annonce

Galaxy S9 og S9+

MWC 2018

De nye lynhurtige topmodeller har henholdsvis superkamera og dobbeltkamera.

annonce

På Mobile World Congress i Barcelona har Samsung i aften fremvist sit nye flagskib Galaxy S9 og storebror Galaxy S9+. Og de fleste af lækagerne viste sig at være rigtige. De er de første til at vise en mobil med Snapdragon 845-processor og kameraet løfter  lysfølsomheden til et nyt niveau. Plus-modellen har desuden to kameraer med et ekstra zoomobjektiv. Designet er relativt uændret, men fingeraftrykslæseren er endelig blevet placeret på det rigtige sted,

Foto: André Stray

For dem, der havde håbet på et redesign, er det skuffende. S9 ligner til forveksling forgængeren, med den samme buede skærm og smalle øvre og nedre kanter. Undtagen hvis du ser på bagsiden, hvor man heldigvis har flyttet fingeraftrykslæseren, så den ikke længere sidder ved siden af ​​kameraet. Noget der førte til mange utilsigtede fingeraftryk på linsen. Nu er det meget bedre placeret under kameraet.

Skærmen er stadig i 18,5:9-format, med samme størrelse på henholdsvis 5,8 og 6,2 tommer, quad HD-opløsning og Samsungs Super AMOLED-panel.

Foto: André Stray

Størrelsen er forholdsvis uændret. Den er blevet en millimeter højere, en millimeter smallere og et par tiendedel af en millimeter tykkere. Vægten er også steget nogle gram. Men faktisk føles de faktisk lidt bedre i hånden end før, takket være en ikke helt så afrundet kant. Den er selvfølgelig støv- og vandtæt efter IP68.

Overlegne mørkebilleder. Foto: Lyd & Billede

Den store nyhed er kameraet. Den har en helt ny kamera-sensor, kaldet SuperSpeed ​​Dual Pixel 12MP AF-sensor. Dette giver en hurtigere fokusering, som fører til skarpere billeder, og giver dig mulighed for at fotografere hurtigere, hvilket er en fordel ved motiver i bevægelse. Men frem for alt er den mere lysfølsom, end man nogensinde har set på et mobilkamera. Blænden går helt ned til F1.5, som i følge Samsung giver 30 procent lysere fotos. Dette blev demonstreret med en side-om-side-sammenligning med “en konkurrent” anbragt i en mørk kasse, hvor udfordreren ikke engang formåede at fokusere i den dårlige belysning, mens S9 gladeligt knipsede et fuldt detaljeret billede. Billedstøjen holdes nede ved at tage 12 billeder i hurtig sekvens og kombinere dem, hvilket giver 30 procent mindre støj.

Endnu en nyhed er, at Plus-modellen nu følger Apples og Asus’ spor og tilføjer et ekstra kamera med teleoptik. Også dette kamera har en 12 Mp-sensor, men med dobbelt brændvidde. Til gengæld må man nøjes med blænde F2.4.


Video: André Stray

annonce

Sensor design gør det også muligt at skyde i super-motion, ligesom Sony viste sidste år med Xperia XZ Premium. Under videoptagelse kan den detektere hurtige forandringer og skift til 960 billeder per sekund, hvilket betyder, at du kan fange spektakulære scener, som punktering af en vand ballon (herover).

annonce

Som den først afslørede topmodellen 2018 på MWC er Galaxy S9 også den første til at have Qualcomms nyeste processor Snapdragon 845. I de foreløbige tests er den, ikke overraskende, betydelig hurtigere end sidste års 835-CPU. Kredsen indeholder også støtte til de nyeste trådløse standarder, hurtig opladning og strømbesparelser. Sammen med et 3000 (3500 for plusmodellen) mAh-batteri skulle den have en længere batterilevetid end S8.

Selvfølgelig kommer S9 med den nyeste Android-version, omend med Samsungs egen grænseflade ovenpå. Den mest oplagte nyhed er, at du nu kan køre hjemmeskærmen i liggende tilstand, hvilket gør det nemmere at spille eller se video.

Et rygte, der dog ikke viste sig at være sandt, var, at S9 skulle få en ansigtsgenkendelse, der ville udfordre Apples Face ID. Samsung fortsætter med at forsøge at bruge iris-scanneren først, og hvis den fejler, skiftes til kameraet. En teknik, der allerede har vist sig at være for langsom til praktisk brug.

Foto: Lyd og billede

Man fremviste også op til en opdateret Dex, Samsungs dockingløsning, som giver dig mulighed for at bruge din mobil som computer med skærm og mus. Dockingstationen er smartere designet med alle de porte, du måtte bruge.

annonce

Samsung Galaxy S9 og S9+ Sendes på markedet i Danmark d. 16. marts, og priserne bliver henholdsvis 6.699 kroner og 7.499 kroner.

Fakta: Samsung Galaxy S9 er udstyret med octacore (2,7 GHz quadcore + 1,7 GHz quadcore) og 4 GB RAM, 64 GB internt lager og plads til 400 GB med micro-SD. Den har en 5,8″ Quad HD (2960 × 1440) Super AMOLED-skærm (570 ppi). Batteri på 3.000 mAh (Fast opladning og trådløs opladning), 147,7 x 68,7 x 8,5 mm, vægt 163 g. Frontkamera: 8 Mp AF (F1.7). Bagkamera: Super Speed ​​Dual Pixel 12 Mp (AF, OIS, F1.5 / F2.4). Operativsystem: Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802,11 g/n/ac (2,4 / 5 GHz). Netværk: 4G (op til 1,2 Gbps / 150 Mbps). Forbindelse: Bluetooth v 5.0, USB Type-C 3.0, support til Samsung Pay, GPS. Autentificering: Iris, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse. Andet: IP68-certificering, Dual SIM, indbygget stereohøjttaler kalibreret af AKG.

Fakta: Samsung Galaxy + S9 er udstyret med octacore (2,7 GHz quadcore + 1,7GHz quadcore) og 6 GB RAM, 64 GB intert lager og plads til 400 GB med micro-SD. Har en 6.2″ Quad HD (2960 × 1440) Super AMOLED-skærm (529 ppi). Batteri på 3.500 mAh (Hurtig opladning og trådløs opladning), 158,1 x 73,8 x 8,5 mm, vægt 189 g. Frontkamera: 8 Mp AF (F1.7). Bagkamera: Super Speed ​​Dual Pixel 12 Mp (AF, OIS, F1.5 / F2.4). Operativsystem: Android 8 (Oreo). Wi-Fi: 802,11 g/n/ac (2,4 / 5 GHz). Netværk: 4G (op til 1,2 Gbps / 150 Mbps). Forbindelse: Bluetooth v 5.0, USB Type-C 3.0, support til Samsung Pay, GPS. Autentificering: Iris, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse. Andet: IP68-certificering, Dual SIM, indbygget stereohøjttaler kalibreret af AKG.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Bliv fit med Philips

Er der forskel på højttalerkabler – og hvorfor?

Ny telezoom til Pentax-fotografer

Denne netværksafspiller er alt, hvad du behøver. Måske nogensinde.

En Grammy til Norge

Det bedste begynderkamera er blevet endnu bedre

Få bedre video-optagelser med en gimbal

Hvis man har brug for at stabilisere kameraet før optagelse, er en god gimbal nødvendigt tilbehør.

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Lyden af BSE-10 er bedre end med nogen trådløse hørepropper.