Skræddersyet teknologi gør Earin A-3 minimale

Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Annonce
Annonce
forfatter

Svenske Earin havde succes på Kickstarter i 2014 med deres første hørepropper, da det var de første helt trådløse hørepropper, der blev præsenteret for forbrugerne. Da det lykkedes os at få fingre i dem i 2016, mente vi, at det var de første helt trådløse propper, der fungerede ordentligt, og som lød godt. De fik os til at tro på den nye trend. I 2018 blev de fulgt op af M-2, som var mindre og lettere.

Læs også
Vellydende men besværlige Earin byder på glimrende lyd med fuldstændig trådløs frihed. Når det hele altså fungerer.

Nu præsenteres Earin A-3, som er deres første øresnegle. Der er altså ikke nogen propper, som går ind i øregangene; i stedet sidder de i det ydre øre ligesom Apples AirPods. Dermed slipper man for den irritation i øregangene, som mange oplever med traditionelle hørepropper. Ulempen er, at det er svært at få særlig meget basgengivelse uden den forsegling, som hørepropper giver.

Det problem mener Earin at have i hvert fald minimeret ved at designe deres egne 14,3 mm drivere. De flytter 20 procent mere luft end konkurrenternes og skulle ud over dybere bas også give renere toner. Da lydkvaliteten var noget af det, vi satte pris på ved M-1, krydser vi fingre for, at det viser sig at stemme, når vi får mulighed for at teste dem.

Produkterne er udviklet helt ned til komponentniveau af ingeniørerne i Sverige, der kommer fra virksomheder som Nokia og Sony Ericsson. Dermed har man kunnet skrumpe designet på en måde, der ikke har været mulig med standardkomponenter.

De kan dog ikke kun skræddersy produkterne, men også udvikle ny teknologi, hvilket de har gjort med mikrofonerne i A-3. Et accelerometer i øresneglen måler vibrationerne i kæben, når man taler. Ved hjælp af en algoritme, der er udviklet i samarbejde med det lokale universitet, kan det så afgøres, hvilke lyde der er brugerens stemme, og filtrere andre lyde væk. Det betyder, at man slipper for at have en stang med en mikrofon, der rager ud af øret.

Udviklet i Sverige med selvdesignede drivere. (Foto: Earin)

Earin A-3 har også en savnet funktion. Øresneglene registrerer selv, hvilket øre man sætter dem i, så der er ikke noget venstre eller højre. Ikke mere gætteleg eller roden med lommelygte i mørket.

Med touch-knapper på sneglene kan man skifte sang eller besvare opkald, hvilket kan tilpasses i Earin-app’en. De understøtter også stemmeassistenter som Google Assistant, Alexa og Siri. Desuden er de IP52-klassificeret, hvilket vil sige, at de kan tåle både sved og regn.

Højre eller venstre? Det spiller ingen rolle. (Foto: Earin)

Øresneglene har en batterilevetid på fem timer og oplades i det medfølgende aluminium-etui, som giver 30 timers samlet lyttetid. Etuiet selv oplades med USB-C eller via trådløs QI-opladning.

Earin A-3 kommer til salg på earin.com i løbet af første kvartal i år og koster 229 euro (ca. 1.700 kroner).

/ registrér dig for at læse denne artikel gratis

Jeg accepterer Lyd & Billedes Vilkår og betingelser. Jeg vil gerne modtage nyhedsbreve og information. Dette kommer kun et par gange om måneden. Du kan til enhver tid afmelde dig.

Bekræft venligst inden tilmelding

Fortsæt med Google

eller tilmeld dig via e-mail

Glemt adgangskode? Indtast venligst din e-mailadresse. Du vil modtage en mail med et link til at lave en ny adgangskode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

CAT har begrænset antallet af spøjse funktioner i sin bedste toughphone – men har til gengæld forbedret kvaliteten.
Med en meget mere attraktiv pris end sidst er Xiaomi tilbage som det prissmarte alternativ.
Fitbit Sense er knaldgodt til det meste, men svigter på et par grundlæggende ting.
Den mest kompakte smartphone i iPhone 12-serien er også den billigste. Faktisk er iPhone 12 mini lidt af en genistreg.
Tidligere medarbejdere beskylder Huawei for diskrimination og for at blande sig i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techfirmaer er nu blokeret i forhold til amerikanske investorer.
Ligesom sidste år kommer dette års Samsung Galaxy S-serie i tre forskellige udgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har netop inviteret medierne til årets første Galaxy Unpacked-præsentation.
Nye smart-låse, som du kan snakke til - og som kan tale med dine andre smart-enheder.
Får øget rækkevidde og bedre plads.
Streaming-forstærker, der kan alt, hvad man kan tænke sig, og lidt til.
I går havde den nye kompakt-SUV Mercedes-Benz EQA officiel verdenspremiere. Se video fra lanceringen her!
Gør dig klar til endnu hurtigere trådløst internet: Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første router med Wi-Fi 6E!
I dag indsættes Joe Biden som USA’s 46. præsident, og amerikanerne, verdenen og den frie presse kan lægge et fire år langt mareridt bag sig.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Streaming-giganten har sikret sig Gal Gadots næste film.
Under CES 2021 viste Razer en gaming-stol frem med udrullelig OLED-skærm! Mon den også kan give massage?
Engang var jagten på den bedste lyd enhver ung mands hobby. Nu foretrækker de fleste at nyde musikken som baggrunds-underholdning. De gamle dage vender aldrig tilbage. Men nutiden ligner lidt alligevel.
De mest eksklusive surround-processorer fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får langt om længe sidste skrig inden for videokort. Bl.a. med 8K.