Nyhed

Smarte Amazon-højttalere til Danmark

Fungerer dog kun på engelsk.
Amazon Echo International
forfatter

De internationale versioner af Amazons stemmestyrerede Echo-højttalere, som har Spotify-support og adgang til lokale danske nyheder, radiostastioner, osv., kan nu bestilles til levering i Danmark. Det skriver Amazon i en pressemeddelelse.

Højttalerne kan bestilles fra Amazons tyske onlinebutik på amazon.de, og de kan betjenes via stemmekommandoer på engelsk. Dansk understøttes ikke.

“I september sidste år introducerede vi den nyeste generation af Echo og Echo Dot til kunder over hele verden, og vi laver nu en International Version af hver af disse enheder tilgængelig for kunder i Danmark fra Amazon.de i dag,” udtaler Eric Saarnio, Vicepræsident Amazon Devices EU, til Lyd & Billede.

“Vi er glade for at kunne tilbyde Echo mere bredt og ser altid efter måder at forbedre Alexa-oplevelsen på – vi har tilføjet nye funktioner, som kunder i Danmark har efterspurgt, herunder Spotify-support, lokale nyhedsudbydere, med mere. Bedst af alt, så er disse funktioner nu tilgængelige på eksisterende enheder, der allerede er i hjemmet, da Alexa er cloudbaseret,” forklarer Amazon-talsmanden.

Echo Dot Echo International
<
>
Echo Dot International. (Foto: Amazon)

Echo og Echo Dot International Version

Echo International Version har et sfærisk design – det vil sige samme krumning hele vejen rundt – og stofbeklædning, med en LED-ring i bunden af enheden, der reflekterer ud på overflader for ekstra synlighed. Den nye Echo kommer med en 3″ bas, to diskantenheder og Dolby processing.

Echo Dot International Version har samme sfæriske design og stof-finish som Echo. Den er kompakt, men har en 1,6″ fronthøjttaler.

Alexa Skills

Danske udviklere kan nu også få adgang til Alexa Skills Kit (ASK) til at bygge nye skills og Alexa Voice Service (AVS) til at integrere Alexa direkte i deres egne produkter.

Alexa Skills Kit giver udviklere mulighed for at skabe funktionaliteter på tværs af en række forskelligartede kategorier, herunder generel viden, quizzer, spil, wellness, søvnlyde, madlavning og meget mere.

Flere virksomheder, herunder LG, planlægger at frigive produkter med Alexa built-in i Danmark.

Nu kan du også gruppere flere Echo-enheder og synkronisere dem for at streame den samme musik i alle rum. Du skal blot bruge Alexa-appen til at oprette grupper med to eller flere Echo-enheder ved at navngive gruppen, f.eks. “downstairs”. Når du har oprettet gruppen, skal du blot sige “Alexa, play classical music downstairs” for at starte afspilningen. (Foto: Amazon)

Tilgængelighed

Echo og Echo Dot International Versioner er tilgængelige i koksgrå og kan bestilles nu hos www.amazon.de/echointernational og www.amazon.de/echodotinternational.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.