Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Amazon-ejede Ring sagsøges efter hackerangreb på kameraer

Har igen problemer med sikkerheden.

Firmaet Ring, som producerer smarte dørklokker, overvågningskameraer og alarmer, har før haft problemer med at sikre brugernes privatliv. I slutningen af 2018 kom det således frem, at firmaet angiveligt gav medarbejdere fri adgang til kunders private optagelser.

Har Ring overvåget alle sine kunder? Firmaet, som producerer intelligente overvågningsløsninger til private hjem, gav angiveligt medarbejdere fri adgang til kunders private optagelser.

Ring indrømmede aldrig den omtalte privatlivskrænkelse, men alligevel begyndte det Amazon-ejede firma at tage sikkerhed mere seriøst, og på en webside dedikeret til formålet garanterer Ring bl.a. at privatliv og sikkerhed er en gennemgående faktor i produktudviklingen, ligesom brugerne loves fuld kontrol med, hvem som får adgang til indhold fra firmaets smarte enheder, herunder videoer og personlige informationer.

Massesøgsmål efter hackerangreb

Men nu er den alligevel gal igen. Det skriver The Guardian, som fortæller, at mere end 30 personer har samlet sig i et massesøgsmål mod Ring, efter at have været udsat for en række ubehagelige episoder med dødstrusler og afpresning fra hackere.

De pågældende sagsøgere hævder, at deres Ring-produkter er blevet hacket og derigennem anvendt til at chikanere dem.

I stedet for at hjælpe sine brugere, reagerede Ring ved at bebrejde ofrene og i øvrigt kun tilbyde “utilstrækkelige svar og falske forklaringer,” hævder søgsmålet, som også påstår, at Ring ikke sikkerhedsopdaterede sine produkter selv efter at være blevet informeret om hackerangrebene.

En kvindelig beboer måtte forlade sit plejehjem efter at være blevet udsat for trusler og seksuel chikane gennem sit Ring-kamera. (Foto: Søgsmål)

Trusler om mord og voldtægt

Og det er ubehagelige sager, de berørte brugere er blevet udsat for, fremgår det af søgsmålet.

Annonce

En kvindelig plejehjemsbeboer oplevede, at en hacker gennem et Ring-produkt udsatte hende for seksuel chikane og fortalte hende: “Du dør i aften.”

En anden sagsøger så TV i stuen sammen med sin teenagesøn, da en stemme gennem kameraet spurgte dem, hvad de så.

En ukendt stemme spørger gennem Ring-kameraet en far og hans søn, hvad de ser i fjernsynet. (Foto: Søgsmål)

En talsperson fra Ring siger til The Guardian, at de ikke kommenterer på igangværende sager.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 3 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 1 uge.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?
forfatter
Skrevet af

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Redaktionen anbefaler

Læs også

Har igen problemer med sikkerheden.

Har igen problemer med sikkerheden.

Har igen problemer med sikkerheden.

Har igen problemer med sikkerheden.

Har igen problemer med sikkerheden.

Har igen problemer med sikkerheden.

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2020 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.