælpere. De kan nemlig holde dig ajour med luftkvaliteten og pollenforureningen, der hvor du bor.

Ud over at styre varmen giver de også et indblik i den aktuelle koncentration af de seks vigtigste forurenende stoffer i udendørsluften: fine og indhalerbare partikler, ozon, nitrogenoxid, kulilte og svovldioxid.

Et højt tal for udendørs luftkvalitet betyder, at det er et godt tidspunkt at lufte ud. En lav værdi betyder omvendt, at det er bedst at holde vinduerne lukkede.

Termostatens app viser også en pollenprognose for dagen og de næste to dage. Personer med allergi kan se pollenniveauet for græs, urter og træer i deres nærområde.

Det er sikrest at lufte ud om morgenen, når koncentrationen af pollen i luften er lavest. Termostaterne skruer i øvrigt  automatisk ned for varmen, hvis et vindue er åbent, så man ikke spilder energi på at forsøge at varme haven op.

Bør jeg åbne vinduet for at lufte ud, eller er luften bedre herinde? (Skærmskud: Tado)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.