Amazon-ejede Ring sagsøges efter hackerangreb på kameraer

Har igen problemer med sikkerheden.
Annonce
Annonce
forfatter

Firmaet Ring, som producerer smarte dørklokker, overvågningskameraer og alarmer, har før haft problemer med at sikre brugernes privatliv. I slutningen af 2018 kom det således frem, at firmaet angiveligt gav medarbejdere fri adgang til kunders private optagelser.

Læs også
Har Ring overvåget alle sine kunder? Firmaet, som producerer intelligente overvågningsløsninger til private hjem, gav angiveligt medarbejdere fri adgang til kunders private optagelser.

Ring indrømmede aldrig den omtalte privatlivskrænkelse, men alligevel begyndte det Amazon-ejede firma at tage sikkerhed mere seriøst, og på en webside dedikeret til formålet garanterer Ring bl.a. at privatliv og sikkerhed er en gennemgående faktor i produktudviklingen, ligesom brugerne loves fuld kontrol med, hvem som får adgang til indhold fra firmaets smarte enheder, herunder videoer og personlige informationer.

Massesøgsmål efter hackerangreb

Men nu er den alligevel gal igen. Det skriver The Guardian, som fortæller, at mere end 30 personer har samlet sig i et massesøgsmål mod Ring, efter at have været udsat for en række ubehagelige episoder med dødstrusler og afpresning fra hackere.

De pågældende sagsøgere hævder, at deres Ring-produkter er blevet hacket og derigennem anvendt til at chikanere dem.

I stedet for at hjælpe sine brugere, reagerede Ring ved at bebrejde ofrene og i øvrigt kun tilbyde “utilstrækkelige svar og falske forklaringer,” hævder søgsmålet, som også påstår, at Ring ikke sikkerhedsopdaterede sine produkter selv efter at være blevet informeret om hackerangrebene.

Annonce
En kvindelig beboer måtte forlade sit plejehjem efter at være blevet udsat for trusler og seksuel chikane gennem sit Ring-kamera. (Foto: Søgsmål)

Trusler om mord og voldtægt

Og det er ubehagelige sager, de berørte brugere er blevet udsat for, fremgår det af søgsmålet.

En kvindelig plejehjemsbeboer oplevede, at en hacker gennem et Ring-produkt udsatte hende for seksuel chikane og fortalte hende: “Du dør i aften.”

En anden sagsøger så TV i stuen sammen med sin teenagesøn, da en stemme gennem kameraet spurgte dem, hvad de så.

En ukendt stemme spørger gennem Ring-kameraet en far og hans søn, hvad de ser i fjernsynet. (Foto: Søgsmål)

En talsperson fra Ring siger til The Guardian, at de ikke kommenterer på igangværende sager.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
Kommer i hele seks forskellige farver.
770 km rækkevidde, Burmester-lydanlæg og MBUX infotainment-system. Garanteret en luksusbil af format.
Sony opdaterer deres flagskibskameraer.
Creative SXFI Air Gamer lover at være noget for alle og tilbyder både trådløs og kablet lyd.
Helelektrisk udgave af X1.
AMD Ryzen vipper Intel af pinden for første gang i 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gør comeback som TV-serie.
Nu kan du også lede efter ting, der ikke er lavet af Apple.
Lanceres sammen med ny film i kontaktkopi-design.
Den nye Nokia X-serie af smartphones er udviklet til at opfordre brugerne til at beholde deres smartphone i længere tid med tre års garanti, sikkerhedsopdateringer og Android-versioner.
I dag løfter Lenovo sløret for den nye version af gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byder blandt andet på en Snapdragon 888-processor, 5G og otte virtuelle taster.
De koster næsten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her går retro-udseende og moderne indmad hånd i hånd.
Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.